کد خبر: ۳۲۲۷۶۵
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۸

گشایش سومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ویدیویی یاس/از کنایه ایوبی به علی معلم تا طبیعت گیج‌کننده رامسر

سومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ویدیویی یاس با تقدیر از داود میرباقری، مجید مظفری و کتایون ریاحی، تسلیت‌گویی به خاطر جان‌باختگان فاجعه منا، یادی از هما روستا و ... آغاز به کار کرد.
آفتاب‌‌نیوز :
این جشنواره شامگاه یازدهم مهرماه در بام رامسر در شرایطی که مه حاضران را دربرگرفته بود کار خود را آغاز کرد.

در بخش نکوداشت‌های این جشنواره از داود میرباقری، مجید مظفری و کتایون ریاحی تقدیر شد. تقدیر از میرباقری توسط حجت‌الله ایوبی (رییس سازمان سینمایی) و عبدالله اسکندری چهره‌پرداز پیشکسوت انجام شد.

میرباقری با ابراز خرسندی از برگزاری این جشنواره در رامسر گفت: هنوز از هیجان مسیری که آمده‌ام خلاص نشده‌ام، بنابراین اگر برای یک تشکر درخور، تمرکز لازم را ندارم مرا ببخشایید.

وی با اشاره به شرایط فعلی سینما در همه جای دنیا اضافه کرد: سینما در همه جای دنیا شرایط ویژه‌ای پیدا کرده و لازم است به ساختار جدیدی بیاندیشیم تا ارتباط‌مان را با تماشاگر استمرار ببخشیم.

او از همکاری ایوبی در ساخت مجموعه دندون طلا که در شبکه نمایش خانگی عرضه می‌شود قدردانی و اظهار امیدواری کرد فعالیت‌های این شبکه استمرار پیدا کند.

کارگردان مجموعه‌های مختارنامه و امام علی (ع) همچنین از عبدالله اسکندری دوست و همکار قدیمی‌اش قدردانی کرد و گفت: ایشان حدود 30 سال کنارم بوده و در تمام کارهایم نقش تعیین‌کننده‌ای داشته است و به پاس همه این سال‌ها از ایشان سپاسگذارم.

در بخش دیگری از این برنامه از مجید مظفری بازیگر با سابقه سینما نیز تقدیر شد. این تقدیر توسط علی معلم (تهیه‌کننده و کارشناس سینما)، بهرام رادان و همایون ارشادی انجام شد.

مجید مظفری با بیان اینکه این تقدیر همزمان با شب تولدش انجام می‌شود، گفت: ما فرزندان ایران نمی‌گوییم خدایا پدران ما را پولدار کن، بلکه می‌گوییم خدایا به پدران ما کمک کن تا برای جوانان کار ایجاد کنند چرا که ما ملت جوانی داریم اما متاسفانه برای جوانان‌مان کاری نکرده‌ایم ولی دولت جدید می‌خواهد برای جوانان کار کند.

بازیگر فیلم‌های سگ‌کشی و جنگ نفت‌کش‌ها با تاکید بر اینکه‌ باید از نیروی جوان استفاده شود از پدیده برده‌داری نوین در جهان حاضر ابراز تاسف کرد و در تعریف این پدیده گفت: کشورهای اروپایی داعش را ساخته‌اند تا جوانان ما را فراری بدهند و آنان را در کشورهای خود به کار بگیرند، زیرا اروپا بدون حضور نیروهای جوان ما تا 10 سال آینده ورشکسته می‌شد. اما در حال حاضر مسئولانی داریم که به فکر جوانان و این مملکت هستند و امیدواریم جوانان ما رنگ این برده‌داری نوین را نبینند.

مجید مظفری که در بسیاری از فیلم‌های بهرام بیضایی بازی کرده است افزود: این جشن برایم چیزی کم دارد. دلم می‌خواست روی یکی از این صندلی‌ها استادم بهرام بیضایی نشسته بود. همچنان که جای هنرمندانی مانند ناصر تقوایی، جعفر پناهی‌، محمد بزرگ‌نیا و ... نیز خالی است. با این حال خوشحالم کسی در این جشن هست که بعد از خدا همه کس من است و او دخترم نیکی است.

به گزارش ایسنا، پس از این سخنان علی معلم با ابراز خرسندی از برگزاری این جشنواره در رامسر گفت: بسیار امیدوار بودم روزی جشنواره‌ای در رامسر که یکی از زیباترین شهرهای ماست برگزار بشود. امیدوارم مسئولان مازندران بیشتر به این شهر برسند و آن را پایگاه همیشگی یکی از جشنواره‌های کنند.

همچنین با حضور آزیتا موگویی کارگردان و مدیرتولید سینما و یکی از دوستان نزدیک کتایون ریاحی از این بازیگر نیز تقدیر شد.

کتایون ریاحی در سخنانی گفت: احساس بسیار خوبی دارم که جمع نیکان برایم نکوداشت برگزار می‌کنند. آن هم در فضایی بسیار زیبا و دل طبیعت. چرا که ایران ما یک کره زمین کوچک است و آدم در مقابل عظمتش احساس خوبی پیدا می‌کند.

وی اضافه کرد: بسیار خوشحالم سال‌ها کار سینما کردم، سینمایی که کارش بازسازی چهره‌های مختلف زندگی، طبیعت و هستی است و آن قدر بزرگ است که اصلا نباید آن را به شوخی گرفت.

ریاحی در پایان صحبتش گفت: خوشحالم سینمای ما جدی گرفته می‌شود و با شایستگی با آن برخورد می‌شود چرا که این سینما در همه جای دنیا درخشیده است.

در این برنامه حجت الله ایوبی، رییس سازمان سینمایی در سخنانی ابتدا به خاطر درگذشت غم انگیز جان باختگان فاجعه منا تسلیت گفت اما در عین حال از برگزاری جشنواره فیلم یاس در استان مازندران ابراز خرسندی کرد.

ایوبی که زاده استان مازندران است گفت: امروز بیش از بقیه جشنواره‌ها احساس میزبانی می‌کنم چون خودم اهل مازندران است و خوشحالم در فضایی که طبیعت را به خوبی لمس می‌کنیم به بهانه سینما کنار هم هستیم.

او با اشاره به برگزاری جشنواره‌های گوناگون در استان‌های مختلف کشور ابراز خرسندی کرد که چراغ فرهنگ و هنر در مملکت روشن است.

رییس سازمان سینمایی در ادامه با لحن طنزآمیز و با اشاره به سخنان علی معلم گفت: ظاهرا فضای این جشنواره آن قدر متفاوت است که جناب معلم بعد از 10 سال از کسی تشکر کرد و روزه تشکر نکردن را شکست!

این مدیر هنری با اشاره به نقش مهم شهرداری‌ها در گسترش فرهنگ و هنر یادآور شد: امیدوارم همه ما پی ببریم به اینکه گاهی فعالیت‌های فرهنگی در لابلای امور شهری گم می‌شود. در حالی که وظیفه شهرداری‌ها فقط کارکردن با آجر و سیمان نیست بلکه باید به امور هنری نیز توجه داشته باشند.

رییس سازمان سینمایی در ادامه صحبتش اضافه کرد: از فرودگاه مهرآباد و تشییع جنازه نازنین‌مان که در فاجعه منا جان باخته‌اند می‌آیم.

وی اضافه کرد: قدر این سینما و هنرمندان را بدانیم و بسیار سپاسگذارم از مسئولان استان مازندران که در برپایی این جشنواره همراهی لازم را انجام دادند و آفرین به امام جمعه رامسر که هرچند در برنامه امشب حضور ندارند اما بسیار با جشنواره همکاری کردند.

او ابراز امیدواری کرد شهرداران شهرهای مختلف از میان فرهیختگان هنرشناس انتخاب شوند.

ایوبی با اشاره به دشواری‌های برگزاری جشنواره در شهرهای دیگر افزود: بردن جشنواره به دیگر شهرها آسان نیست اما زیبایی‌های خاص خود را دارد، همچنان که جشنواره امشب در دل طبیعت برگزار می‌شود و خود راه هم جزو مراسم جشنواره است.

وی در ادامه با تاکید بر لزوم توجه به سینمای انیمیشن و مشکلاتی که هنرمندان این رشته برای نمایش آثارشان دارند اضافه کرد: می‌دانم که برای ساخت یک فیلم چه خون‌دل‌ها خورده می‌شود و باید مخاطبان این فیلم‌ها را در سالن‌های خوب ببینند. حیف است در استان مازندران که تمام برندهای تجاری فعال هستند فقط 7 سالن سینما داریم. با این وضعیت چگونه می‌خواهیم با تهاجم فرهنگی مبارزه کنیم؟!

رییس سازمان سینمایی با اشاره به سخنان مجید مظفری افزود: از مهاجرت نخبگان بسیار متاسفیم و اگر نگران تهاجم فرهنگی هستیم باید به فرهنگ و هنر باور داشته باشیم و به هنرمندان اعتماد کنیم. هنرمند برانداز نیست چرا باید از آنان بترسیم.

ایوبی در پایان صحبتش با تایید سخنان مجید مظفری افزود: من هم مانند آقای مظفری به عشق دخترانم گرفتارم و آرزو دارم آنها در سالن‌های خوب سینما آثار آقای میرباقری را ببینند.

در این برنامه حسین مسافر آستانه، دبیر جشنواره فیلم یاس با تسلیت‌گویی به دلیل درگذشت تعدادی از هم‌وطنان در فاجعه منا، به خاطر فقدان هادی نوروزی کاپیتان جوان تیم پرسپولیس که به تازگی درگذشته است تسلیتی ویژه گفت و در ادامه توضیحاتی درباره بخش بین الملل جشنواره ارائه کرد.

این مدیر هنری گفت: 162 اثر برای حضور در جشنواره اعلام آمادگی کردند که 22 اثر توسط هیات انتخاب پذیرفته شد و در نهایت شاهد نمایش 17 اثر از 12 کشور جهان هستیم. آثاری که برای اولین بار در جشنواره‌ای شرکت می‌کند.

سپس رضا مقصودی نماینده هیات داوران بخش طرح و ایده جوایز ویژه این بخش را ارائه کرد. در این بخش دیپلم افتخار به محراب اکبری شهپر برای فیلم «میخ آخر برای تابوت» و مجید امامی برای فیلم «خواب‌نما» اهدا شد. همچنین دیپلم افتخار جشنواره و یاس زرین به مهدی بوستانی شهربابکی برای فیلم «رونوشت پیچ» تعلق گرفت.

در بخش اقلام تبلیغی نیز دیپلم افتخار و یاس زرین به یلدا منتظری برای طراحی پوستر فیلم «جاده شهریار» اهدا شد. همچنین محسن صرافی جایزه بخش آنونس را برای فیلم «شبیه شیدایی» دریافت کرد.

در ادامه جوایز بخش پویانمایی توسط محمدعلی صفورا، احمد عربانی و روانبخش صادقی اهدا شد.

امین صادق‌وند و وحید نقدی دیپلم افتخار و یاس زرین بخش متحرک‌سازی را برای فیلم «مبارک» دریافت کردند.

همچنین دیپلم افتخار و یاس زرین کارگردانی به وحید نصیریان برای فیلم «قلب سیمرغ» اهدا شد.

در بخش بهترین فیلم نیز علی نجفی امامی و علی پایاب تهیه‌کنندگان فیلم مبارک جایزه این بخش را دریافت کردند.

یاس زرین ویژه بهترین فیلم نیز به بهروز یغماییان تهیه کننده انیمیشن «جمشید و خورشید» اهدا شد.

یغماییان در سخنانی گفت: حال انیمیشن ایران خوب نیست زیرا ما سال‌ها زحمت می‌کشیم و فیلم می‌سازیم اما اثرمان سوخته می‌شود چون امکان نمایش آن را نداریم.

این هنرمند خطاب به مسئولان گفت: آقایان برای انیمیشن که ظاهرا امسال سال آن است فکری کنید!

در ادامه برنامه هیات داوران انجمن صنفی موسسات و شرکت‌های فیلم‌سازی از فیلم هویت به کارگردانی و تهیه‌کنندگی بهروز سبط رسول تقدیر کردند.

در بخش سینماویدیو نیز مصطفی پوررحیم جایزه بهترین کیفیت فنی و عرضه لوح فشرده را دریافت کرد. همچنین موسسه پارسیان به مدیریت علی اکبر نجفی به عنوان بهترین موسسه سینما رسانه و موسسه هنر اول به مدیریت مجید محسنی به عنوان بهترین موسسه پخش انتخاب شدند.

در بخش پایانی این برنامه کلیپی از هما روستا بازیگر با سابقه تئاتر و سینما که هفته گذشته درگذشته است،‌ پخش شد.

در پایان این برنامه روزبه نعمت اللهی چندین قطعه موسیقی را اجرا کرد.

به گزارش ایسنا، این برنامه با حضور هنرمندان و چهره‌هایی همچون بهرام رادان، همایون ارشادی، نادر مقدم، محمد زرین‌دست، مهدی کرم‌پور و ... و مدیرانی مانند محمد حیدری دبیر جشنواره فیلم فجر و مدیر موزه سینما، سید صادق موسوی مدیر شبکه نمایش خانگی و جمعی از مدیران شهری استان مازندران برگزار شد. در میان حاضران علی دایی هم برای دقایقی حضور داشت.

اجرای این برنامه بر عهده محمد سلوکی بود. همچنین امیر کربلایی زاده بازیگر سینما و تئاتر در بخشی از این برنامه قطعه‌ای استندآپ کمدی اجرا کرد.

کتایون ریاحی که مدتی است بنیاد نیکوکاری کمک را برای حمایت از کودکان ناشنوا تاسیس کرده است اعلام کرد که جایزه مادی خود را به حمایت از یکی از کودکان ناشنوای استان مازندران اهدا می‌کند.

او همچنین از پسرش پوریا رحیمیان آهنگساز جوان که هنرمند موسیقی است به طور ویژه تقدیر کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین