کد خبر: ۳۲۴۷۵۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۱
انتقاد وزیر بهداشت از وضع سلامت تغذیه؛ اصلاً مناسب نیست

مجازات بزرگترین متخلف استفاده از روغن پالم؛ فقط ۳ میلیون جریمه

وزیر بهداشت با بیان اینکه قوانین کنونی در حوزه متخلفان تغذیه بازدارندگی ندارد، گفت: وقتی که بزرگترین متخلف پالمی را که با سلامت مردم در ارتباط بود به دادگاه معرفی کردیم، آن را ۳ میلیون تومان جریمه کردند.
آفتاب‌‌نیوز :
سیدحسن هاشمی در دیدار با مشاوران امور زنان دستگاه‌های اجرایی، هفته سلامت بانوان را تبریک گفت و افزود: متأسفم این هفته در تقویم ما به ثبت نرسیده است.

به گزارش آفتاب به نقل از فارس، وی سپس در مورد فاجعه منا تأکید کرد: ما در مورد این فاجعه با احتیاط صحبت می‌کنیم، اما این عزیزان شهید محسوب می‌شوند و اجرشان با خداوند است، گرچه شهید درجه یک به کسی گفته می‌شود که در معرکه اسلام علیه باطل کشته شده باشد.

هاشمی با اشاره به اینکه بهترین تفسیر را حضرت امام(ره) از جایگاه زن با جمله «از دامن زن مرد به معراج می‌رود» ارائه کرده است، گفت: جایگاه زن در خانواده به مانند عمود خیمه است، به خصوص امروز که مردان به دلیل سختی زندگی گرفتارند و مسئولیت خانواده بر دوش زنان قرار دارد.

وزیر بهداشت ادامه داد: تمام زنان ازدواج کرده از نظر ما بهداشت‌یار هستند و می‌توانند در عین حال که از بیماری‌ها جلوگیری می‌کنند، بیماری‌زا نیز باشند.

وی توضیح داد: منظور ما از بیماری‌زا بودن این است که یک زن خانواده می‌تواند با ایجاد محیطی ناایمن، فضای روانی خانواده را به سمت ایجاد بیماری‌های روانی ببرد یا اینکه با رعایت نکردن اصول آشپزی و استفاده از روغن، نمک و ... سلامتی اعضای خانواده را به خطر بیندازد.

وزیر بهداشت به نقش مادران در تربیت فرزندان اشاره کرد و گفت: کودکان موفق، مادرانی دلسوز و مسئول دارند که با وجود گروکشی و کشمکش‌های میان زنان و مردان اجازه نداده‌اند که فرزندشان قربانی شود.

وی با امیدواری نسبت به تلاش برای ارتقاء آموزش بهداشتی زنان گفت: از اینکه زنان طول عمر بیشتری نسبت به مردان دارند غبطه می‌خوریم و ما هم دوست داریم که زیاد عمر کنیم، گرچه مردان نیز مشکلاتی دارند و مهمترین آن این است که به فکر سلامت خود نیستند.

هاشمی به تحقیقی که در مورد که 11 هزار نفر از مردم که همسرشان فوت شده اشاره کرد و گفت: تحقیقات نشان می‌دهد که خانم‌ها به طور متوسط 6.5 سال بعد از مرگ همسرشان زنده هستند و آقایان 1.5 سال.

وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه در وزارتخانه خود تفاوتی میان زن و مرد قائل نیست، گفت: در زندگی شخصی نیز من تفاوتی قرار نداده‌ام و شخصاً دعا کردم که فرزند اولم دختر شود که این اتفاق افتاد، اما خوشحال می‌شویم که آقایان بیشتر در آزمون‌ها رتبه‌های بالاتری بگیرند و در گزینش‌ها قبول شوند، چرا که باید قبول کنیم کشور نیاز به نیروی مرد متخصص به خصوص در حوزه سلامت دارد.

هاشمی به تحصیل بانوان اشاره کرد و گفت: ما خوشحالیم که زنانمان باسواد هستند، اما سواد تا جایی خوب است که به نهاد خانواده صدمه نزند و جای نان‌آور به خانواده و نفقه‌دهنده عوض نشود که اگر این اتفاق بیفتد ما آسیب می‌بینیم.

وزیر بهداشت تأکید کرد: در سلامت بانوان تا نقطه مطلوب فاصله داریم، اما حساسیت زیادی روی سلامت بانوان وجود دارد، به طور مثال؛ هنگام مرگ یک خانم باردار شخصاً کمیته‌ای را تشکیل دادم و به محل حادثه فرستادم تا به من گزارش دهد، البته به برکت توسعه و سواد در جامعه، امروز مرگ زنان کاهش زیادی داشته است.

وی با ابراز تأسف نسبت به استفاده زنان از وسایل ناایمن جهت زیبا ماندن گفت: اکنون در بین ایرانیان، خانم‌ها بیشترین آسیب را با تلاش برای زیبا ماندن به خود می‌زنند که می‌توان با آگاهی‌بخشی و آموزش از این موضوع جلوگیری کرد.

هاشمی با بیان اینکه در پدیده طلاق نیز زنان به اندازه مردان نقش دارند، گفت: باید تلاش کنیم تا از میزان طلاق کاسته شود، چرا که خیلی بد است در حکومت جمهوری اسلامی شاهد این همه طلاق باشیم که موجب سرشکستگی ما شود.

وی به زنان کارتن‌خواب و فراری از خانواده اشاره کرد و گفت: موضوع بدتر از طلاق این است که شب‌ها در تهران که ام‌القرای اسلام است تردد کنیم و در خیابان‌ها زنان را با وضعیت نامناسب ملاحظه کنیم.

هاشمی در ادامه در مورد برجام و تصویب آن در مجلس نیز صحبت کرد و گفت: من از دوستان در مجلس ممنون هستم که حاصل تلاش‌های دو ساله دولت را به سرانجام رساندند که این موضوع قطعاً در معیشت مردم تأثیرگذار است. ما نباید در اظهارنظرها بگوییم برجام مرده متولد شده است. به عقیده من برجام مانند قطعنامه 598 است که اگرچه جام زهر بود، اما ضامن بقای جمهوری اسلامی شد.

وی ادامه داد: ای کاش دوستان همان اندازه که نسبت به برجام حساس هستند، در مورد تصویب قطعنامه‌ها نیز حساس می‌شدند و علت و چرایی تصویب را بررسی و تحلیل می‌کردند.

وزیر بهداشت بار دیگر به موضوع سلامت بانوان اشاره کرد و گفت: ما برای خانم‌های باردار مکمل‌های غذایی تهیه کردیم و انواع ویتامین‌ها را برای کودکان و خانم‌های باردار درنظر گرفته‌ایم؛ اکنون 15 میلیون نفر در شبکه بهداشت کشور فعالیت می‌کنند که در میان آنها بانوانی حاضر هستند که وظیفه‌شان نظارت بر سلامت خانم‌ها است.

وی با بیان اینکه افزایش وزن در 50 درصد بانوان موضوعی ناپسند است، گفت: اکنون شاهد رواج پدیده قلیان در میان دختران و زنان هستیم که بسیار عواقب خطرناکی خواهد داشت. استعمال دخانیات در خانم‌های باردار موجب صدمات جدی به جنین شده تا ناقص‌الخلقه به دنیا آمدن نوزاد پیش می‌رود.

هاشمی همچنین با اشاره به اینکه 12 درصد مبتلایان به بیماری ایدز را زنان تشکیل می‌دهند، گفت: این افراد هم می‌توانند ایجاد آسیب کنند و هم می‌توانند آسیب‌پذیر باشند و ما باید برای آنها برنامه داشته باشیم.

وزیر بهداشت به اجرای طرح انطباق در بیمارستان‌ها اشاره کرد و گفت: اینکه ما میان اتاق عمل جراحی چادر بکشیم یا محل شستن دست زنان و مردان را جدا کنیم که از قبل وجود داشته، ما باید بیمارستان‌های جامع خدمت به زنان راه‌اندازی کنیم و به حساسیت‌های مردم و خواسته‌های آنها احترام بگذاریم.

وی خاطرنشان کرد: زمان ما به اندازه کافی متخصص نداشتیم، اما اکنون می‌توانیم در تعدادی از شهرها با کمک بخش خصوصی، این بیمارستان‌ها را راه‌اندازی کنیم که نمونه آن در آمریکا، اروپا و استرالیا نیز وجود دارد.

هاشمی افزود: حتی برخی از آقایان نیز دوست ندارند نزد متخصص زن بروند و بهتر است برای آنها نیز کلینیک‌های مخصوص ایجاد کنیم.

وزیر بهداشت در مورد وضعیت غذا و سلامتی آن نیز صحبت کرد و گفت: وضع غذای ما اصلاً مناسب نیست، اما این حرف به این معنی نیست که در سایر نقاط دنیا وضعیت مطلوب است. ما شاهد هستیم که مهمترین موضوع در آمریکا بحث سلامت غذا است.

وی ادامه داد: امیدواریم تصمیماتی در مجلس و دولت گرفته شود که برای متخلفان در حوزه تغذیه، بازدارندگی داشته باشد. ما بدون بازدارندگی نمی‌توانیم به وظیفه خود عمل کنیم و یک عده که در کشور همیشه مطالبه‌گر هستند و می‌مانند، بدانند اگر امکانات نظارتی و بازدارندگی به ما بدهند، ما می‌توانیم متخلفان را شناسایی کرده و با آنها برخورد قاطع انجام دهیم.

وزیر بهداشت به موضوع پالم و عدم بازدارندگی قوانین اشاره کرد و گفت: ما متخلفان غذایی را شناسایی می‌کنیم، اما جریمه دادگاه برای آنها بسیار کم است، به طور مثال؛ بزرگترین متخلف پالمی را تنها 3 میلیون تومان جریمه کردند و برای بهداشت محیط نیز جریمه 5 هزار تومانی درنظر گرفته‌اند که این اعداد اکنون کارآمدی ندارد و ابزار لازم برای بازدارندگی موجود نیست.

وزیر بهداشت ادامه داد: حتی در موضوع گوشت نیز وظیفه نظارت با دامپزشکی و ناظر آن است، اما در کمال تعجب مشاهده می‌کنیم که حقوق ناظر دامپزشکی را شخص تولیدکننده گوشت می‌پردازد، حال در این میان آیا ناظر می‌تواند نسبت به گوشت تولیدی اعتراض کرده و خواستار معدوم شدن آن شود؟ مسلماً اینطور نیست و اگر دستور به معدوم شدن بدهد، تولیدکننده حقوقش را پرداخت نخواهد کردو هیچ کس نیز به دنبال قطع شدن حقوق و دستمزدش نیست.

هاشمی به موضوع سلامت جنسی نیز اشاره کرد و گفت: از این موضوع نباید غافل شویم، چرا که مشکلات زیادی را ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: ما می‌ترسیم که در مورد آن صحبت کنیم، اما باید بی‌پروا و در عین حال با رعایت اخلاق در مورد سلامت جنسی صحبت کرد، چرا که بخشی از طلاق‌ها و بیماری‌های اعصاب و روان به آن مربوط می‌شود.

هاشمی در پایان تأکید کرد: کتمان کردن موضوعات مربوط به سلامت جنسی صحیح نیست و ما باید در این ارتباط صحبت کنیم و آموزش دهیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۲
1
3
3میلیون تومن جریمه !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین