آفتابنیوز : آفتاب- دكتر حميدرضا آصفي، سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان صبح امروز (يكشنبه) در جلسه هفتگي با خبرنگاران داخلي و خارجي در پاسخ به سوالي درباره مذاكرات آتي كشورمان با سه كشور اروپايي گفت: ما در پي پيشداوري نيستيم و قضاوت عجولانه هم نخواهيم كرد. جمهوري اسلامي ايران حقوقي دارد كه بايد به رسميت شناخته شود و ما نميتوانيم از حقمان بگذريم.
سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان همچنين گفت: اين حق مردم است و دولت موظف است حقوق مردم را تامين نمايد؛ لذا جلسه آتي به طرف اروپايي باز ميگردد كه زيادهخواهي نكند و ما از ابتدا زيادهخواهي نداشته و در آينده هم نخواهيم داشت.
وي در ادامه اظهار داشت: به هر حال جلسه مذكور گفتگويي پيرامون اين است كه حقوق ايران پيرامون غنيسازي چگونه محترم شمرده ميشود؛ البته گفتهايم كه آمادهايم تا با جامعه جهاني، اروپاييها و كشورهاي مختلف و آژانس همكاري و شفافسازي کنيم و در گذشته نيز اين كار را كردهايم تا نگراني از انحراف احتمالي ايران وجود نداشته باشد.
آصفي افزود: خوشبختانه آژانس هم در گزارشات مختلف و متفاوتي كه داده بر اين موضوع تاكيد كرده و تاييد كرده كه انحرافي نداشتهايم و به هر حال ما چيز زيادي نميخواهيم؛ تنها حقوق قانونی مان را ميخواهيم؛ ضمن آنكه معتقديم با موضوع نبايد تبعيضآميز برخورد شود.
سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان ادامه داد: خوب است كه اروپا به رويكردش در گذشته نگاهي كرده و نتايج آن را ارزيابي نمايد و با مروري بر پرونده خودش در جلسه حاضر شود كه در اين صورت ميتواند قضاوت و ارزيابي دقيقتري از اجلاس آينده داشته باشد.
وي تكرار كرد: به هر حال اين موضوع به طرف اروپايي باز ميگردد كه بخواهد حقوق ايران را به رسميت بشناسد و اگر حقوق ايران را به رسميت بشناسد جاي هيچ گونه نگراني نيست و طبيعي است كه اگر بحث زيادهخواهي باشد فضاي ديگري خواهد بود.
وي در ادامه در پاسخ به سوال ديگري درباره مذاكرات روز چهارشنبه كشورمان با سه كشور اروپايي، اظهار داشت: كمي بايد منتظر بمانيم تا مذاكرات آتي انجام شوند. همان گونه كه گفتم يكي از تاريخها 21 دسامبر يعني 30 آذر ميباشد كه بر روي آن صحبت شده و ساز و كارهاي آن در حال انجام است تا اين تاريخ و تاريخهاي احتمالي ديگر را بررسي كنيم .
سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان تصريح كرد : به هر حال آن چيزي كه در جمهوري اسلامي ايران عمل خواهد شد و اين كه چگونه پيش برود بسيار به مذاكرات آينده بستگي دارد؛ ولي اجازه دهيد كمي صبر كنيم و خيلي به گمانهزني نپردازیم كه چه ميشود يا چه نميشود و من عادت به پيشداوري ندارم. صبر كنيد ببينيم چه ميشود.
آصفي در ارتباط با اخبار منتشر شده مبني بر همكاري آمريكا و رژيم صهيونيستي براي انجام اقدام نظامي عليه كشورمان و اعلام آمادگي دو كشور حوزه خليج فارس براي در اختيار قرار دادن خاكشان در جهت اين موضوع، گفت: اين مسايل خبرسازي است.
وي با اشاره به مطلب روز گذشته روزنامه صهيونيستي يديعوت آحارانوت، افزود: خود روزنامه اسراييلي آحارانوت يك نظرسنجي را پخش كرده مبني بر اينكه بيش از 80 درصد مردم اسراييل مخالف حمله به ايران هستند و اين ناشي از قدرت و توان جمهوري اسلامي ايران است كه حتي افكار عمومي رژيم صهيونيستي هم اين امر را نميپسندد؛ چون ميدانند توان چنين كاري وجود ندارد.
سخنگوي وزارت امور خارجهي كشورمان ادامه داد: بنابراين اين مباحث مسايل رسانهاي است كه ضمن اينكه ، خبر این که دو كشور در منطقه حاضر شوند تا خاكشان را براي اين حمله در اختيار گذارند به هيچ وجه تاييد نميشود و درست نيست و اين اخبار به نظرم در ادامه همان جنگ رواني است كه برخي محافل مختلف در روزها و هفتههاي اخير آن را دنبال كردهاند.
وي درباره تفاوت اظهاراتش مبني بر اين كه سطح مذاكرهكنندگان در مذاكرات آتي با اروپا كارشناسي ارشد است با سخنان دكتر لاريجاني مبني بر كارشناسي بودن اين مذاكرات، گفت: حالا اينها خيلي با هم متفاوت نيست و آن چه كه منظور بوده، اين است كه مذاكرات در سطح وزرا نيست.
وي درباره اخبار منتشر شده مبني بر طرح موضوع عاريسازي خليج فارس از تسليحات هسته اي اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران با اكثر كشورهاي منطقه خليج فارس موافقتنامه امنيتي امضا كرده و ما قبلا هم به اين كشورها پيشنهاد داده بوديم كه براي امضا پيشنهاد دفاعي مشترك آمادگي داريم.
آصفي اين امر را ناشي از حسننيت جمهوري اسلامي ايران دانست و ادامه داد: در خصوص امضاي موافقتنامه عاري سازي منطقه اي خليج فارس ما هنوز درخواست رسمي دريافت نكرده و طبيعي است كه اگر آن را دريافتيم بررسياش خواهيم كرد؛ چون اين موضوع در دكترين جمهوري اسلامي ايران جايي ندارد.
سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان تاكيد كرد: ايران سلاحهاي هسته اي ندارد و تصميمي هم براي استفاده از سلاحهاي هسته اي ندارد و خطر اصلي در منطقه رژيم صهيونيستي با داشتن صدها كلاهك هستهاي ميباشد.
وي تصريح كرد: به هر حال ما آمادهايم تا با كشورهاي منطقه وارد يك كار جدي شويم و از گذشتههاي بسيار دور هم پيشنهاد برقراري ترتيبات امنيت منطقه را بين 6 كشور حوزه خليج فارس، ايران و يمن مطرح كرده بوديم و همچنان هم آمادهايم تا وارد يك ساز و كار شويم كه اين موضوع هم ميتواند در چارچوب آن قرار بگيرد.
آصفي افزود: به هر حال اگر درخواست رسمي در اين خصوص از ما شود طبيعي است كه آن را بررسي ميكنيم و اين موضوع در ادامه سياستهاي دولت جديد نيز ميباشد كه به اعتماد سازي و ايجاد روابط دوستانه و برادرانه با كشورهاي منطقه اهميت ميدهد.
وي در پاسخ به سوالي ديگر تصريح كرد: ما از هر اقدامي كه به خروج نيروهاي خارجي در منطقه و ايجاد همكاريهاي منطقهاي و همگرايي و هم فكري كشورهاي منطقه كمك كند حمايت ميكنيم و از همكاريهايي كه به چنين مواردي كمك كند حمايت كرده و معتقديم كه در پرتو همكاريهاي منطقهاي و هم فكري و گفتگو بين كشورهاي منطقه صلح و ثبات در منطقه برقرار ميشود.
سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان در پاسخ به اين سوال كه آيا غير از تاريخ 21 دسامبر و مكان وين تاريخ و مكان ديگري براي مذاكرات با سه كشور اروپايي مطرح است يا خير؟ اظهار داشت: اين موضوع را چهارشنبه صبح به شما خواهم گفت.
آصفي همچنين در پاسخ به سوال ديگري درباره مذاكرات آتي كشورمان با سه كشور اروپايي، اظهار داشت: همان گونه كه گفتم اين موضوع به اروپاييها بر ميگردد و اگر اروپاييها زيادهخواهي كنند و بخواهند حقوق ايران را به رسميت بشناسند نتيجه جلسه مشخص است.
وي تصريح كرد: البته اين جلسه، جلسهاي جدي و صريح خواهد بود و ممكن است جلسهاي مشكل باشد ولي اين به طرف اروپايي باز ميگردد كه بخواهد حقوق ايران را به رسميت بشناسد يا خير ضمن آن كه نبايد چيزها را خيلي به هم مرتبط كرد.
سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان درباره بيانيه اخير سران اروپايي نيز افزود: اين بيانيه به نظرم اصلا در ادبيات رايج جهاني جايي ندارد و اين بيانيه به صورت احساساتي داده شده بود و فكر ميكنيم ديپلماتها بايد كمي بر احساسات غلبه كرده و از عقل و منطق پيروي كنند كه به نظرم اين دو مولفه در بيانيهي مذكور نبوده است.
آصفي ادامه داد: حال آنچه كه به جلسه چهارشنبه باز ميگردد اين است كه اروپا چگونه بخواهد به حقوق ايران احترام بگذارد و حق ايران را محترم شمارد.
سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان در ارتباط با تدبيرات انديشيده شده در خصوص اقدامات احتمالي اروپاييها در مذاكرات آتي، گفت: اگر آنها را الان عنوان کنم اروپاييها خنثایشان ميكنند و اگر به شما بگويم كه ميخواهيم چه كنيم آنها ميفهمند و نميگذارند ما آن كار را بكنيم. بگذاريد اگر تمهيدي وجود دارد سر ميز مذاكره ارایه شود. چنين تمهیدی نیز وجود دارد و ما تدبير كرده ايم تا انشاءالله بتوانيم از حقوق كشور دفاع كنيم.
آصفي در پايان در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران درباره طرح پيشنهادي روسيه به كشورمان گفت: ما از ابتدا طرحي از جانب روسها نديدهايم؛ ولي ايران چند طرح دارد كه حتما الآن به شما نميگويم و بايد بر سر ميز مذاكره درباره آنها صحبت كرد.