آفتابنیوز : بعد از ظهر امروز گردهمایی توجیهی حزب اعتدال و توسعه در استان تهران با حضور مرتضی بانک عضو شورای مرکزی و رئیس هیأت اجرایی این حزب، محمد حسن تولایی عضو شورای مرکزی و رئیس شورای استان تهران ، مسعود شفیعی رئیس سازمان جوانان و دانشجویان و نادر شیرکوند عضو شورای مرکزی این حزب در سالن همایش های ساختمان آرشیو ملی سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد.
این گردهمایی با هدف آشنایی اعضا و هواداران جدید حزب اعتدال و توسعه در استان تهران با ساختار این حزب برگزار شد.
در این مراسم مرتضی بانک رئیس هیأت اجرایی حزب اعتدال و توسعه با اشاره به جایگاه و فعالیت از احزاب و تاثیرگذاری آن در فرایندهای اجتماعی و سیاسی و همچنین توسعه کشور خاطر نشان کرد: با گسترش دموکراسی در جهان، عامل پایداری و موفقیت آن توسط احزاب و تشکلها رقم زده شد و همواره احزاب به عنوان یک اصل پذیرفته شده و تاثیرگذار برای عوام مطرح بودهاند.
وی با تاکید بر اینکه پس از انقلاب اسلامی حرکت دموکراسی در جامعه ما شکل مناسبتری به خود گرفت گفت: در جامعه ایران و به ویژه پس از انقلاب اسلامی حرکت دموکراسی خواهانه شکل مناسب تری به خود گرفت و با وجود مشکلات و محدودیتهای موجود، به دلیل گرایشات عمیق موجود در جامعه و همچنین فرهنگ و دانش جامعه این حرکت با علاقه بیشتری از سوی مردم پیگیری شد.
بانک گفت: همواره خواست اجتماعی توانسته است که خود را بر محدودیتهای موجود تحمیل کند؛ چنانکه در انتخابات 92 نیز مشاهده کردیم خواست اجتماعی، خود را بر بسیاری از موارد دیگر تحمیل کرد.
معاون سرپرست نهاد ریاست جمهوری همچنین با تاکید بر لزوم ساماندهی ساختار و تشکیلات حزبی در کشور به جهت قوام حرکت دموکراسی خواهانه گفت: چنانچه بخواهیم حرکت خود را در قالب قانون و در چارچوب سیاستها و راهبردهای کلان همراه با خرد اجتماعی ادامه دهیم، راهی جز تقویت ساختارهای اجتماعی از جمله NGO ها و احزاب نداریم.
این عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه با بیان اینکه باید توجه کنیم که در دو سرطناب موجود، یک طرف محافظه کارانه و طرف دیگر اصلاح طلبانه است، اظهار کرد: در میان این دو سمت طناب مجموعهای نیز وجود دارد که به هیچ وجه به حرکتهای افراط گرایانه و تندروی علاقهای ندارد. در همین راستا نیز حزب اعتدال و توسعه یکی از جریانات مبلغ، مبین و ادامه دهنده این حرکت است.
بانک با تاکید بر اینکه حرکت اعتدالی و میانه روی، حرکت منفعلانه نیست بلکه حرکتی روبه جلو است اظهار کرد: امروز در جامعه بستری فراهم شده است و در آن این امکان وجود دارد که اعتدال به صورت یک گفتمان اجتماعی، پیاده شود. در همین راستا حزب اعتدال و توسعه میتواند با جذب پرچم دار و سرباز برای خود این وظیفه را بر عهده بگیرد.
این فعال سیاسی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه ظرفیت سازی یکی از وظایف احزاب در کشور است، گفت: یکی از مهمترین فعالیتهایی که در احزاب کشور باید صورت بگیرد ظرفیت سازی است چرا که امروز یکی از مشکلات کشورها، استفاده از ظرفیتهای موجود است این در حالی است که اگر فقط از ظرفیتهای موجود استفاده شود، در نهایت آنها را از دست خواهیم داد.
وی همچنین با انتقاد از عملکرد دولت قبل با بیان اینکه در هشت سال قبل به جای ایجاد ظرفیت های جدید، ظرفیتهای موجود نیز تخریب شدهاند، خاطر نشان کرد: امروز جامعه به تفکراتی نیاز دارد تا به جای استفاده از ظرفیتهای موجود به ایجاد ظرفیتهای جدید بپردازد. احزاب نیز در این رابطه باید تلاش کنند که با ایجاد ظرفیت های نو هم در خود و هم در جامعه اقداماتی انجام دهند که توسعه کشور موفق شود.
بانک با تاکید بر اینکه اعتدال به معنای در جا زدن نیست، گفت: اعتدال به این معنا است که تمام حرکاتی که در جامعه صورت می گیرد، بر اساس اعتدال و تفکر و اندیشه باشد. اعتدال نیز باید در همین راستا مبتکر تحولات جدیدی در جامعه ایران باشد.
وی تحول گرایی و تحول خواهی و همچنین استفاده از قدرت اعتماد سازی را از دیگر ملزومات فعالیت حزبی در کشور دانست و گفت: تحول گرایی و تحول خواهی از جمله عناصر اصلی یک حرکت حزبی و تشکیلاتی در کشور است.
بانک با اشاره به برگزاری انتخابات های مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی در اسفند ماه افزود: در انتخابات که مقطعی مهم و تاثیر گذار است باید به دنبال افرادی باشیم که دارای فکر و اندیشه بوده و به دنبال حل مشکلات جامعه باشد. حضور افراد سیاسی که در قالب های خاص رشد کردهاند به درد جامعه نمیخورد بلکه باید نمایندگانی در مجلس حضور داشته باشند که افرادی دلسوز، انقلابی و اهل علم و دانش باشند.
این عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه همچنین با بیان اینکه فعالیت حزبی به معنای داشتن تفکر سیاسی است، بر سیاسی بودن فعالیت حزب اعتدال و توسعه تاکید و اظهار کرد: چنانچه فردی می گوید که حزب اعتدال و توسعه کار سیاسی انجام نمی دهد دروغ گفته است چرا که این حزب کار سیاسی آن هم بر اساس منطق و اعتدال نه بر اساس تندروی انجام میدهد.
وی در بخش دیگر صحبت های خود با تاکید بر اینکه حزب اعتدال و توسعه باید تلاش کند تا پایان انتخابات پیش رو وفاق و همدلی میان اعضای خود و جامعه برقرار نمایند خاطر نشان کرد: آنچه که باعث موفقیت دولت یازدهم شده است، وجود وفاقی همگانی در چارچوب یک مجموعه سیاسی متحدالشکل نه متحدالفکر است.
بانک همچنین شخصیت روحیه و تفکر حسن روحانی این بود اقدام ستادی دولت تدبیر و امید در زمان انتخابات، رد صلاحیت هاشمی و بیدار شدن جامعه و احساس خطر آنها، حمایت همه جانبه احزاب به ویژه حجت الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی و کناره گیری عارف را از دیگر عوامل موفقیت دولت تدبیر و امید دانست.
به گزارش ایسنا، در این مراسم همچنین محمدحسن تولایی عضو شورای مرکزی و رئیس شورای استان تهران حزب اعتدال و توسعه با تاکید بر اینکه کادرسازی و آموزش در راس اقدامات حزبی قرار دارد گفت: یک حزب باید بتواند که مجموعهای زاینده از نیروهای انسانی متعهد داشته باشد و بتواند با آموزش های سیاسی، عقیدتی و فرهنگی آنها را ارتقا دهد.
وی افزود: یک حزب و دفاتر آن در مناطق و بخش های مختلف کشور باید شناسایی تنگناها و مشکلات مناطق را در دستور کار خود قرار دهند.
این عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه با تاکید بر اینکه دارا بودن انسجام تشکیلاتی از جمله اهداف حزب اعتدال و توسعه است، اظهار کرد: چنانکه در حزب از انسجام تشکیلاتی برخوردار باشیم می توانیم با فراخوان نیروهای مومن و مستعد خود و به خدمت گرفتن آنها با حداکثر توان، به نظام در راه رسیدن به اهداف خود کمک کند. همچنین با انسجام تشکیلاتی می توان در شرایطی که دشمن برای ما نقشه های شومی طراحی میکند، با سربلندی از آزمایش ها و بحران ها خارج شویم.
تولایی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به فعالیت 17 ساله حزب اعتدال و توسعه خاطر نشان کرد: حزب اعتدال و توسعه هنوز در مراحل اولیه خود قرار دارد و این حزب در طول 17 سال گذشته از عمر خود به دلیل برخی از مشکلات موجود، تصمیم گرفته است که فعالیت های اصلی خود را بر روی مسائل اساسی کشور متمرکز کند.
رئیس شورای استان تهران حزب اعتدال و توسعه با تاکید بر لزوم تبدیل شخصیت حقیقی افراد به شخصیتی حقوقی خاطر نشان کرد: باید در جامعه همواره به دنبال تبدیل شخصیت های حقیقی به شخصیت حقوقی باشیم.
وی با اشاره به توافق برجام و تصویب آن در مجلس و همچنین انتقادات و رفتارهای بخشی از نمایندگان نسبت به این موضوع خاطر نشان کرد: طی روزهای اخیر شاهد مهمترین مسأله که کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ با آن روبرو شده است بودیم و دیدیم که با آن چگونه برخورد شد. این برخوردها همه در شرایطی بود که مقام معظم رهبری بارها تاکید کردند نباید در کشور درباره این موضوع دو دستگی ایجاد شود اما مشاهده کردیم که در مجلس چگونه به خدمتگزارترین افراد جامعه توهین هایی شد.
رئیس شورای استان تهران حزب اعتدال و توسعه، دلیل این اتفاقات را عدم حضور حزب در جامعه دانست و افزود: چنانچه در جامعه احزاب فعالی وجود داشتند و نمایندگان نیز از آن احزاب به مجلس راه یافته بودند دیگر نمایندهای که در سخنرانی خود به همه مقدسات و مدیریت جامعه اهانت میکند، زمانی که از مجلس فائق میشود به دلیل اینکه مسئولیتی در خارج از مجلس ندارد، مورد بی توجهی قرار نمی گیرند و توهین هایی که او در سخنرانی خود در مجلس داشته است به واسطه شخصیت حقوقی او مورد پیگیری قرار می گیرد.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با تاکید بر اینکه حزب اعتدال و توسعه باید در همه شهرستان ها و دفاتر خود از افراد مناسب و با شناسنامه روشن دعوت به حضورو تشکیل هسته مرکزی برای انتخابات پیش رو کند اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم انتخاباتی مقتدرانه و هوشمندانه برگزار کنیم تا این انتخابات در اعتلای کشور همراه دولت خدمتگزار ، کوشا و ساعی تدبیر و امید باشد.