آفتابنیوز : به گزارش منابع خبری در حالیکه قبل ودر حین اجلاس هیاهوی فراوانی در مورد مسئله اتمی ایران وخطراتی که این برنامه ها برای حوزه جنوبی خلیج فارس دارد اما آنچه که از مندرجات بیانیه پایانی به چشم دیده شد ، نوعی اعلام نارضایتی گذرا از این برنامه ها ودعوت برای خاور میانه ای عاری از سلاح های اتمی بود که در این چارچوب از اسرائیل هم خواسته شد تا با پیوستن به قرار داد منع گسترش تسلیحات اتمی به تحقق خاور میانه عاری از سلاح های اتمی کمک کند.
به اعتقاد برخی از کارشناسان بی طرف این قطعنامه نشان می دهد که کشورهای عربی حوزه جنوبی خلیج فارس مایل نیستند به طور مستقیم در این رابطه رو در روی ایران قرار گیرند یا حداقل برخی از کشورهای عضو شورا مخالف رویارویی مستقیم وقرار گرفتن در خط مقدم تنش با ایران هستند. از اینرو مندرجات این قطعنامه به نوعی رفع تکلیف محسوب می شود بخصوص که کشورهایی همچون آمریکا مایل به صدور قطعنامه شدید اللهجه ای از سوی این شورا علیه ایران بودند.
در این حال تعداد دیگر از منادیان رویارویی با ایران با انتقاد از بیانیه آنرا نا امید کننده دانستند.
در این حال منابع اطلاع رسانی از محل برگزاری این کنفرانس خبر دادند در روز پایانی شاهد بروز نوعی تنش بین دبیر کل اتحادیه عرب با برخی از کشورهای شورای همکاری از جمله امارات در مورد پرونده اتمی ایران بود.
بر اساس گزارش های رسیده عمرو موسی دبیر کل اتحادیه عرب در پیامی به اجلاس سران شورای همکاری خلیج فارس از آنها خواست تا از پرداختن به پرونده اتمی ایران اجتناب کنند ، اما ظاهرا این درخواست برخی از کشورهای شورا را رنجیده خاطر کرد.
بر اساس همین گزارش به اعتقاد موسی مسئله پرونده اتمی ایران بسیار حساس تر از پرونده اتمی اسرائیل است از اینرو بهتر است مسئله زرادخانه هسته ای اسرائیل مورد توجه قرار گیرد، اما در مقابل کشورهای شورای همکاری این پیشنهادات را دخالتی ناروا از سوی دبیر کل در امور که به وی مربوط نیست دانستند.
وزیر امور خارجه امارات در واکنش به این سخنان پیام موسی را وقیحانه توصیف کرده وپرسید که نمی داند این پیام را بعنوان شخصیت حقیقی خود که یک شهروند مصری است ارسال کرده یا با توجه به شخصیت حقوقی خود بعنوان دبیر کل اتحادیه عرب دست به این کار زده است.
مخالفت عمرو موسی با ابتکار عمل شیخ زاید در آخرین اجلاس اتحادیه عرب پیش از سقوط بغداد روابط بین دو طرف بسیار تیره کرده بود که با توجه به مسئله جدید پیش آمده پیش بینی می شود تیرگی روابط بین ابو ظبی ودبیر خانه اتحادیه عرب یکی از نتایج بیست وپنجمین اجلاس شورای همکاری باشد.
علاوه بر مسئله اتمی شورای همکاری بار دیگر ادعاهای واهی خود را در مورد جزایر سه گانه ایرانی (تنب بزرگ ، تنب کوچک وابو موسی) تکرار کرد .
همچنین با اعلام حمایت خود از طرح ملک عبد الله در مورد صلح در خاور میانه وایجاد دو کشور اسرائیلی وفلسطینی بر ادامه روند سازشکارانه شورا تاکید کردند.
به هر شکل به اعتقاد برخی دیگر از کارشناسان از جمله عبد الخالق عبد الله استاد علوم سیاسی دانشگاه دبی بیانه با وجود جرح وتعدیل های صورت گرفته وکاهش حجم انتقادی آن اما به هر شکل می تواند آغاز مرحله جدیدی را از روابط بین کشورهای عربی خلیج فارس وایران داشته باشد وبه نوعی می توان گفت که پایان دوره ای است که با روی کار آمدن دولت خاتمی آغاز شده بود.
به اعتقاد کارشناسان رنسانس روابط ایران با کشورهای عربی با پایان دوره خاتمی به پایان رسیده است.