کد خبر: ۳۲۸۴۰
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۳۸۴ - ۱۲:۴۷

خوش بينی جورج بوش درباره آينده کشور عراق

آفتاب‌‌نیوز :  بوش در سخنان خود تاکيد کرد که آمريکا در حال پيروز شدن در عراق است و مردم آمريکا بايد در اين باره از خود شکيبايی نشان دهند.
از زمان حمله آمريکا به عراق در مارس ۲۰۰۳ و سرنگونی ديکتاتوری صدام حسين، به رغم ظهور و بروز مشکلات فراوان در اين کشور، جرج بوش هيچگاه خوش ‌بينی خود را در مورد آينده عراق از دست نداده است.

اين در حالی است که سياستمداران بلندپايه ‌ای در درون حزب دموکرات نه فقط شکيبايی خود را در برابر تلفات ارتش آمريکا و ادامه شورش‌ ها در عراق از دست داده اند بلکه تصور پيروزی آمريکا در عراق را نيز غيرواقع بينانه ارزيابی می ‌کنند.

اين نوع بدبينی در باره روند تحولات عراق موجب شده است که شماری از اعضای حزب دموکرات آمريکا خواستار خروج ارتش آمريکا از عراق شوند و يا از دولت آقای بوش بخواهند دست کم جدول زمانی مشخصی در اين باره تعيين کند.

ديدگاه اعضای حزب دموکرات در جامعه آمريکا نيز بازتاب گسترده ‌ای داشته است به طوری که در ماه های گذشته از شمار هواداران سياست آقای بوش در عراق به شدت کاسته شده و در عوض به صف منتقدان اين سياست افزوده شده است.

در اين ميان به نظر می‌رسد دو رويداد به کمک آقای بوش آمده است تا وی بتواند سياست جاری خود را در عراق نزد افکار عمومی مردم آمريکا توجيه و آنان را نسبت به آينده عراق خوش‌ بين کند.

رويداد نخست، بروز اختلاف بين رهبران حزب دموکرات آمريکا بر سر درخواست برای خروج ارتش اين کشور از عراق است. در حالی که بعضی از اعضای حزب دموکرات در کنگره آمريکا از خروج هر چه سريع ‌تر نظاميان کشورشان از عراق حمايت می‌کنند، بعضی ديگر با اين موضوع مخالفند و آن را سبب به خطر افتادن امنيت ايالات متحده تلقی می‌دانند.

افزون بر اين، موافقان خروج ارتش آمريکا از عراق، طرح بديلی برای بهبود ثبات در عراق ارائه نداده ‌اند و همين نکته باعث بی ‌اعتبار شدن درخواست آنها شده است.

از نگاه کارشناسان، در نبود يک طرح بديل، خروج ارتش آمريکا از عراق به معنای گسترش آشوب و بی‌ ثباتی و تسلط هواداران ابومصعب الزرقاوی بنياد گرای اردنی بر بخشی از خاک عراق و حتی فرو افتادن اين کشور در دامن جنگ داخلی است.

تاثير چنين وضعی در عراق بر منافع آمريکا در خاورميانه بر رهبران دو حزب اصلی اين کشور و اکثريت مردم آن پوشيده نيست و از همين روست که پس از اوج گرفتن نارضايتی از سياست بوش در عراق در بين مردم آمريکا، در روزهای اخير اين قوس که رو به صعود داشت به تدريج روندی نزولی به خود گرفته است به طوری که طبق آخرين نظرسنجی‌ها ۵۸ درصد مردم آمريکا با خروج سريع ارتش کشورشان از عراق مخالفت کرده‌اند.

انتخابات پارلمانی عراق

رويداد دومی که به نفع بوش تمام شده برگزاری موفقيت‌آميز انتخابات پارلمانی در عراق است. آنچه باعث موفقيت اين انتخابات شد، شرکت گسترده عراقی‌ها بويژه جمعيت سنی در انتخابات بود.

هر چند که از نتيجه انتخابات عراق خبری رسمی منتشر نشده است اما به نظر می ‌رسد که احزاب سنی توانسته باشند به نسبت جمعيت اهل سنت عراق حدود ۲۰ درصد کرسی‌ های نمايندگی را به خود اختصاص دهند.

اعلام آمادگی احزاب سنی شرکت کننده در انتخابات برای حضور در دولت آينده عراق نشان‌ دهنده بی ‌علاقگی جمعيت سنی به استفاده از روش ‌های خشونت ‌آميز برای تضمين حقوق خود در آينده عراق است.

چنانچه دولت آينده عراق آنگونه که ابراهيم جعفری نخست وزير دولت موقت درخواست کرده است دولتی ائتلافی و دربرگيرنده سنی‌ها، شيعه‌ها، کردها و سکولارها باشد، برای خوش‌ بينی نسبت به بازگشت آرامش به عراق دلايل بسياری در دست خواهد بود.

در آن صورت بوش می‌تواند با اعلام پيروزی استراتژی خود در عراق نسبت به خروج نظاميان خود از اين کشور اقدام کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین