کد خبر: ۳۲۹۳۸۲
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۵

‌عوامل دخیل در افسردگی چیست؟

‌یک روانشناس با تاکید بر ضرورت شناخت عوامل مهم دخیل در افسردگی بر روند درمان قبل از پیشرفته شدن بیماری تاکید کرد.
آفتاب‌‌نیوز :
جاوید ثمودی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به شیوع افسردگی در جامعه گفت: عوامل مهمی در افسردگی افراد به خصوص جوانان دخیل است که اگر این عوامل را بشناسیم و با مهارت‌های لازم با آن برخورد کنیم، می‌توان بر این بیماری فائق شویم.

این روانشناس اجتماعی عنوان کرد: افسردگی بیماری جدی است که اگر درمان نشود ممکن است آسیب‌های دیگری در پی داشته باشد و حتی منجر به خودکشی و ایجاد معضلات و مشکلات غیر قابل جبران گردد.

وی در مورد برخی از عوامل دخیل در افسردگی تصریح کرد: از دست دادن عزیزان و دور شدن از افرادی که نسبت به آن وابستگی شدید وجود دارد، موجب افسردگی می‌شود، در این راستا اطرافیان نقش مهمی در پر کردن خلاء‌های عاطفی موجود دارند.

ثمودی خاطرنشان کرد: متاسفانه یکی از عوامل بسیار مخرب در ایجاد افسردگی بیکاری است، نداشتن مشغله و کار در زندگی موجب می‌شود تا فرصت بیشتری برای فکر کردن و و کلنجار رفتن و کلافه شدن پیدا شود.

وی اظهار کرد: اگر بیکاری افراد توام با احساس غیر مفید بودن و پوچی و سربار بودن ‌باشد، می‌تواند به مراتب شدت افسردگی را افزایش دهد، در این زمینه نیز خانواده و دوستان می‌توانند در سوق دادن افراد افسرده به سمت کسب مهارت‌های جدید در جهت کسب فرصت‌های شغلی موثر باشند.

این روانشناس تاکید کرد: هیچگاه نباید با طعنه و سرزنش با افراد افسرده به خصوص آن دسته از بیماری که به واسطه بیکاری ایجاد شده است، برخورد کرد بلکه می‌توان در این شرایط همراه بیمار برای عبور از بحران تلاش کرد.

وی پیرامون دیگر عوامل مهم در افسردگی گفت: شکست‌های عاطفی و طلاق نیز در افسردگی دخیل است و در این راه باید به شروعی دوباره اندیشید و با جبران اشتباهات، خطاها و خلاء‌های گذشته فردی مناسب را برای ادامه زندگی برگزید.

ثمودی یادآور شد: گاهی بروز بیماری‌های جسمی موجب انزوا و گوشه گیری و در نهایت افسردگی می‌شود، در این زمینه نیز توجه به سلامتی و درمان اهمیت زیادی دارد، هرچند در مورد برخی از نارسایی‌های جسمی غیر قابل درمان نیز می‌توان با استفاده از مشاوره‌های توانبخشی استعدادهای نهفته‌ای در مواجهه با این بیماری و رسیدن به موفقیت را کشف کرد.

وی خاطرنشان کرد: نارضایتمندی از شغل و زندگی نیز بخش قابل توجهی از عوامل دخیل در افسردگی است، به ویژه برخی از مشاغل وقتی با روحیه افراد همخوانی نداشته باشد و انگیزه‌ای برای انجام آن ایجاد نگردد، ‌به انزوا و افسردگی ختم می‌شود.

این روانشناس توضیح داد: یکنواختی و روزمرگی آفت نشاط و شادابی است، در این باره باید به فکر شیوه‌های نوین برای زندگی و شغل بود و تنوع را به زندگی آورد.

وی خاطرنشان کرد: تنهایی، بی اعتمادی به دیگران، بدبینی، حضور در محیط‌های غم زده و بی روح، بی‌خوابی و همه و همه می‌تواند افراد را به سمت افسردگی سوق دهد، در این عرصه رسانه‌ها باید آگاهی‌های لازم را در برخورد با افراد افسرده ارائه نمایند، زیرا چگونگی برخورد اطرافیان سهم مهمی در از میان رفتن افسردگی دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین