آفتابنیوز : بررسیها نشان میدهد که دریافت عضو پیوندی از یک اهداکننده در قید حیات که در کشور دیگری زندگی میکند و عضو خود را در ازای دریافت پول، اهدا کرده با خطرات جدی همراه است.
اخیرا بسیاری از جنبههای اخلاقی «توریسم پیوند اعضا» مورد ارزیابی قرار گرفته اما ارزیابیهای ضروری در مورد ایمنی پزشکیِ این روش صورت نگرفته است. در همین رابطه گروهی از کارشناسان بحرینی به ارزیابی سلامت بیمارانی که عضو پیوندی خود را از خارج کشور خریداری کرده و برای ادامه روند درمان به وطن خود بازگشته بودند، پرداختند.
در این مطالعه وضعیت سلامت 270 بیمار گیرنده عضو پیوندی از کشور دیگر که در فاصله سالهای 1986 تا 2014 تحت درمانهای تکمیلی قرار گرفته بودند، بررسی شد. همچنین سلامت این بیماران با وضعیت 123 گیرنده عضو از اهداکنندههای در قید حیات در کشورشان که در گروه کنترل قرار گرفتند، مقایسه شد.
نتایج مطالعات نشان داد بیمارانی که در کشور دیگر عضو مورد نیاز خود را خریداری و دریافت کرده بودند در مقایسه با 123 بیمار در گروه کنترل، بیشتر در معرض ابتلا به هپاتیتهای نوع C و B و «سیتومگالوویروس» بودند. سیتومگالوویروس، ویروسی است که به ندرت علائم خود را آشکار میسازد اما در طول زندگی در بدن باقی میماند.
به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال دیلی، در مجموع شانس سالم ماندن عضو پیوندی در افرادی که عضو پیوندی را در کشور دیگری خریداری و دریافت کرده بودند، یک و 10 سال پس از عمل پیوند به ترتیب 91 و 22 درصد و در گروه کنترل 98 و 44 درصد بوده است. همچنین شانس بقای بیمارانی که عضو پیوندی را در خارج از کشورشان دریافت کرده بودند، یک و 10 سال پس از پیوند به ترتیب 96 و 70 درصد و در گروهی که در کشور خودشان پیوند شده بودند به ترتیب 98 و 78 درصد بوده است.