آفتابنیوز : عیسی سحر خیز در گفتگو با خبرنگار آفتاب در مورد وضعیت کنونی جبهه دموکراسی خواهی و حقوق بشر گفت: دکتر معین در زمان انتخابات بود یک اقدام بنیادی و ضروری را در زمینه حقوق بشر ودموکراسی لازم به انجام می دیدند که در پی مشخص شدن نتیجه انتخابات، جبهه دموکراسی خواهی را در سطح گسترده تر از جریان های سیاسی و شخصیت های سیاسی پیگیر شدند و به صورت مستمر در حال بحث و گفتگو در باره جبهه می باشند.
وی افزود:ابعاد و مسائل جبهه در سطح وسیعی روشن شده و همچنین منشور آن در حال تدوین و شکل گیری می باشد.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار آفتاب در مورد علت و موانع کندی روند تشکیل این جبهه اظهارداشت: من این کندی را مانع ترقی نمی دانم متاسفانه مبانی دموکراسی و حقوق بشردر ایران با وجود دو انقلاب و یک اصلاحات حداقل 8 ساله نتوانسته مستقر شود و در نتیجه پایه های بحث به صورت گسترده باز است و افراد در حال انجام تلاش پایه ای و بنیادی در حول جبهه دموکراسی خواهی و حقوق بشر هستند و دیدگاه های خود را مطرح کرده تا به نقطه نظر و اهداف مشترک دست یابند.
وی ادامه داد:اما به دلیل فقدان پایه های مشترک فکری طبیعتا کمی طول می کشدکه به توافق برسند ولی به طور کلی روند مثبت بوده و هر چه قدر هم طول بکشد چون اشخاص حقیقی و حقوقی جبهه دموکراسی بیشتر به افکار هم نزدیک می شوند در نتیجه مباحث جدیدتر شکل می گیرد وبنابراین اگر دستیابی به نقاط مشترک طول کشیده از این جهت بوده که دامنه مباحث گسترده می شود.
سحرخیز درباره آینده جبهه دموکراسی خواهی و تکثر گروه ها و تفاوت تفکر آنها گفت: اتفاقا یکی از کارکردهای جبهه دموکراسی خواهی این است که در شرایطی که تکثر گروه ها بالاست آنها بتوانند به اهداف و نقاط مشترک دست پیدا کرده و بر روی دو موضوع اصلی دموکراسی خواهی و حقوق بشر که بعد از دوران اصلاحات به عنوان دو فاکتور اساسی و مورد توجه و مثبت عمل می کند و حتی جریان های محافظه کار را هم مجبور کرده به گونه ای عنوان کنند که دموکراسی را می پذیرند و به حقوق بشر احترام می گذارند به توافق برسند؛ در نتیجه ما بر این دو مبنا به عنوان کف مباحث مورد توافق عمل می کنیم و تمام تنوع و تکثری که وجود دارد طبیعتا در حول جبهه دموکراسی خواهی و حقوق بشر به نقطه مشترک خواهد رسید.
سحرخیز گفت: همچنین جریان های ضد حقوق بشر و کسانی که دموکراسی را نمی پذیرند و حکومت و حاکمیت مردم را گردن نمی گذارند با هر نوع دیدگاه سیاسی که دارند در آینده نزدیک داوطلب حضور در این جبهه خواهند بود و امیدوارم هنگامی که منشور جبهه تدوین شد با توجه به اهمیتی که دموکراسی و حقوق بشر دارد، همگان از آن استفاده کرده و با افراد و فعالان سیاسی به همراهی و همکاری بپردازند.
وی در مورد فعالیت این جبهه در انتخابات آینده مجلس و ریاست جمهوری افزود: جبهه دموکراسی خواهی در هویت و ماهیت خودش طبیعتا چنین ماموریتی را نمی بیند که مانند یک حزب سیاسی و یا ائتلاف بین احزاب سیاسی در مورد انتخابات عمل کند بلکه عملکرد آن به عنوان یک جبهه، رهبری انتخابات آزاد و دموکراتیک در کشوراست تا بتواند اتفاق نظر به وجود آورد و قطعا جبهه به صورت مستقیم وارد این مسأله نخواهد شد و بر اصل انتخابات آزاد تأکید خواهد کرد .
عضو انجمن دفاع از آزادی مطبوعات خاطرنشان کرد: به صورت کلی بعید است که جبهه از فرد خاصی حمایت کند و بر انتخابات آزاد تأکید خواهد کرد و در صورتی که شرایط انتخابات آزاد فراهم نگردد موضع گیری می کند.
وی همچنین افزود: طبیعی است که نگاه جبهه مانند یک حزب سیاسی و یا ائتلافی بین گروه های سیاسی نباشد و بخواهد در انتخابات به صورت حزبی عمل کند.
این روزنامه نگار ادامه داد: سعی جبهه جلوگیری از نقض و حفاظت و صیانت از روند دموکراسی خواهی و جلوگیری از نقض حقوق بشر است.
سحرخیز در پایان تأکید کرد: طبیعتا اگر احزاب و گروه های عضو جبهه و همچنین احزاب و گروه های خارج از جبهه نتوانند امکان شرکت در انتخابات آزاد را داشته باشند جبهه دموکراسی خواهی و حقوق بشر بااین نوع نقض حوقق مردم و قوانین مبارزه خواهد کرد.