آفتابنیوز : شهروند نوشت: اگرچه در سال اخیر و همزمان با افزایش آمار طلاق در ایران، برخی تحلیلگران و کارشناسان اجتماعی افزایش طلاق را با افزایش تحصیلات و دانشگاه رفتن زنان مرتبط میدانستند اما حالا مسئولان سازمان ثبت احوال از نتایج تحقیقاتی خبر میدهند که نشان داده هرچه سطح تحصیلات بالا رفته، نسبت طلاق به ازدواج هم کاهش یافته است.
این خبر را علیاکبر محزون، مدیرکل دفتر اطلاعات، آمار و جمعیت سازمان ثبت احوال اعلام کرد و گفت: پارسال ۲۳درصد ازدواجها به طلاق ختم شده و نتایجی در تحقیقات جدید به دست آمده که نشان میدهد، هرچه سطح تحصیلات بالا رفته، نسبت طلاق به ازدواج هم کاهش یافته است.
محزون درباره جدیدترین تحلیلی که براساس رابطه بین سطح تحصیلات و ازدواج و طلاق انجام شده است، گفت: برای نخستین بار در کشور نسبت به تفکیک ازدواج و طلاق با توجه به سطح تحصیلات تحلیلی انجام شده است که براساس آن سطح تحصیلات به بیسواد، سواد خواندن و نوشتن بدون مدرک، نهضت سوادآموزی، ابتدایی، راهنمایی، کمتر از دیپلم، دیپلم یا پیشدانشگاهی، کاردانی، کارشناسی، کارشناسیارشد و دکترا براساس استاندارد بینالمللی تقسیمبندی شده گرفته است. این یافتهها نشان میدهد ۲۸درصد ازدواجهای مردان در سطح دیپلم و پیشدانشگاهی، ١٢,٧درصد راهنمایی، ١٢.٢درصد نیز دارای مدرک کارشناسی انجام شده است. همچنین بیشتر ازدواجها در زنان دارای مدرک دیپلم و پیشدانشگاهی با ٢٥.١ درصد، دارای مدرک کارشناسی با ۱۴درصد، دارای مدرک راهنمایی با ١١.٢درصد و مدرک کمتر از دیپلم با ١٠.٥درصد انجام شده است.
محزون، به آمار طلاق نیز اشاره کرد و گفته که ١٩,٨درصد مردان دارای دیپلم و پیشدانشگاهی، ١٢.٨درصد با تحصیلات راهنمایی و ٧.٥درصد نیز تحصیلات کمتر از دیپلم طلاق گرفتهاند. براساس آمارها، طلاق در ٢١.٢درصد زنان دارای مدرک دیپلم و پیشدانشگاهی ١٠.٦ مدرک راهنمایی و ٧.٥درصد با مدرک کمتر از دیپلم به ثبت رسیده است.
نسبت طلاق به ازدواج را شاخص نسبتدرصد طلاق به ازدواج عنوان میکنند و این نسبت آمار تعداد طلاق به ازای هر ۱۰۰ ازدواج را مشخص میکند. تحلیلها نشان میدهد با روند افزایش تحصیلات در میان زنان و مردان، نسبتدرصد طلاق به ازدواج کاهش پیدا کرده است. بهعنوان مثال ٢٩.٥درصد مردان و ٢٩.٦درصد زنان دارای سواد خواندن و نوشتن بدون مدرک، ازدواجشان منجر به طلاق شده که این آمارها با افزایش تحصیلات کم شده است.
او به نسبتدرصد طلاق در میان زنان و مردان اشاره کرد و اظهار داشت: ۱۶درصد مردان دارای مدرک دیپلم یا پیشدانشگاهی و ۱۹درصد زنان با همین مدرک، ٨.٣درصد مردان دارای لیسانس و ٩.٤درصد زنان دارای لیسانس و همچنین ٧.٥درصد مردان دارای کارشناسیارشد و ٩درصد زنان دارای همین مدرک زندگیشان منجر به طلاق شده است.
به گفته محزون هرچه سطح تحصیلی بالا رفته، نسبت طلاق به ازدواج هم در زنان و هم در مردان کاهش پیدا کرده است.