به گزارش آفتاب، براساس این طرح که با هدف کاهش آلایندهها و آلودکی هوا، افزایش رضایتمندی تاکسیرانها، صرفهجویی در سوخت مایع، رفاه عمومی و افزایش ایمنی تاکسیها تهیه شده است، وزارت صنعت، وزارت نفت، سازمان حفاظت محیط زیست، گمرگ، پلیس راهور، ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت و اتحادیه تاکسیرانی مشارکت دارند.
در این طرح که سازمان مدیریت و برنامهریزی آن را آماده کرده است، شرکت تامینکننده خودروها برعهده «ایرانخودرو» است. همچنین منابع مالی آن از طریق سه بانک تجارت، پارسیان و ملت تامین میشود.دولت هم از محل تخفیفات گمرکی معادل 5 میلیون تومان برای هر تاکسی حمایت یارانهای خواهد کرد.
در این طرح قرار است 90 هزار خودرو فرسوده از تاکسیرانی خارج و 90 هزار دستگاه خودرو جدید جایگزین آنها شود. براساس گفته معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور؛ سقف تسهیلات درنظرگرفته شده در این طرح برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی، 20 میلیون تومان میباشد که با سفته و یک ضامن معتبر از ابتدای دهه فجر آغاز و تا پایان شهریور سال 95 ادامه خواهد داشت.
در اسفندماه 8000 دستگاه، در فروردینماه 7000 دستگاه و در ماههای بعد، در هر ماه 15 هزار دستگاه جایگزین میشود تا اینکه در پایان شهریورماه تمامی 90 هزار دستگاه تاکسی فرسوده از ناوگان خارج و خودروهای نوع جایگزین خواهد شد.
نرخ سود این تسهیلات نیز 16 درصد و طی 48 قسط قابل بازپرداخت است. خودروهای موردنظر در این طرح که قرار است جایگزین خودروهای فرسوده شوند، شامل سمند و پژو است.
همچنین، محمدباقر نوبخت رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی در این مراسم با اشاره به توافقی که بین این سازمان و دستگاههای دیگر برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی انجام شده است، اعلام کرد: در مجموع حدود 450 میلیارد تومان در ردیفهای بودجه برای بازسازی و نوسازی حملونقل شهری در نظر گرفته شده که حدود 165 میلیارد تومان آن مربوط به جایگزینی همین 90 هزار دستگاه تاکسی فرسوده است.