آفتابنیوز : به گزارش خبرگزاري كويت، در بيانيهي پاياني نشست وزراي خارجهي عضو اتحاديهي عرب بر اجراي مادهي ششم منشور اتحاديهي عرب در خصوص حل و فصل درگيريهاي كشورهاي عربي، ايجاد استراتژيها و سياستهاي عالي كشورهاي عربي در راستاي همكاري بين كشورهاي عربي، صدور قطعنامههايي در زمينهي تحريم برخي كشورهاي عربي و خارجي مرتبط با رژيم صهيونيستي و ديگر مسايلي كه از سوي شوراي اتحاديهي عرب تصويب ميشود، تاكيد شده است.
در اين بيانيهي پاياني به مسايل پايهاي و مهم از جمله مسايل كه در برگيرندهي تغيير منشور اتحاديهي عرب، اضافه كردن بندهاي الحاقي جديد به آن، ايجاد موسسات جديد در اتحاديهي عرب، پذيرش اعضاي جديد در اين اتحاديه، جداساختن يك كشور يا معلق ساختن عضويت يك كشور بر اساس مادهي 18 منشور اتحاديهي عرب كه مبني بر اجماع تمام اعضا در خصوص جدايي و كنارهگيري يكي از كشورها از عضويت اتحاديه است و تعيين مدير كل و معاون وي اشاره شده است.
وزراي امور خارجهي اتحاديهي عرب علاوه بر تصويب موارد اجرايي كه نيازمند راي اكثريت كشورهاي عضو بود، اعلام كردند در صورت اختلاف اعضا درخصوص تعيين مسايل قابل وضع، موارد اجرايي بايد با راي اكثريت تمام اعضاي كشورهاي شركت كننده در رايگيري صورت گيرد.
يكي از مقامات اتحاديهي عرب گفت، وزراي حاضر بر اصول معيارهاي رايگيري كه از جمله مسايل مشكلساز در اتحاديهي عرب است، توافق كردهاند.
عمرو موسي، دبيركل اتحاديهي عرب درخصوص اوضاع عراق ابراز اميدواري كرد كه تلاشهاي اتحاديه در خصوص ايجاد توافق و آشتي ملي در عراق مثمر ثمر باشد.
عمرو موسي در اين نشست، وزرا و هياتهاي شركتكننده را در جريان تلاشهاي اتحاديهي عرب به منظور پيگيري اجراي بيانيهي پاياني كنفرانس آشتي ملي و تعيين مصطفي عثمان اسماعيل، مشاور سياسي رييسجمهور سودان به عنوان نمايندهي اتحاديه در عراق، قرار داد.
در اين بيانيه عنوان شده است: عمرو موسي، وزراي امور خارجهي عربي را همچنين در جريان تلاشهاي اتحاديهي عرب در زمينهي پروندهي سوريه و لبنان قرار داد و از تلاشهاي دو نمايندهي لبنان و سوريه در اين خصوص تشكر كرده است.
در اين زمينه عنوان شد، عمرو موسي تاكيد كرده است كه بررسي مسالهي سوريه و لبنان و نيز اتخاذ تصميم نهايي براي آن به علت عدم حضور وزيران خارجهي دو كشور هنوز به پايان نرسيده است.
در اين بيانيه همچنين به مذاكرات وزرا درخصوص بحران سودان و چاد و امضاي توافقنامه صلح و وساطت اتحاديهي آفريقا براي آرام ساختن او ضاع دو كشور اشاره شده است.
در ادامهي بيانيه از كشورهاي عربي خواسته شده است، به تمام قطعنامههاي نشست سران كشورهاي عربي از جمله مشاركت مالي كشورها براي تامين بودجهي اتحاديهي عرب طي سه ماهي نخست سال 2006 و پرداخت سهميههايي كه در نشست الجزاير تصويب شد، توجه داشته باشند.
در اين بيانيه همچنين از تمام كشورها كه هنوز سهميه خود را از بودجهي سال 2005 پرداخت نكردهاند، خواسته شده است كه هرچه سريعتر اين مبالغ را پرداخت كنند.
وزراي خارجهي عضو اتحاديهي عرب همچنين با تعيين نورالدين حشاد، به عنوان معاون دبيركل و عبدالرحمن السحيباني به عنوان معاون دبيركل اتحاديهي عرب در امور اقتصادي به مدت دو سال توافق كردند.
نشست فوقالعاده اتحاديهي عرب با حضور 12 وزير خارجهي كشورهاي عربي به مدت چهار ساعت پشت درهاي بسته برگزار شد.