آفتابنیوز : نيوز روز پنجشنبه با اعلام اين خبر بهنقل از وزارت بهداشت پاكستان، افزود: اين قرصها در طرحي بانام "تواناسازي پاكستان" براي تامين بهداشت و سلامت دختران كودك و نوجوان، در مدارس توزيع ميشد.
اين طرح در ۲۹منطقه فقيرنشين و پرجمعيت پاكستان اجرا شده و ۱۰۰ دختر مدرسه دولتي شهر "پاكپتن" در ايالت پنجاب در نتيجه استفاده از اين داروها به بيماريهاي گوناگون مبتلا شدند.
نيوز افزود: در نتيجه مصرف اين قرص، دختران مبتلا به تهوع، استرسهاي شديد، سردرد، بيماريهاي معدهاي، اسهال و استفراغ شدند كه وزرات بهداشت پس از مشاهده و گزارش اين بيماريها، فورا مصرف آن را لغو كرد.
وزارت بهداشت فدرال پس از آزمايش تعدادي از اين قرصها دريافت كه مصرف آن ضررهاي جدي براي دانشآموزان دختر دارد.همچنين نمونههايي از اين داروها براي آزمايش دقيقتر به كشور استراليا ارسال شده بود كه غيرقابل استفاده تشخيص داده شد.
نيوز، دانشگاه آغاخان (رهبر فرقه اسماعيله) در كراچي را مشاور فني و مجري اين طرح معرفي كرد و افزود: تاكنون دولت پاكستان با مسوولان و دستاندركاران دانشگاه و مجري طرح هيچ برخوردي نكرده است.
اين روزنامه فاش ساخت، اين قرصها را سازمانهاي يونيسف و بهداشت جهاني بطور مشترك براي مقابله با حاملگي زنان كشورهاي رو بهرشد در سال ،۱۹۹۰ بهمنظور سقط جنين و نازايي استفاده ميكردند.
هزينه اجراي طرح تواناسازي پاكستان كه شامل بخشهاي مختلف بهداشتي و سلامتي است و از سه سال پيش در مناطق فقيرنشين و پر جمعيت در حال اجرا بوده، ۶۰ميليون دلار اعلام شده است.
اين روزنامه همچنين افزود: طرح تواناسازي پاكستان كه مدتي هم از رسانهها تبليغ ميشد بهعلت تخلفات موجود و مشكل بوجود آمده و همكاري نكردن بين مقامهاي چهار ايالت و دولت فدرال لغو شده است.