آفتابنیوز : رئیس گروه بهداشت محیط استان همدان گفت: مصرف ظروف یکبار مصرف با بروز سرطان های ریه، کبد و پروستات ارتباط مستقیم دارد.
علی نوروزی افزود: مواد پلاستیکی موجود در ظروف یک بار مصرف حاوی ترکیبات فنول است که هنگام تماس با مواد داغ (چای، آب داغ و غذاهای گرم و چرب ) کمی نرم شده و گاز دیوکسین آزاد می کنند و زمینه ایجاد سرطان را در مصرف کنندگان تشدید می کنند.
وی اضافه کرد: استفاده از این ظروف سبب تاثیر مستقیم بر سیستم های عصبی، قلب و دستگاه گوارش و ایجاد عصبانیت و خستگی مفرط می شود.
وی عنوان کرد: اثرات سوء این ظروف همچنین در سقط جنین و تولد نوزادان ناقص در زنان باردار که مصرف کننده دائم مواد غذایی آغشته به دیوکسین هستند نیز به اثبات رسیده است.
وی با بیان اینکه برای مبارزه با سرطان باید ظروف یکبار مصرف گیاهی را جایگزین ظروف یک بار مصرف پلاستیکی کرد افزود:طبق اذعان پزشکان استفاده از ظروف یک بار مصرف پلاستیکی عامل ایجاد بیش از 118 نوع بیماری در مصرف کننده غذاهای گرم و مواد خوراکی چرب است.
وی تصریح کرد:متخصصان تغذیه به این علت نسبت به نگهداری مواد غذایی در کیسه های نایلونی هشدار می دهند و تاکید بر استفاده از کیسه های پارچه ای دارند.
وی ادامه داد: نگهداری مواد غذایی بویژه نان در کیسه های نایلونی، سرطان زاست و درست مثل وقتی که غذاهای گرم در ظروف یکبار مصرف پلاستیکی سرو می شود و خاصیت سرطانزایی پیدا می کند، کیسه های نایلونی نیز بر اثر حرارت با تغییر PH، مواد سرطانزا را به نان منتقل می کنند.
هشتم تا 15 بهمن ماه هفته ملی سرطان نامگذاری شده است.