کد خبر: ۳۴۸۰۸۸
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۱

ترامپ و سندرز برنده انتخابات مقدماتی دومین ایالت آمریکا

پیروزهای ایالت نیوهمپشایر (ترامپ و سندرز) هیچ یک گزینه های دو حزب جمهوریخواه و دموکرات برای نامزدی نهایی نیستند.
آفتاب‌‌نیوز : همان طور که در بیشتر نظر سنجی ها پیش بینی می شد دونالد ترامپ و برنی سندرز نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در انتخابات مقدماتی ایالت نیوهمپشایر آمریکا پیروز میدان رقابت با رقبای خود شدند. این دو نامزد توانستند به آسانی و با فاصله دیگر رقبای خود را شکست دهند.

به نقل از رسانه های آمریکا در این مرحله از انتخابات مقدماتی در ایالت نیوهمپشایر که دومین ایالت (از جمع 50 ایالت آمریکا) است که در آن رای گیری انتخابات مقدماتی برای انتخابات نامزدهای نهایی انتخابات ریاست جمهوری است، مشارکت بی سابقه ای از سوی مردم شرکت گرفته و بیش از 280 هزار نفر به پای صندوق های رای رفته اند.

به گزارش عصر ایران، پس از ترامپ جان کاسیک فرماندار اوهایو در جایگاه دوم قرار گرفته و جب بوش و تد کروز برای کسب عنوان سومی رقابت نزدیکی دارند.

سخنرانی ترامپ در جمع حامیانش پس از اعلام پیروزی او در انتخابات مقدماتی نیوهمپشایر

ترامپ و سندرز برنده انتخابات مقدماتی دومین ایالت آمریکا

این نتایج در حزب جمهوریخواه، کاملا انتخابات درون این حزب محافظه کار برای تعیین نامزد نهایی را با پیچیدگی بیشتری روبرو کرده است، چون نه تد کروز که در انتخابات آیوا به عنوان نامزد پیروز برگزیده شد و نه ترامپ گزینه های رهبران اصلی این حزب برای کسب نامزدی نیستند؛ در مقابل مارکو روبیو سناتور جوان ایالت فلوریدا که حمایت حزبی گسترده ای دارد با کسب نتیجه ای دلسرد کننده در نیوهمپشایر ، زنگ های خطر را برای رهبران حزب جمهوریخواه به صدار درآورد.

در اردوگاه دموکرات ها نیز برنی سندرز توانست بر هیلاری کلینتون فایق آید. این در حالی است که در انتخابات مقدماتی سال 2008 کلینتون توانسته بود پیروزی قاطعی در این ایالت به دست آورد.نتایج نظر سنجی ها نشان می دهد سندرز توانسته است آرای حاشیه نشینان و اقشار کم در آمد و افراد بدون مدرک دانشگاهی را در این ایالت کسب کند.

بر اساس نظر سنجی ها مقایسه آرای سندرز و کلینتون نشان می دهد افراد بدون مدرک دانشگاهی 67 به 31 درصد، افراد با کمتر از 50 هزار دلار در آمد سالانه 65 به 32 درصد و حومه نشینان 58 به 41 درصد به سندرز رای داده اند. این در حالی است که در انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری سال 2008 خانم کلینتون توانسته بود رای نخست همه این اقشار مختلف ایالت نیوهمپشایر را از آن خود کند.

کمپین خانم کلینتون اما با نشان دادن واکنشی حساب شده تلاش کرد کسب این پیروزی را بیشتر به دلیل شخصی و اینکه سندرز اهل ایالت ورمانت (ایالت همسایه نیوهمپشایر) است، تقلیل دهد. سندرز سناتور ایالت ورمانت در کنگره است.

کلینتون با تبریک به سندرز بابت پیروزی در ایالت نیوهمپشایر تاکید کرده است تا پایان برای تک تک آرا در همه ایالت های آمریکا با او رقابت خواهد کرد.

سندرز در ایالت آیوا نیز با رقابتی شانه به شانه و تنها با فاصله دو دهم درصدی آرا مغلوب کلینتون شده بود و این فاصله اندک آرا ، نشان از عدم تثبیت جایگاه کلینتون به عنوان نامزد نهایی حزب دموکرات است.

غالب حامیان و رای دهندگان به برنی سندرز جوانان و اقشار متوسط و کم در آمد هستند.

ترامپ و سندرز برنده انتخابات مقدماتی دومین ایالت آمریکا

پیروزهای ایالت نیوهمپشایر (ترامپ و سندرز) هیچ یک گزینه های دو حزب جمهوریخواه و دموکرات برای نامزدی نهایی نیستند.

سندرز که یک سوسیالیست است، شعارهای جذابی برای طبقه متوسط و اقشار کم درآمد جامعه آمریکا مطرح کرده است. کمپین او همچنین توانسته است بسیاری از جوانان آمریکایی را جذب خود کند.

سندرز وعده دو برابر کردن حداقل دستمزد (15 دلار برای هر ساعت) و نیز رایگان کردن آموزش عالی را مطرح کرده است. او گفته است با گرفتن مالیات از ثروتمندان می توان هزینه این دو اصلاح بزرگ را در جامعه آمریکا تامین کرد.

کمپین سندرز روند رو به صعودی دارد.

با مشخص شدن دو نامزد پیروز در نیوهمپشایر حالا چشم ها به انتخابات مقدماتی در دو ایالت بعدی یعنی در ایالت های کارولینای جنوبی و نوادا است.

نامزدهای انتخابات آمریکا مرحله به مرحله و با توجه به میزان اقبال در انتخابات ایالت های مختلف از گردونه رقابت ها خارج خواهند شد تا دو نامزدی که بیشترین رای را دارد، به عنوان دو نامزد اصلی در صحنه باقی بمانند.

پیروزی نهایی ترامپ و سندرز به عنوان نامزدهای اصلی انتخابات ، به معنای انقلابی اساسی در جامعه و عرصه سیاست آمریکا خواهد بود چون برای نخستین بار خواهد بود که دو نامزدی با هم رقابت خواهند کرد که هیچ یک از آنها عضو دو حزب اصلی آمریکا نیستند و حمایت رهبران حزب را در پشت سر خود ندارند.

برای قضاوت بهتر درباره نامزد های نهایی باید تا انتخابات روز "سه شنبه بزرگ" در ماه مارس که به صورت همزمان در 13 ایالت آمریکا تکلیف انتخابات مقدماتی معلوم خواهد شد، صبر کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین