آفتابنیوز : درد مزمن به دردهایی گفته می شود که بیش از سه تا شش ماه طول می کشد و گاهی تا سال ها ادامه دارد. درد مزمن زمانی اتفاق می افتد که سلول های عصبی بخشی از بدن، سیگنال های پیوسته ای را از طریق مسیرهای درد به مغز ارسال می کنند.
به گزارش ایرنا، مطالعات قبلی نشان داد که استرس می تواند سبب تشدید درد مزمن شود. همچنین این مطالعات نشان داد افرادی با تغییرات خاصی از یک ژن به نام FKBP5، پس از تروما درد فیزیکی شدیدتری احساس می کنند. همچنین این تحقیقات نشان می دهد تغییرات خاص ژن FKBP5، با افزایش احتمال اختلال استرس پس از سانحه، اختلال شدید افسردگی و سایر عوارض مرتبط با استرس مرتبط است. این تحقیقات زمینه مناسبی برای ارتباط این ژن با درمان درد مزمن فراهم کرد.
یک مطالعه جدید در نمونه های حیوانی در این زمینه نشان می دهد که مسدود کردن پروتئین FKBP51 که نقش مهمی در تنظیم استرس ایفا می کند، منجر به کاهش حساسیت نسبت به درد در پاسخ به آسیب های عصبی و آرتریت در موش ها می شود. این پژوهش نشان می دهد مسدود کردن این پروتئین علاوه بر کاهش درد مزمن، به افزایش تحرک در موش های آسیب دیده کمک می کند و هیچ عارضه جانبی به دنبال ندارد.
این مطالعه دستاوردهای ارزشمندی در زمینه تولید داروهای جدید و روش های درمانی درد مزمن در اختیار محققان قرار داده است.
در حال حاضر بیش از 100 میلیون آمریکایی به انواع درد مزمن مبتلا هستند. کمردرد، گردن درد، ورم مفاصل و سردرد، شایعترین دردهای مزمن گزارش شده اند.نتایج این تحقیقات در نشریه Science Translational Medicine منتشر شده است.