رییس سازمان سنجش آموزش کشور در ادامه با اشاره به برگزاری آزمون سراسری سال 94 گفت: آزمون سراسری سال 94 در روزهای21 و 22 خرداد برگزار شد و 878 هزار شرکتکننده داشت که از این تعداد 428 هزار نفر وارد دانشگاهها شدند و 330 هزار ظرفیت خالی ماند که این نشان از روند کاهش ورود داوطلبان به دانشگاهها دارد.
وی ادامه داد: بنابراین دانشگاهها، موسسات باید به سمت تعاملات بینالمللی رفته و این پتانسیلی که اکنون در کشور ایجاد شده است استفاده کنند و باید به پذیرش دانشجو از کشورهای همسایه و اسلامی توجه بیشتری کنند.
رییس سازمان سنجش آموزش کشور در مورد برگزیدگان کنکور سراسری گفت: امروز رتبههای 1 تا 5 گروه ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی و سه نفر برگزیده گروه هنر تقدیر میشوند. در آزمون سراسری به غیر از علوم تجربی که رقابت در آن سنگین است، رقابت در گروههای دیگر سخت نیست. به نحوی که در علوم ریاضی و فنی 180 هزار نفر ثبت نام کردهاند در صورتی که ظرفیت این گروه 270 هزار نفر بود.
خدایی با تاکید بر اینکه رقابت در نوع و کیفیت صندلیها است، اظهار کرد: دانشگاهها و موسسات آموزش عالی باید به این نکته توجه کنند. امسال آزمون سراسری با توجه به تقابل با ماه مبارک رمضان در روزهای 24 و 25 تیرماه برگزار میشود. اعلام نتیجه آزمون سراسری سال 95 هفته اول مهرماه صورت خواهد گرفت. بنابراین دانشگاهها باید آمادگی لازم را داشته باشند.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری المپیاد علمی دانشجویی گفت: المپیاد علمی- دانشجویی از سال 75 برگزار میشود و تاکنون 20 دوره ملی و 16 دوره بینالمللی در سه رشته ریاضی، شیمی و آمار برگزار شده است.
رییس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه افراد از دو طریق وارد رقابت المپیاد میشوند، گفت: راه اول این است که افراد در 17 رشته امتحانی از طریق آزمون ارشد وارد المپیاد میشوند که امسال تعداد این افراد 300 هزار نفر بود. راه دوم این است که دانشجویان سالهای اول و ماقبل آخر در 8 قطب دانشگاهی رقابت میکنند. این دو گروه در دو تا سه مرحله امتحان سنگین تشریحی با یکدیگر رقابت کرده و به مرحله نهایی میرسند.
خدایی از رقابت 777 نفر در بیستمین المپیاد علمی - دانشجویی کشور خبر داد و گفت: امسال 246 نفر از 300 هزار نفر و 531 نفر از 8 قطب دانشگاهی انتخاب شده و در نهایت 777 نفر طی 2 روز در دانشگاه تربیت مدرس در 17 رشته رقابت کردند و نفرات برتر این رقابت عضو بنیان نخبگان میشوند.
وی با اشاره به برگزاری المپیاد علمی - دانشجویی در سطح بینالمللی گفت: این المپیاد با شرکت 10 کشور برگزار شد که ایران در رشته ریاضی رتبه اول، در رشته شیمی رتبه دوم، و در رشته آمار در رتبه اول قرار گرفت.
رییس سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: 15 نفر اول برگزیده المپیاد که از طریق قطبها با یکدیگر به رقابت پرداختند، میتوانند بدون آزمون وارد دانشگاه شوند. به طور کلی 126 نفر از برگزیدگان المپیاد برای پذیرش بدون آزمون به دانشگاهها معرفی شد.
خدایی از اضافه شدن سه رشته به المپیاد علمی - دانشجویی کشور خبر داد و گفت: 3 رشته علوم جغرافیایی، علوم زمین و مهندسی مواد و متالوژی در سال 95 به رشته های المپیاد اضافه میشوند.
وی در ادامه از رقابت حدود 6 میلیون نفر در آزمونهایی که توسط سازمان سنجش برگزار میشود خبر داد و افزود: به طور متوسط 6 میلیون نفر در آزمونهایی که برای پذیرش در دانشگاهها برگزار میشود و آزمونهای استخدامی که توسط سازمان سنجش برگزار میشود با یکدیگر رقابت میکنند.
رییس سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: سعی میشود سه اصل در سازمان سنجش شامل شفافیت و سرعت در فرآیند برگزاری آزمونها، عدالت آموزشی و سنجش و اندازهگیری بر مبنای روشهای علمی رعایت شود.
خدایی در مورد عدالت آموزشی در سازمان سنجش توضیح داد: یکی از نمادهای عدالت آموزشی در جمهوری اسلامی ایران سازمان سنجش است که فارغ از هر مسالهای به هر داوطلبی که وارد سیستم این سازمان میشود، شانس برابر میدهد.
وی با بیان اینکه 80 تا 90 درصد آزمونهای استخدامی در سازمان سنجش برگزار میشود، گفت: شاهبیت کارنامه دولت در سازمان سنجش این است که دولت استخدام را شفاف کرد و به همه مردم شانس برابر داد.