کد خبر: ۳۴۹۱۰۹
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۹
نوبخت در جلسه اتاق بازرگانی مطرح کرد:

شرط سرمایه‌گذاری با خارجی‌ها/ 724 هزار میلیارد تومان نیاز سالانه، برای رشد هشت درصدی

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با اشاره به اینکه ما می‌خواهیم از کشورهایی استفاده کنیم که رقابت‌پذیری آن‌ها بر مبنای تولید، بهره‌وری و نوآوری است، خاطرنشان کرد: اینها کشورهایی هستند که قرار است برنامه‌ریزی‌هایی به صورت مشترک با آنها داشته باشیم.
آفتاب‌‌نیوز :
محمدباقر نوبخت در نهمین جلسه هیات نماینده اتاق بازرگانی گفت: در تنظیم بودجه سال 95 نمایندگان اتاق حضور فعالی داشتند و خود من از نظرات نمایندگان اتاق بهره‌مند شدم.

او ادامه داد: تهیه برنامه خوب بخشی از کار است، اما اجرای آن بخش مهمی است. سابقا انتقاد بیشتر در اجرا بود چرا که برنامه‌ها عملیاتی نمی‌شد. ما با همکاری اتاق بازرگانی برنامه‌ریزی کرده‌ایم و مهم این است که با فعالان اقتصادی آن برنامه‌ها را اجرایی کنیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی اضافه کرد: گرچه ما این برنامه را به مجلس ارائه کردیم اما آن را در سطح عام منتشر نکرده‌ایم و برای هفته آینده مصمم هستیم ابعاد برنامه ششم را به عنوان اولین برنامه اقتصاد مقاومتی تبیین کنیم.

وی افزود: ما در طی سال‌های 1395 تا 1399 سومین برنامه در دوره سند چشم‌انداز را باید اجرایی کنیم و به دلیل مطالبات مردم از نظام و ضرورت رقابت با کشورهای دیگر این موضوع یک پاسخ دارد و آن این است که باید بتوانیم به پیشرفت و توسعه دست پیدا کنیم.

نوبخت اضافه کرد: گرچه از سال 1328 پنج برنامه داشتیم و از سال 1358 تا 1368 برنامه‌ای نداشتیم و از سال1368 تا به امروز پنج برنامه را اجرا کردیم امروز کشور می‌خواهد یازدهمین برنامه را اجرایی کند.

معاون رئیس‌جمهور تشریح کرد: برنامه‌های ما همه کوتاه‌مدت (پنج ساله) است. ما باید هدف مشخص و بلندمدتی داشته باشیم که آن هدف در این برنامه پیش‌بینی شد که برای سال 1404 کشوری توسعه‌یافته شویم و از نظر علم و فناوری در جایگاه نخست قرار گیریم. پس از مدتی که گذشته همه می‌دانیم که به نیمه راه بوده و هنوز به هدف نرسیده‌ایم. عده‌ای فکر کرده‌اند که ما به دنبال جایگاه اول نیستیم، ولی مقام معظم رهبری سیاست جدیدی را اعلام کرده‌اند که آن سیاست همان سیاست‌های گذشته است که کامل شده و ما می‌توانیم به اهدافمان دست یابیم.

نوبخت ادامه داد: سیاست ما این است که تمام امکانات کشور را بسیج کنیم تا از دانش و بهره‌وری برخوردار شویم. صادرات داشته باشیم و با کشورهای منطقه روابط ایجاد کنیم که این رابطه ابزارها و اهرم‌های جهانی برای توسعه است و دولت باید تلاش کند تا خود را کوچک کند تا از نفت کمتر بهره ببرد که این موضوع خلاصه اقتصاد مقاومتی است. سومین برنامه از سند چشم‌انداز در یک شرایط متفاوت قرار است اجرا شود که در این شرایط بنابر این است که به هشت درصد رشد اقتصادی برسیم.

به گفته وی در سال‌های گذشته امکانات برای صادرات و واردات نداشتیم و همچنین امکان استفاده از شبکه جهانی برای ما فراهم نبود. اما در حال حاضر می‌توانیم از شبکه جهانی استفاده کنیم و قرارداد ببندیم. در حال حاضر رده‌های اول کشورهای دیگر از جمله نخست‌وزیر و رئیس‌جمهور وقت می‌گیرند و به ایران می‌آیند اما ما نمی‌خواهیم برای هشت درصد رشد مورد نظرمان بازار لخمی برای کشورهای دیگر باشیم.

نوبخت افزود: از آنجایی که منابع ما محدود است طبیعتاً نمی‌توانیم در پنج سال اول همه مشکلات را حل کنیم. تفاوت اصلی برنامه ششم با برنامه دیگر این است که در برنامه ششم، سه تا چهار موضوع را انتخاب کرده‌ایم و روی آن متمرکز شدیم. این موضوع به چند گروه طبقه‌بندی می‌شود که گروه اول آب، محیط‌زیست و صندوق‌های بازنشستگی است. این سه موضوع بسیار مهم است و ما در آن بحران‌هایی داریم. قرار است برای این سه موضوع فکرهایی کرده و آنها را عملیاتی کنیم.

نوبخت افزود: ما در دولت هم به بانک‌ها بدهکاریم و باید پاسخ بانک‌ها را بدهیم. در این برنامه زمان‌بندی کردیم که بدهی‌ها پرداخت شود تا بتوانیم بدهی‌های دولت را به صفر برسانیم.

وی ادامه داد: ما محاسبه کردیم برای رشد‌های اقتصادی مورد نظرمان سالانه به‌طور متوسط 724 هزار میلیارد تومان می‌خواهیم تا رشد هشت درصد حاصل شود. دولت سالانه 105 هزار میلیارد تومان روی طرح‌های عمرانی سرمایه‌گذاری کند.

وی افزود: متاسفانه اینقدر تعهدات از گذشته باقی‌مانده که یکی می‌خندید و می‌گفت یک کاری کرده‌اند که تا صد سال دیگر به دنبال این موارد بدویم.

نوبخت در پاسخ به خبرنگاری که پرسید چرا 45 هزارمیلیارد تومان درآمد بودجه محقق نشده، گفت: ما تا پایان سال پیش‌بینی‌مان این بود که از سقف 220 هزار میلیارد تومان بیش از 200 هزارمیلیارد تومان با توجه به افت قیمت نفت تحقق پیدا کند و امیدواریم مابقی‌اش با توجه به عرضه‌های مالیاتی و واگذاری استحصال نفت و دارایی‌های مالیاتی تحقق یابد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین