آفتابنیوز : امروز 26 بهمن ماه 7گروه در ساعت های 18/15 و21 در تالار رودکی، تالار وحدت،برج میلاد و فرهنگسرای نیاوران اجرا خواهند داشت.
ارکستر زهی
ارکستر زهی به رهبری شهرداد روحانی در ساعت 21 در برج میلاد اجرا خواهد داشت. روحانی رهبر ارکستر، آهنگساز و نوازندهٔ پیانو، دربارهٔ اجرای خود در سی و یکمین جشنوارهٔ موسیقی فجر گفته بود :
برای اجرا در جشنواره به مسئولان پیشنهاد دادم که ارکستر زهی 40- 50 نفره یی در اختیارم قرار گیرد. مسئولان جشنواره نیز قرار شد همین تعداد نوازندهٔ سازهای زهی که در آن ایام وقتشان آزاد است را در اختیارم قرار دهند. بنابر این، ارکستری که من با آن اجرا خواهم کرد، خاص نیست؛ ارکستری است با حضور نوازنده های آزاد،همچنین اجرای ارکستر را تنها با نوازنده های زهی جمع کرده ام بنابراین در اجرای جشنواره، همهٔ سازها، زهی است و پیانو هم حتی حضور نخواهد داشت.
کنسرت دوئت زهی
با اجرای ستاره بهشتی و پانیذ فریوسفی است که در ساعت 18/15در تالار رودکی اجرا خواهند داشت. فریوسفی دربارهی حضور مشترکش با ستاره بهشتی در جشنوارهی سیویکم نیز توضیح داد: این قطعات قرار بود در قالب یک کنسرت سال گذشته اجرا شوند؛ اما با توجه به پیشنهاد خانم بهشتی، قرار شد که ما در جشنوارهی موسیقی فجر در دورهی سیویکم این اجرا را روی صحنه ببریم. متأسفانه نمیدانم چرا در ابتدای کار، مسؤولان برگزاری جشنواره تصمیم گرفتند این اجرا در جشنواره حضور نداشته باشد؛ اما در هر صورت بعدا نظر دوستان تغییر کرد و باز هم به دلیلی که گفته نشد با حضور ما در جشنواره برای اجرای این قطعات موافقت شد.
کنسرت شربل روحانا و آزاد میرزاپور
این کنسرت در ساعت 21 در تالار رودکی روی سن میروند. آزاد میرزاپور که قرار است در سیویکمین جشنوارهی موسیقی فجر با همراهی گروهش به اجرای برنامه بپردازد، با اشاره به تفاوتهای موجود در برگزاری جشنوارههای موسیقی در کشورهای همسایه در مقایسه با ایران گفته بود: در آن کشورها، موسیقی جایگاه مشخص خود را دارد و از سوی دیگر موزیسینهایشان از جشنوارهها حمایت میکنند. همین دو نکته باعث بالاتر رفتن سطح کیفی فستیوالهای خارجی میشود. این در حالی است که در کشور ما، بخصوص در دورههای گذشته چندان میل و رغبتی در میان هنرمندان تراز اول موسیقی کشور برای حضور در جشنواره موسیقی فجر وجود نداشته است. در این شرایط، یا کسی در جشنواره حضور پیدا نمیکرد یا اگر هم میآمد تا در جشنواره برنامه اجرا کند با اکراه و دلزدگی حضور پیدا میکرد.
قرار بود من در جشنواره با ترکیبی از نوازندههای تار، ویلن، عود و پرکاشن، گروه را روی صحنه ببرم و هماهنگیهای لازم با نوازندهها انجام شده بود؛ اما با خبر شدم که نوازندههای ویلنسل، ما را در اجرا همراهی نمیکنند
کنسرت سالار عقیلیو گروه راز ونیاز
این کنسرت در ساعت 18/15 در تالار وحدت روی صحنه می رود.
سالار عقیلی متولد 11 آذر 1356 در تهران و خوانندهی موسیقی سنتی ایرانی است.
او دانشآموختهی هنرستان موسیقی سوره و نیز دارای مدرک کارشناسی در رشتهی بازیگری تئاتر است. و همچنین خوانندهی ثابت ارکستر موسیقی ملی ایران است و سابقهی کار با گروه دستان، گروه راز و نیاز و ارشد تهماسبی را دارد. همسر وی حریر شریعتزاده نیز نوازندهی پیانو و دف است که در دانشگاه و در رشتهی تغذیه و موسیقی تحصیل کرده است.
سالار عقیلی از 8 سالگی فراگیری موسیقی را با نوازندگی سازهای مختلف آغاز کرد. برادر و مادرش علاقمند به موسیقی و مشوق او بودند و پدرش که وکیل دادگستری بود بیشتر متمایل به پیشرفت تحصیلی او بود. وی به هنرستان موسیقی رفت و از همانجا تصمیم به یادگیری آواز گرفت. او در طی بیش از 5 سال نزد صدیق تعریف به فراگیری آواز پرداخت. هماکنون عقیلی افزون بر اجرا و ضبط آثار موسیقی به تدریس موسیقی در آموزشگاه خود و در هنرستان موسیقی مشغول است. او همچنین گروه رازونیاز را تشکیل داد که اعضای این گروه عبارتند از: سالار عقیلی: آواز، حریر شریعتزاده: دف، حامد فکوری: تار، مهدی باقری: کمانچه، آرش فرهنگفر: تنبک و شهرام غلامی: عود. او از محضر استادان بزرگی همچون "جواد معروفی، "فخری ملکپور" و "استاد محجوبی" بهره برده است.
کنسرت کمانه
موسیقی فادو(کشور پرتقال)است که در ساعت 21در تالار وحدت روی سن میرود.
فادو (به انگلیسی: Fado)، سبکی از موسیقی مردمی است که ریشههای آن به احتمال زیاد به دهه ۱۸۲۰ میلادی و کشور پرتغال میرسد.
فادو لحنی محزون دارد و موضوعات آن بیشتر درباره دریا و زندگی تهیدستان است. آشکار نیست که آیا اصل فادو از آوازخوانی دریانوردان پرتغالی است یا برگرفته از سبکهای موسیقایی برزیلی مانند لوندوم و مودینها. واژه فادو به معنی سرنوشت و با واژه fate انگلیسی همریشهاست.
نخستین فادوخوان سرشناس ماریا سِورا نام داشت که در نیمه نخست سده ۱۹ میلادی میزیست. نوع فادوی او امروزه به «فادوی لیسابون» معروف است.
در دهههای ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ یک رشته آهنگهای فادو از شهر کوئیمبرای پرتغال که به نام فادوی کوئیمبرا معروف شدند محبوبیت زیادی یافتند. گیتاریستی به نام کارلوس پاردس (Carlos Paredes) و پدر او به نام آرتور پاردس استادان و پیشگامان این گونه از فادو و همچنین گیتار پرتغالی به شمار میآیند.
فادو موسیقی اصیل پرتغالیهاست که با دو گیتاریست ویک خوانده (بیشتر خواننده زن )در قهوهخانهها و رستورانها اجرا میشود به گفته مردم پرتغال روح موسیقی اکنون پرتغال به شمار میآید.
کنسرت عاشیقلارمیشو(آذربایجان-ایران)
این کنسرت در ساعت 18/15در فرهنگسرای نیاوران اجرا خواهد داشت
عاشیق، عاشق یا آشیق (به ترکی آذربایجانی: Aşıq, به ترکی استانبولی: Aşık, به ارمنی: Աշուղ, به گرجی: აშუღი, به انگلیسی: ashugh , به یونانی: ασίκης) عارف و نغمه سرای سیاری است که ساز مینوازد و آواز میخواند. قبل از جا افتادن لغت عاشیق این صنف با کلمه ترکی اوزان (ozan) شناخته میشد.عاشیقها اغلب در بداهه خوانی مهارت دارند و شعر و آهنگ تصنیفهای خودشان را هم گاهی خود میسازند.نظائر عاشقهای آذربایجان در میان دیگر ترک زبانان، با نامهای «عاشوق»، «عاشیق»، «بامسی»، «باکسی» بخشی و … مشهور بودهاند و برخی اقوام و ملل غیر ترک نیز عاشق را با همین مشخصات و گاه با همین نام و گاه با نامهای دیگر دارند. بخشیها و بخشوهای جنوب ایران و دیگر مناطق و نواحی ایران از آن جملهاند در طول تاریخ اقوام ترک، فرمانروایان همواره در سفرهای جنگی اوزانها را به همراه میبردند تا با بیان اشعار حماسی لشگریان را تشجیع کنند.
کنسرت ساحل مکران (بلوچستان)
در ساعت 21 در فرهنگسرای نیاوران اجرا دارد
کنسرت کاوه یغمایی
به گزارش آفتاب به نقل از ایسکا نیوز، این کنسرت قرار بود در دو سانس 18/15 و 21 در میلاد نمایشگاه برگزار شود که لغو شد.
به گفته یغمایی دلیل لغو کنسرت به وجود آمدن مشکلات بخش های مختلف صنعت موسیقی از جمله مدیریت, سالن, ارکستر, تبلیغات و ... است.