کد خبر: ۳۵۱۳۰۰
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۱

بی توجهی به مطالبات بانوان در مجالس گذشته/ مجلس دهم می تواند سدشکن باشد

بانوان حاضر در میزگرد بانوان و انتخابات ایرنای آذربایجان غربی تاکید کردند که به مطالبات بانوان در مجالس گذشته در راستای اثرگذاری بیشتر این قشر در جامعه توجهی نشده که امید می رود مجلس دهم در این خصوص سدشکن باشد.
آفتاب‌‌نیوز : به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، از ابتدای پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، نگاه والا به بانوان در دستور کار مسئولان نظام قرار گرفت و این نگاه والا موجب شد تا زمینه حضور همراه با مصونیت این قشر در فعالیت های مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و حتی صنعتی و کارآفرینی روز به روز بیشتر شود.

خارج شدن بانوان از محیط خانه و خانه داری و ورود به صحنه های اجتماعی کشور در قالب های مختلف ریاست، کارمندی، کارفرمایی، کارگری، حوزه بهداشت و درمان و همچنین حوزه تولید و گسترش علم در دهه های گذشته موجب شده برخی صاحب نظران حتی بانوان را پیشرو تر از مردان در بسیاری از بخش ها بدانند و بر لزوم توجه به این قشر عظیم تاکید کنند.
در سال های گذشته با نگاهی به ورودی های دانشگاهی در می یابیم که تعداد دانشجویان دختر بسیار بیشتر از دانشجویان پسر بوده و به سمت نسبت دو به یک حرکت می کند که این امر با فاصله زمانی در دیگر حوزه ها نیز تداوم خواهد یافت.

به تبع دیگر تحولات اجتماعی، انتخابات نیز یکی از عرصه های حضور افرادی با توانمندی بالا و ظرفیت های مدیریت یا نمایندگی مردم است که در این خصوص نیز بانوان می توانند کارساز بوده و لیاقت های خود را به منصه ظهور برسانند.

در این دوره از انتخابات، تحولات مثبت زیادی رخ داده که یکی از آنها ورود بانوان به عرصه رقابت چه در زمان ثبت نام و چه پس از تایید صلاحیت هاست به طوری که در آذربایجان غربی تعداد داوطلبان تایید صلاحیت شده بانو به 10 نفر رسیده در حالی که این رقم در دوره گذشته تنها یک نفر بود.
به منظور بررسی سهم بانوان در برنامه ریزی های مجالس گذشته، چگونگی توجه به بانوان در مجلس دهم، وضعیت توجه به مطالبات این قشر در شعارها و سخنرانی های داوطلبان نمایندگی مجلس، اثرگذاری بانوان داوطلب و میزان اقبال این قشر برای حضور کمی و کیفی بیشتر در مجلس آینده، تعدادی از بانوان صاحب نظر استان در میزگرد ایرنای آذربایجان غربی حاضر شدند.

*** نقش بانوان در انتخابات و مجلس های گذشته


لطیفه مبین عضو شورای اسلامی شهر ارومیه در این میزگرد با اشاره به نقش تاثیرگذار و رو به رشد بانوان در عرصه های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در چهار دهه اخیر کشور گفت: بانوان علاوه بر نقش تاثیرگذار و غیرقابل انکار در پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و پشتیبانی از جبهه های دفاع مقدس، در چند دهه گذشته نقش خود را به خوبی در تحولات اساسی کشور از جمله راهپیمایی ها و انتخابات ایفا کرده اند.
وی اضافه کرد: حضور بانوان در این عرصه ها زمینه ساز اقتدار بیشتر کشور و همچنین نشان دهنده وجود زمینه برای بروز توانمندی های بانوان در ایران اسلامی بوده است.
شهلا تاجفر مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی نیز در این میزگرد اظهار کرد: بانوان همواره در تمامی عرصه ها ی اجتماعی، فرهنگی و سیاسی شرکت کرده و حضوری پرشور داشته اند که این حضور نشان دهنده توجه دین مبین اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی به آزادی این قشر است.

وی افزود: در ایران اسلامی بر خلاف برخی کشورهای منطقه و حتی جهان، بانوان نیز همچون مردان حق حقیقی و واقعی برای تعیین سرنوشت دارند که این حق از آموزه های دینی مان برگرفته شده است.
لعیا نورانی روزنامه نگار با سابقه ارومیه ای نیز در این میزگرد با تاکید بر اینکه بانوان همواره کنشگران فعال جامعه ایرانی بوده اند، گفت: نیمی از سرمایه اجتماعی کشور متعلق به این قشر است و هیچ اتفاق و رویدادی بدون مشارکت بانوان در ایران اجرایی نمی شود.
وی افزود: بانوان باید خود، از حق و حقوق خود دفاع کنند که این امر با میزان مشارکت بیشتر در عرصه های مختلف حاصل می شود و همواره در سالهای گذشته نیز این امر تحقق یافته است.

***انتظار بانوان از نمایندگان مجلس


شهلا تاجفر در خصوص انتظار بانوان از نمایندگان و منتخبان مجلس شان مجلس را قانون گذاری دانست و اظهار کرد: تمامی داوطلبان نمایندگی مجلس باید ابتدا آشنا به قانون باشند و فضایی سالم را برای رقابت ایجاد کنند.
وی اضافه کرد: انتخابات قابل اندازه گیری ترین مشارکت در عرصه سیاست در دنیا محسوب می شود و حضور مردم در این عرصه بسیار مهم است که برای زمینه سازی این حضور، فعالیت داوطلبان بسیار مهم به نظر می رسد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی ادامه داد: پرهیز از هنجارشکنی، حفظ حرمت همدیگر، امیدآفرینی در مردم، جلوگیری از سوء استفاده دشمنان، خودداری از ورود به فضای جنجال و نشان دادن لیاقت و شخصیت خود به جای تخریب دیگران از دیگر وظایف نامزدهای انتخابات به شمار می رود.

وی همچنین عمل به قانون و منویات مقام معظم رهبری را از مهمترین وظایف نمایندگان مجلس در هر دوره به ویژه نمایندگان منتخب دوره دهم عنوان کرد و گفت: امیدواریم در مجلس آینده شاهد توجه بیشتر به حوزه بانوان باشیم و قوانینی در راستای توجه به این قشر و تسهیل فعالیت های آنها اندیشیده شود.
تاجفر با اشاره به برنامه ریزی های دولت تدبیر و امید برای توجه ویژه به بانوان افزود: با تلاش دولت، امیدها برای توجه بیشتر به این قشر افزایش یافته که مجلس دهم نیز می تواند در این خصوص یاریگر دولت باشد.
وی اضافه کرد: توجه به بانوان معلول، سرپرست خانوار، بدسرپرست، بیمه زنان خانه دار، اشتغال بانوان به ویژه بانوان تحصیل کرده از جمله مواردی است که می تواند در مجلس دهم مورد بررسی و تصویب قرار گیرد.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی همچنین عقب ماندگی این استان را یادآوری کرد و ادامه داد: استان ما، استانی زرخیز با ظرفیت های بکر و قابل توجه است ولی همواره عقب مانده بوده ایم که نمایندگان منتخب استان در مجلس دهم باید این روند را خاتمه داده و برای بهبود وضعیت تمامی شهرستانها در بخش توسعه ای برنامه ریزی داشته باشند.
لطیفه مبین عضو شورای اسلامی شهر ارومیه نیز با توجه به تعداد اندک بانوان نماینده در مجلس گفت: لازم است بانوان بیشتری در مجلس حاضر شوند تا بتوانند از حق نیمی از جمعیت کشور دفاع کنند.
وی افزود: ما ناگزیر هستیم که از ظرفیت بانوان در حوزه های مدیریتی در سطوح مختلف استفاده کنیم که مجلس نیز یکی از محل هایی است که می توان از ظرفیت این قشر در راستای تصمیم سازی و تصمیم گیری برای کل کشور و حوزه بانوان بهره برد.
وی اضافه کرد: بانوان خود را اثبات کرده اند ولی ساختار مناسبی برای استفاده از این ظرفیت ایجاد نشده که این امر باید در دستور کار دولت و مجلس قرار گیرد تا بانوان توانایی های خود را هم در حوزه خانه و خانواده و هم در بخش فعالیت های اداری، تجاری، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی نشان دهند.

لعیا نورانی هم در این خصوص با اشاره به حضور 78 نماینده زن در طول ادوار 9 گانه مجلس شورای اسلامی گفت: این رقم قابل قبول نیست و در این دوره های مختلف، مردان به جای بانوان در حوزه های مرتبط با این قشر تصمیم سازی و تصمیم گیری کرده اند.
وی افزود: بانوان تاثیرگذارترین قشر در جامعه مدنی به شمار می روند ولی از این ظرفیت آنها در مجالس مختلف استفاده نشده و نتوانسته اند به خوبی از حقوق بانوان دفاع کنند.
وی اظهار امیدواری کرد که در مجلس دهم شاهد حضور بیشترین تعداد ممکن از بانوان در بین نمایندگان منتخب باشیم تا زمینه احقاق حقوق این قشر بیشتر فراهم شود.

*** مهمترین موضوعات قابل طرح مرتبط با بانوان در مجلس آینده

لطیفه مبین عضو شورای اسلامی شهر ارومیه در این خصوص ضمن تاکید بر وجود خلاءهای قانونی برای توجه بیشتر به بانوان، از اختصاص اعتبارات قطره چکانی به حوزه های مرتبط با این قشر انتقاد کرد و گفت: اقشار مختلف بانوان در حال حاضر با مشکلات جدی در حوزه تامین اعتبار و کمک های تسهیلاتی رو به رو هستند که تداوم این امر می تواند مشکل آفرین باشد.
وی افزود: می توان با تخصیص اعتبارات مناسب و توجه بیشتر به این قشر، زمینه جلوگیری از بروز آسیب های اجتماعی را فراهم کرد که این امر یکی از دغدغه های مهم کشور به شمار می رود.
وی توجه به مهارت های بانوان را مورد تاکید قرار داد و گفت: 65 درصد سهم تولید صنایع دستی کشور متعلق به بانوان است ولی از این ظرفیت به خوبی در راستای درآمدزایی این قشر استفاده نکرده ایم.

شهلا تاجفر مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی نیز در این میزگرد، نمایندگان منتخب را به مطالعه دقیق برنامه های دولت در حوزه های مختلف به ویژه حوزه بانوان فراخواند و گفت: ساماندهی معیشت زنان سرپرست خانوار با جمعیت حدود سه میلیون نفری در کشور، توجه به معضل استفاده ابزاری از بانوان در حمل و نقل غیرقانونی کالا و به ویژه مواد مخدر از مرزها و گرفتاری تعداد زیادی از آنها در زندانهای داخل یا خارج کشور، توجه به راه اندازی مهدهای کودک در کنار ادارات برای مادران شاغل، کاهش ساعات اداری بانوان و مادران، اجرای پروژه خانواده سالم و توجه به زنان کارآفرین به ویژه در شرایط مساعد پسابرجام از جمله مواردی است که می تواند مورد دقت نمایندگان منتخب قرار گیرد.
انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی همزمان با پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری هفتم اسفند برگزار می شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین