آفتابنیوز : در حالی که کمتر از 24 ساعت تا برگزاری انتخابات همزمان مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان باقی مانده است رسانه های جهان با رویکردهای گوناگون روی این رویداد مهم متمرکز شدهاند.
**سی.ان.ان
شبکه تلویزیونی سی.ان.ان روز پنجشنبه ششم اسفندماه در خبر اول خود آورد: مردم ایران خود را برای انتخاباتی مهم و تعیین کننده در روز جمعه (فردا) آماده می کنند.
این شبکه تلویزیونی به مخاطبان خود گفت: ایرانی ها قرار است نمایندگان پارلمان (مجلس شورای اسلامی) و مجلس خبرگان را که در آن رهبری، با نفوذترین فرد ایران، تعیین می شود انتخاب کنند.
سی.ان.ان در ارتباطی مستقیم با تهران، به نقل از« فردریک پلتن» خبرنگار این شبکه گفت: مردم (ایران) از مهم بودن این انتخابات آگاهند و انتخابات را بسیار جدی گرفته اند. پلتن در پاسخ به این پرسش که انتخابات در ایران تا چه اندازه آزاد و عادلانه است؟ گفت که مردم در ایران با فشاری برای رای دادن مواجه نیستند.
**آناتولی ترکیه
خبرگزاری آناتولی ترکیه در تحلیلی از انتخابات ایران با تاکید بر اهمیت انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی برای جامعه ایران، نوشت: لیست ائتلاف بزرگ اصولگرایان با شعار «معیشت، امنیت و پیشرفت» و لیست یاران اعتدال و امید (اصلاح طلبان، اعتدال گرایان و حامیان دولت) با شعار «امید، آرامش، پیشرفت اقتصادی» از مردم رای خواهند خواست.
این خبرگزاری با ذکر آماری از شمار واجدان شرایط رای دادن، تعداد صندوق ها و حوزه های رای گیری، به ارزیابی چند فهرست انتخاباتی، حدود و وظایف مجلس خبرگان و فرایند تایید صلاحت نامزدهای نمایندگی آن نیز پرداخت.
**روزنامه ایندیپندنت
روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در یادداشتی نوشت: رای دهندگان جوان ایرانی هنوز قدرت دارند و باید رای دهند. این روزنامه در بخشی از تحلیل خود با اشاره به این موضوع که در سال 2013 مردم ایران در صحنه حاضر شدند و از تنها نامزد میانه رو حمایت کردند نوشت: رای دهندگان ایرانی تلاش می کنند تا با مشارکت حداکثری انتخاب خود را انجام دهند. ایندیپندنت در پایان افزود رای دهندگان این مساله را به یاد دارند و در 26 فوریه در صحنه حاضر می شوند.
**فرانس24
شبکه تلویزیونی فرانس 24 گزارش داد پس از برداشته شدن تحریم های فلج کننده، مهم ترین مساله ای که در این انتخابات وجود دارد، اقتصاد است. این شبکه خبری سپس با پخش تصاویری از بازار تجریش تهران بعنوان دومین بازار مهم پایتخت گزارشی را در زمینه وضعیت اقتصادی بخش های مختلف جامعه ایران پخش کرد.
فرانس 24 به نقل از یکی ازمسوولان شرکت سرمایه گذاری صنایع ایران موسوم به «آی.آی.آی.سی»(IIIC) در ارتباط با بازگشت دوباره ایران به چرخه بانکی بین المللی گفت: زمان خواهد برد تا صنایع و شرکت های ایران بتوانند روابط اقتصادی خود را با جهان بار دیگر برقرار کنند.... ما نیازمند فن آوری، بهبود تولید و کمک هستیم.
**دویچه وله آلمان
تارنمای دویچه وله فارسی چهارشنبه شب در گزارشی نوشت: اقلیت دینی در ایران به مسیحیان، کلیمیان و زرتشی ها اطلاق می شود. بر اساس اصل 16 قانون اساسی در انتخابات زرتشتیان و کلیمیان هر کدام یک نماینده و مسیحیان آشوری و کلدانی مجموعا یک نماینده و مسیحیان ارمنی جنوب و شمال هر کدام یک نماینده انتخاب می کنند.
این گزارش افزود: در دوره های مختلف مجلس بنا به گفته نمایندگان سنی به دویچه وله حدود 20 تا 25 نماینده از استان های سنی نشین کشور وارد مجلس شدند.
«آرتین مرادیان» مدیر مسوول «شورای ارمنه اصفهان و جنوب» در گفت وگو با دویچه وله در خصوص مشکلات احداث کلیسا برای اقلیت دینی ارمنی ابراز داشت: ارامنه نیازی به احداث کلیسای جدید در ایران ندارند و در منطقه جلفا ما 24 کلیسا داریم. میراث فرهنگی و سایر دوستان یک بودجه خاصی برای ما در نظر گرفته اند که بیشتر از مخارجی است که برای مساجد خرج می کنند.
**بی بی سی فارسی
تلویزیون بی.بی.سی فارسی با بررسی و همسنجی دوره های گوناگون مجلس شورای اسلامی، در زمینه رقابت دوره دهم نوشت: رقابت این دور از انتخابات، به طور عمده حول محور اقتصادی می چرخد، بعد از لغو تحریم های اقتصادی غرب، توجه گروه ها بیشتر تاکید بر اوضاع اقتصادی کشور است.
در این گزارش آمده است: تبلیغات نامزدها رو به پایان است و به نظر می رسد بیش از آن که شعارها و حرف های احزاب معیار قرار گرفته باشد نزدیکی یا دوری این گروه ها و احزاب با دولت، معیار رقابت ها شده است.
منبع: ایرنا