کد خبر: ۳۵۲۸۷۷
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۹
در مراسم تقدیر از خبرنگاران

ظریف: حضور مردم در انتخابات پرمعنی بود/برجام خوب یا بد، امروز با تأیید رهبری یک واقعیت است

محمد جواد ظریف با تشکر از مردم به خاطر حضور با شکوهشان در انتخابات هفت اسفند گفت: حضور مردم در این انتخابات پرمعنی و پر مغز بود و ما می‌توانیم با قدرت و صلابت با اجرای برجام در جهت توسعه اقتصادی کشور در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم.
آفتاب‌‌نیوز : وزیر امور خارجه کشورمان ظهر امروز در مراسم تقدیر از خبرنگاران سیاست خارجی و انرژی هسته‌ای در وزارت خارجه در بخشی دیگر از صحبت های خود با بیان اینکه نباید دنبال خرده گرفتن از یکدیگر باشیم بلکه همه باید کمک کنیم تا از فضای به وجود آمده از اجرای برجام جهت پیشرفت و توسعه اقتصادی کشور استفاده کنیم به فرارسیدن سال نو اشاره کرد و گفت:‌ مردم با حضور باشکوه خود در انتخابات هفت اسفند زمینه ساز این شدند که با شور و نشاط وارد سال جدید شویم . من اکنون خوشحال هستم که هر روزنامه ای را در داخل کشور می خوانم از انتخابات اعلام پیروزی می‌کنند و خوشحال هستند . امروز همه جناح های کشور خوشحال هستند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان ادامه داد: خدا پدر این مردم را بیامرزد که باعث خوشحالی همه جناح‌ها شدند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشور در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: من لازم می دانم از زحمات همه خبرنگاران که در این دو سال و نیم گذشته همراه ما بودند تشکر و قدردانی کنم . همانطور که سخنگوی وزارت خارجه اشاره کردند قصد ما این بود که زودتر چنین مراسمی را برگزار کنیم. البته همه تاخیر به وجود آمده به خاطر گرفتاری من نبود.

وی با خنده ادامه داد: آقایان همه مشکلاتی را که پیش می‌آید را سرگرفتاری من خراب می‌کنند و در واقع همه آن به خاطر گرفتاری من نبود که این مراسم با تاخیر برگزار شد. واقعیت قضیه این است که ما می خواستیم روند آغاز شده در بحث مذاکرات به پایان برسد و از عزاداری های ماه های محرم و صفر عبور کنیم و بعد از آن نیز تصمیم گرفتیم صبر کنیم تا برجام اجرایی شود سپس این مراسم برگزار شود.

ظریف در ادامه سخنان خود در این رابطه ادامه داد: قرار بود در 12 بهمن در خدمت شما باشیم که میسر نشد و این جلسه با یک ماه تاخیر برگزار شد و اکنون این سعادت برای بنده فراهم شده که امروز در خدمت دوستانی باشیم که در طول مدت اخیر ما را در جریان مذاکرات و مسائل سیاسی خارجی کشور همراهی کردند چه در سفرها و چه در تهران. می خواهم از تک تک شما چه منتقدین و چه غیر منتقدین به خاطر همراهی‌تان در سی ماه گذشته تشکر و قدردانی کنم .

ظریف با بیان اینکه بدون حضور رسانه‌های فعال، جدی و دقیق در جهان کنونی امکان پیشبرد اهداف سیاست خارجی وجود ندارد اظهار کرد: اگر این رکن مهم مردم سالاری به درستی عمل نکند مردم نمی توانند به خوبی از واقعیت های جامعه به خصوص موضوعاتی که در عرصه سیاست خارجی مطرح است آگاهی پیدا کنند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشور افزود: من به خوبی می‌دانم که در طول مذاکرات دوستانی که در اتاق مذاکره بوند و در صحنه مذاکرات بودند یک نوع فشار و نگرانی داشتند و دوستانی که در بیرون اتاق مذاکره حضور داشتند و منتظر نتایج مذاکرات و اخبار بودند یک نوع دیگر اضطراب و دلواپسی داشتند.

وی با اشاره به پیگیری جریان مذاکرات توسط مردم در کشور گفت: مردمی که منتظر شنیدن اخبار بودند به نوع دیگری این وضعیت را داشتند و شاید یکی از زیباترین جلوه های این موضوع عکس مادر پیری بود که در شبکه های اجتماعی منتشر شد که در کنار تلویزیون دراز کشیده بود تا آخرین اخبار را بشنود و این تصاویر برای ما و همه دست اندرکاران مربوطه وظیفه ای که بر دوش داشتیم را سنگین تر می‌کرد و اگر نبود دعای آن مادران پیر و خانواده شهدا و خوبان کشور دعاهای مقام معظم رهبری و هدایت های ایشان ما نمی توانستیم به این توفیق ملی که همه در آن شریک هستند دست پیدا کنیم . همه در توفیق به دست آمده شریک هستند و در این راستا لازم است که همه دست به دست هم بدهیم تا از سالها تلاش و مقاومت مردم بهره برداری کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان ادامه داد: می توانم درک کنم دوستانی که در بیرون از اتاق مذاکرات بودند چه روزگاری را گذراندند. در آن موقع این فرصت فراهم نشد که از دوستان تشکر کنم ولی از قدیم گفته اند ماهی را هر وقت از آب بگیرید تازه است. من خدمت همه دوستان خداقوت می گویم. تلاش و زحمت شما کاملا در پیشبرد مسیری که وجودداشت موثر بود. نقش شما در دستاورد حاصل شده کاملا مشخص و آشکار است.

ظریف در ادامه صحبت‌های خود با بیان اینکه در شرایط کنونی بحث‌ها، بگومگوها، نقدها و تحلیل‌ها به سر آمده است و کشور یک تصمیم تاریخی اتخاذ کرده، اظهار کرد: این تصمیم تاریخی باید در بستر زمان منافع و فواید برای مردم به ارمغان بیاورد و جهت استفاده از این فرصت و ظرفیت همه باید متمرکز شویم. ما همه باید در استفاده بهینه از فرصت و شرایط جاری متمرکز شویم.

وی در ادامه با بیان اینکه مردم به لطف خداوند در انجام وظایف محوله به آنها و همچنین حمایت‌هایشان کم نگذاشتند و حضور گسترده و ارزشمندی در انتخابات داشته‌اند و این نشان‌دهنده عزم ملی آنهاست، اظهار کرد: هیچ مشکل و دلخوری آنها را از حضور در پای صندوق‌های رأی جهت تعیین سرنوشت‌شان برحذر نداشت.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشور به حضور 73 درصدی انتخابات ریاست جمهوری 92 اشاره کرد و گفت: اگر این حضور نبود کسی این امکان را برای ما فراهم نمی‌کرد که با اقتدار مذاکره کنیم.

وی با بیان اینکه حضور مردم در انتخابات هفتم اسفند حضور پرمعنا و پرمغزی بود و این حضور این زمینه را فراهم می‌کند که ما با قدرت و صلابت اجرای برجام را در جهت توسعه اقتصادی کشور بر مبنای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دنبال کنیم، تأکید کرد: همه ما باید یکصدا هدف مشخص شده را تا رسیدن به نتیجه دنبال کنیم.

ظریف با اشاره به نام‌گذاری سال 94 از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال همدلی و همزبانی دولت و ملت، ‌ادامه داد: ما با تعریف این هدف مشترک می‌توانیم علیرغم تفاوت دیدگاه‌ها به نتیجه برسیم. من در صحبت‌هایی که در بیرون از ایران مطرح می‌کنم به این موضوع اشاره می‌کنم که اگر ما مذاکرات هسته‌ای را با اهداف متضاد دنبال می‌کردیم به نتیجه نمی‌رسیدیم. یک هدف تعریف شد و آن ادامه فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران بود به شکلی که به تولید بمب منجر نشود. اگر ایران و آمریکا که در دو قطب متضاد قرار دارند و اکنون نیز دارای اختلاف نظر هستند توانستند با حضور دیگر کشورهای عضو گروه 1+5 بر سر یک هدف به تفاهم برسند چرا نشود در جامعه خودمان بر روی یک هدف مشترک تمرکز کنیم.

وی با بیان اینکه برجام یک واقعیت تاریخی است که با تأیید رهبری اجرا شد و ما باید از آن بیشترین استفاده را جهت تقویت مبانی اقتصاد کشور در چارچوب اقتصاد مقاومتی ببریم، تصریح کرد: اگر ما همه از منتقد تا مذاکره کننده در این چارچوب خود را منسجم کنیم و نگاه خود را در همین چارچوب بر آینده متمرکز و منسجم کنیم یقیناً این امکان وجود خواهد داشت که از ظرفیت به وجود آمده به بهترین نحو استفاده کنیم و اختلاف دیدگاه‌ها را به ابزاری برای رسیدن به اهداف مشترک تبدیل کنیم.

ظریف با بیان اینکه نباید به دنبال خرده گرفتن از یکدیگر باشیم بلکه باید به دنبال کمک کردن به هم باشیم، گفت: همه ما با نگرانی اجرای تعهدات از سوی طرف مقابل را رصد می‌کنیم و این نگرانی و تمرکز بر روی این موضوع نباید برای مچ گرفتن از یکدیگر باشد بلکه باید از آن برای گرفتن تضمین از طرف مقابل جهت اجرای تعهداتش استفاده کنیم.

ظریف با بیان اینکه برجام خوب یا بد امروز با تأیید رهبری یک واقعیت است، گفت: اگر منافع ملی در مقطعی اقتضا کند که به شرایط قبل برگردیم سازوکار آن وجود دارد. ما به سرعت می‌توانیم به آن شرایط برگردیم و بدون تردید سرعت ما در این روند بیشتر از طرف مقابل خواهد بود و این خود می‌تواند یکی از مهمترن دلایل تضمین حیات برجام باشد. طرف مقابل نیز خود می‌داند که ما زودتر از آنها می‌توانیم به شرایط قبل برگردیم چرا که کار ما سرهم کردن و وصل کردن چند پیچ و مهره به یکدیگر است ولی در مورد طرف مقابل ساختمان ایران‌هراسی آنها به هم ریخته است. ساختمان هزینه‌مند کردن کار با ایران به هم ریخته است.

این دیپلمات ارشد کشورمان با اشاره به حضور هیأت‌های مختلف در تهران و بعضی از انتقادهایی که برخی از افراد به این موضوع وارد می‌کنند، خطاب به اینها گفت شما که می‌گفتید کسی نمی‌آید و یا تحریم‌ها برداشته نمی‌شود اکنون هیأت‌های مختلف به تهران سفر می‌کنند و ما نیز تأکید بر آن داریم که آنها نباید برای صرف صادرات فقط به ایران بیایند. ما نیز می‌خواهیم هیأتهایی که به ایران می‌آیند برای سرمایه‌گذاری، گشایش روابط بانکی، وارد کردن فناوری به ایران و اینکه ایران در عرصه چرخه تولید و توزیع بین‌المللی قرار بگیرد به ایران سفر کنند. به نحوی که دیگر تحریم غیرممکن باشد نه اینکه ایران به بازاری برای واردات آنها تبدیل شود. ما نیز دنبال این موضوع هستیم.

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه تعریف یک هدف مشترک منجر شد که برجام به نتیجه برسد، ادامه داد: این تعریف مشترک باعث شد که موضوع اختلافی در این زمینه علیرغم اختلافات دیگری که با آمریکا داریم حل شود البته باید به این نکته نیز توجه کنیم که مبانی قدرت ما در همین داشتن دیدگاه‌های متفاوت با نظام سلطه است.

وی با تأکید مجدد مبنی بر اینکه ما علیرغم وجود اختلافات می‌توانیم یک هدف مشترک را تعریف کنیم و برای رسیدن به آن تلاش کنیم، ادامه داد: امروز در جمهوری اسلامی ایران به برکت انقلاب اسلامی و نظام مردم‌سالاری شاهد یک جامعه تک صدایی نیستیم. دیدگاه‌های مختلفی مطرح می‌شود البته همه ما حول خیمه مقام معظم رهبری اهداف مشترکی را دنبال می‌کنیم.

ظریف در ادامه سخنان خود بار دیگر با تأکید بر نقش مردم، اظهار کرد: ما همه وام‌دار این مردم هستیم و به خاطر اینکه فرضاً من به شما ثابت کنم یا شما به من ثابت کنید که اشتباه می‌کردیم یا نمی‌کردیم نباید منافع مردم را زیر پا بگذاریم. در وزارت امور خارجه با هیچ جناحی در این موضوع اختلاف نظر نداریم که باید به دنبال اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی باشیم. سرمایه‌گذاری خارجی در کشور می‌بایست در راستای ایجاد اشتغال باشد و همه در راستای حمایت از تولید ملی و تعیین معیشت مردم تلاش کنیم. اینها مبنای مشترک هستند.

وی گفت: ما امروز هر نمره‌ای که به برجام می‌دهیم حال از 5 گرفته تا 95 باید از فضا و فرصتی که به وجود آمده برای رسیدن به اهداف مشترک استفاده کنیم.

ظریف در بخش پایانی صحبت‌های خود با اشاره به دعای تحویل سال «حول حالنا الی احسن‌الحال...» گفت: خودمان نیز باید در تحقق این دعا نقش داشته باشیم و با همکاری یکدیگر جهت ایجاد شرایط بهتر تلاش کنیم. من بار دیگر لازم می دانم که در این جلسه از همه دوستان منتقد و غیرمنتقد تشکر کنم. نقش شما در این روند موثر بود و امیدوارم همه بتوانیم در به نتیجه رساندن کارها در راستای منافع ملی موفق باشیم.

در ابتدای این مراسم حسین جابری انصاری سخنگوی وزیر امور خارجه به خبرنگاران خوش‌آمد گفت.

در این مراسم علاوه بر ظریف و جابری انصاری آقایان سیدعباس عراقچی، مجید تخت روانچی، آل حبیب، حمید بعیدی‌نژاد، بهروز کمالوندی، پرویز اسماعیلی، معزی و... حضور داشتند.

خبرنگاران بعد از صحبت‌های رئیس دستگاه دیپلماسی در ضیافت ناهار این دیپلمات ارشد کشورمان شرکت کردند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین