آفتابنیوز : دکتر فتوحی در مراسم اختتامیه پنجمین دوره جایزه جهانی سازمان دانشی در ایران با تاکید بر اینکه دانشگاه شریف 50 سال قبل با 400 دانشجو و چهار دانشکده تاسیس شده است، اظهار کرد: در حال حاضر این دانشگاه دارای 13 دانشکده و 12 هزار دانشجو در حوزههای فنی و مهندسی، علوم پایه و مدیریت است.
وی با تاکید بر اینکه این دانشگاه از بدو تاسیس تاکنون فعالیتهای مختلفی در حوزههای مختلف آموزشی و پژوهشی انجام داده است، افزود: این دانشگاه راهبردهایی برای 50 سال آینده خود در نظر گرفته است که از آن جمله میتوان به سیاستگذاری برای هدایت پژوهش در حوزههای اولویتدار، کاهش پراکندهکاری و متمرکزسازی فعالیتهای پژوهشی برای توسعه تواناییهای دانشمحور و اولویتبخشیدن به پژوهشهای هدفمند اشاره کرد.
وی ایجاد بسترهای پژوهشی مناسب برای افزایش ضریب ماندگاری دانشجویان تحصیلات تکمیلی را از دیگر راهبردهای این دانشگاه نام برد و یادآور شد: در حال حاضر ضریب ماندگاری دانشجویان تحصیلات تکمیلی این دانشگاه افزایش یافته است، به گونهای که از دو هزار فارغالتحصیل دوره دکتری دانشگاه شریف 90 درصد در کشور مشغول به فعالیت هستند.
فتوحی با بیان اینکه از این میزان 75 درصد آنها عضو هیات علمی سایر دانشگاههای کشور شدهاند، یادآور شد: این امر نشان میدهد که دانشگاه شریف توانسته است نقش موثری در تربیت نیروی انسانی داشته باشد.
رییس دانشگاه صنعتی شریف افزایش نقش دانشگاه در تولید فناوری، ارتقای سطح کیفی و کمی تعاملات صنعتی دانشگاه و ایجاد شبکه شرکای راهبردی را از دیگر برنامههای راهبردی این دانشگاه عنوان کرد و گفت: این دانشگاه تلاش میکند تا پایاننامههای تحصیلات تکمیلی را در راستای نیازهای بخش صنعت هدایت کند، از این رو اکثر پروژههایی که در این دانشگاه اجرا میشود با نیازهای بخش صنعت مرتبط است.
وی با اشاره به توسعه همکاری این دانشگاه با بخشهای مختلف یادآور شد: در حال حاضر فعالیتهایی در حوزه سلامت با امضای تفاهمنامههایی با هلالاحمر و دانشگاه علوم پزشکی ایران شروع کردیم.
فتوحی با اشاره به همکاری این دانشگاه با صنایع خودروساز اضافه کرد: در حوزه طراحی و ساخت ماشینهای هیبریدی فعالیتهای خود را با صنایع خودروساز شروع کردیم.
رییس دانشگاه صنعتی شریف با انتقاد از وابستگی شدید دانشگاهها به بودجههای دولتی خاطرنشان کرد: این امر مانع پیشرفت فعالیتهای دانشگاهی میشود، از این رو دانشگاه صنعتی شریف به دنبال ایجاد درآمدهای پایدار است که این امر از طریق تاسیس شرکتهای دانشبنیان دانشگاهی و مشارکت دانشگاه در سهام این شرکتها دنبال میشود.
فتوحی حمایت از تشکیل واحدهای پژوهشی مشترک با صنعت را از برنامههای این دانشگاه در حوزه فعالیتهای پژوهشی نام برد و گفت: علاوه بر این، این دانشگاه از توسعه واحدهای دانشگاهی ارائه دهنده خدمات دانشبنیان به صنعت حمایت میکند که در این راستا تاکنون دو مرکز خدمات فنی و صنعتی در این دانشگاه با همکاری معاونت علمی راهاندازی شده است.
به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، وی همچنین از اخذ مجوز پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف خبر داد و گفت: با تاسیس این پارک شرکتهای دانشبنیان در آن مستقر خواهند شد.