کد خبر: ۳۵۴۵۱۷
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۱

سانسور و حذف ما را دق‌مرگ می‌کند

کیومرث پوراحمد در مراسم یادبود هنرمندان درگذشته سال 94 گفت: ما به طرز ظالمانه‌ای پیر می‌شویم. سانسور و حذف ما را دق مرگ می‌کند و ما را می‌میراند. ما اگر در 90 سالگی هم بمیریم جوان‌مرگ شده‌ایم.
آفتاب‌‌نیوز :
مراسم یادبود هنرمندان درگذشته سال 94 با عنوان «آیین چراغ خاموشی نیست» شامگاه چهارشنبه (19 اسفند) به همت خانه هنرمندان در مجموعه ایرانشهر با حضور جمع کثیری از هنرمندان مسئولان و خانواده‌های هنرمندان درگذشته برگزار شد.

در این مراسم مجید رجبی معمار (مدیرعامل خانه هنرمندان ایران) در سخنانی با بیان این که این چهارمین دوره این مراسم است، گفت: حدود 112 تن از هنرمندان در سال 94 به رحمت ایزدی پیوستند. سال گذشته نتوانستیم با بیش از 30 خانواده ارتباط برقرار کنیم اما امسال 110 خانواده به این مراسم آمدند.

وی با اشاره به اینکه کتابی هم که حاوی اطلاعاتی درباره این هنرمندان است، آماده شده که در این مراسم رونمایی می‌شود، درباره عدم حضور محمدباقر قالیباف شهردار تهران در این مراسم نیز گفت: ایشان به دلیل گرفتاری نتوانست در این مراسم حضور داشته باشد اما پیغام داد و ضمن عذرخواهی گفت که هدیه‌ای برای خانواده‌های هنرمندان در نظر گرفته است.

در ادامه محمد سریر (رییس شورای‌ عالی خانه هنرمندان) در سخنانی گفت: امسال در طلیعه سال نو ساعاتی را با یاد و خاطره عزیزانی که ما را ترک کردند، نشسته‌ایم. آنانی که در مسیر خامی و پختگی و سوختن گذر کردند و یادشان را برای ما به جا گذاشتند. حضوری که در دوره‌ای درخشیده و آثاری خلق کرده که می‌تواند برای یک ملت سرمایه ملی باشد.

علی مرادخانی (معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) نیز ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این مراسم در مورد قطعه هنرمندان بهشت زهرا گفت: با این که من نباید در این مورد صحبت کنم اما ما در قطعه هنرمندان به دلیل کمبود جا مشکلات زیادی داریم. در سال‌های گذشته از شهرداری تهران تقاضا کردیم مکان جدیدی برای این امر در نظر گرفته شود اما تناقضی ایجاد شد و عده‌ای گفتند که بهتر است به فکر هنرمندان زنده باشید. با این حال این اتفاق افتاد و جایی برای گسترش قطعه هنرمندان در نظر گرفته شد اما همه قبور به تنهایی استفاده شد و با پر شدن قبرهای ویلایی مجبور شدیم قبرها را آپارتمانی کنیم.

مرادخانی با بیان این که شهرداری در حال حاضر درصدد است فضای جدیدی برای قطعه هنرمندان در نظر بگیرد، افزود: کهنسالی هنرمندان موضوع دیگری است که ما درگیر آنیم و ما به عنوان کسانی که خدمتگذار فرهنگ و هنریم باید این افراد را پاس بداریم و امیدواریم امکاناتی فراهم شود تا آن گونه که شایسته است، در اختیار آنان قرار دهیم.

لوریس چکناواریان (آهنگساز) که در این مراسم حضور داشت نیز در صحبت‌های خود با بیان این که کاش من شاعر و نویسنده بودم و می‌توانستم خوب صحبت کنم، گفت: زندگی و مرگ خواهر و برادرند. عده‌ای هستند که زنده‌اند و مرده‌اند اما عده‌ای از رفتگان همچنان زنده‌اند.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به تصاویر هنرمندان در گذشته که در این مراسم با همراهی قطعاتی از گروه موسیقی چهارتار به نمایش درآمد، گفت: کسانی در میان این عکس‌ها بودند که تا زنده بودند بزرگداشتی برایشان برگزار نشد البته هیچ چیز در این جهان نابود نمی شد فقط ما الان همدیگر را می‌بینیم اما این به این معنا نیست که قبلا نبودیم و بعدها نیز همدیگر را نمی‌بینیم. همه ما مثل داستان عطار پرواز می کنیم و به خدا می رسیم و وقتی به خدا رسیدیم خودمان خدا می‌شویم.

کیومرث پوراحمد (فیلمساز) نیز به روی صحنه آمد و در ابتدا با بیان اینکه امیدوارم از سپانلوی بزرگ که احتمالا در تلویزیون ممنوع است، هم کلیپی در این مراسم پخش شود با لحن منتقدانه و صریح خود ادامه داد: بیشتر مرگ و میرهای هنرمندان در میانسالی بوده، همه پیر می‌شوند و می‌میرند اما اینجا ما به طرز ظالمانه‌ای پیر می‌شویم. از زمان ساسانیان که می‌خواستند تاریخ اشکانیان را حذف کنند جریان حذف تا امروز ادامه دارد. حذف صدا، حذف کلمه، حذف تصویر و صحنه با استاد استاد گفتن و خانه نشین کردن.

پوراحمد افزود: سانسور و حذف ما را دق مرگ می‌کند. ما را می‌میرانند. ما نمی‌میریم. ما در این شرایط اگر در 90 سالگی هم بمیریم جوان‌مرگ شده‌ایم.

در ادامه این مراسم رضا کیانیان روی صحنه آمد و گفت: مطمئنم حمید سمندریان و هما روستا و احمد آقالو الان در بهشت یک گروه تئاتر زدند چون بهشت که بدون هنر نمی‌شود. از نظر من هنر انتهای معنویت است. امشب جای غصه نیست چون جای آنها که رفتند خوب است؛ هر چند ما به خاطر نبودن‌شان دلمان تنگ می‌شود.

پس از سخنان این بازیگر سالار عقیلی برای اجرای قطعاتی زنده به همراه پیانوی حریر شریعت‌زاده روی صحنه آمد و ضمن ادای احترام به هنرمندان درگذشته 4 تصنیف ایران، وطنم، خوشه‌چین و وطن را برای حاضران اجرا کرد.

سپس فریدون شهبازیان (موسیقیدان) و داماد نسرین جافری، شاعر فقید روی صحنه آمد و با بیان اینکه امروز با زادروز این شاعر درگذشته تقارن دارد او را یکی از 10 شاعر نخست معاصر نام برد و گفت: او شاعر فرداهاست و کلمات شگفت انگیزش را در حافظه جهان ثبت کرده است.

پس از او عبدالحسین مختاباد، هنرمند دیگر عرصه موسیقی که این روزها به عنوان عضو شورای شهر تهران فعالیت می‌کند، روی صحنه آمد و گفت: امروز در زمان عجیبی به سر می‌بریم که هنرمندان بزرگ ما حیات خود را به گونه‌ای سپری می‌کنند که گمان می‌کنند آن گونه که باید از آن بهره نمی‌برند. اگر بازیگری بازی نکند، فیلمساز فیلم نسازد دیگر چیزی از زندگی برایش نمی‌ماند. باید از هنرمندان زنده هم قدردانی کرد و برایشان امکانات فراهم کرد و همچنین برای هنرمندانی که در زمان حیات‌شان احساس غریبی و تنهایی می‌کنند حرکتی کرد تا بتوانند آثارشان را خلق کنند.

در ادامه این مراسم محمدعلی طالبی (کارگردان) که در سال 94 فرزند جوان خود را در سانحه رانندگی از دست داد روی صحنه آمد و در سخنانی امیدوارانه ضمن بیان همدردی با همه خانواده‌های هنرمندان گفت: ما پسرمان را خیلی دوست داشتیم. او فیلمساز بود و در تدوین چند فیلم نیز به من کمک کرد و سرو جوانی بود که با وزش باد خمید و شکست اما دیدم کسی مثل حافظ پسرش را در جوانی از دست داد اما شعر گفت و کارش را کرد. ما نیز باید به زندگی ادامه دهیم.

محمود صالحی (رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران) نیز با بیان این که مخاطب اصلی سخنان هنرمندانی که امشب صحبت کردند ما و وزارت فرهنگ و خانه هنرمندان بودیم گفت: در دوره شهرداری آقای قالیباف سالن‌های سینما و تئاتر متعددی در کنار زیباسازی شهر تهران ساخته شد که البته در این ساحت هنوز فاصله زیادی داریم اما همه تلاش خود را در این زمینه خواهیم کرد.

در ادامه علیرضا غفاری (مدیر روابط عمومی خانه هنرمندان) که اجرای این مراسم را نیز بر عهده داشت با مطرح کردن بحث تکمیل ظرفیت قطعه هنرمندان و چالش‌های خانواده‌های هنرمندان در این موضوع از شهرام گیل‌آبادی معاون ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران برای صحبت دعوت کرد که گیل‌آبادی در سخنانی کوتاه از هنرمندان درگذشته یاد کرد و بدون توضیحی درباره سرنوشت قطعه هنرمندان پایین رفت که با واکنش مدیر روابط عمومی خانه هنرمندان نیز مواجه شد.

در این مراسم همچنین با حضور لوریس چکناواریان، عبدالحسین مختاباد، محمدهادی ایازی، شهرام گیل‌آبادی، محمود صلاحی، علی مرادخانی، محمد سریر،‌ کیومرث پوراحمد، مجید رجبی‌معمار، بهزاد فراهانی، رضا کیانیان، داود گنجه‌ای، ایرج راد، حمیدرضا نوربخش، جواد بختیاری، امیر عبدالحسینی، محمدعلی طالبی، پری ملکی و فریدون شهبازیان از کتاب یادبود هنرمندان درگذشته رونمایی شد و در پایان اعضای خانواده‌های هنرمندان درگذشته لوح یادبود و هدایایی را دریافت کردند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین