آفتابنیوز : جان دوندار، سردبیر روزنامه اپوزیسیون جمهوریت و اردم گول، رئیس دفتر روزنامه مذکور در آنکارا همچنین به افشای اسناد دولتی متهم هستند و گفته شده که آنها در گزارشی دولت را به انتقال غیر قانونی سلاح به شورشیان سوری متهم کردهاند.
این دو روزنامهنگار ممکن است که به حبس ابد محکوم شوند اما سردبیر روزنامه جنجالی جمهوریت ابراز خوشبینی کرد که ممکن است آنها در دادگاه کیفری استانبول تبرئه شوند. وی در جمع خبرنگاران گفت: ما پیروز خواهیم شد. ما همواره در طول تاریخ پیروز شدهایم. ما گمان میکنیم که قوانین نشان میدهد که ما درست میگوییم و تبرئه خواهیم شد.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، این پیگرد قانونی با اعتراض اپوزیسیون و گروههای حقوق بشری در ترکیه و نیز غرب روبرو شده و آنها معتقدند که رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه با جدیت برای ساکت کردن ندای مخالفان تلاش میکند.
براساس گزارش دادستانی ترکیه، از اوت 2014 که اردوغان از مقام نخستوزیری به ریاست جمهوری رسید، حدود 2000 تن به جرم "توهین" تحت پیگرد قرار گرفتند. باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا هم روز جمعه با انتقاد از روند سرکوب آزادی مطبوعات در ترکیه گفت: کاملا مشخص است که برخی رفتارهایی در ترکیه وجود دارد که من با آنها مشکل دارم. گمان میکنم که رویکردی که آنها در مقابل مطبوعات در پیش گرفتهاند، میتواند در مسیری حرکت کند که بسیار مشکلزا باشد.
اردوغان پنجشنبه گذشته نیز پس از آنکه نیروهای حفاظتش با برخی از روزنامهنگاران در موسسه بروکینگز واشنگتن درگیر شدند، با انتقادهایی مواجه شد. یکی از خبرنگاران آمریکایی که قصد داشت از آزار و اذیت نیروها علیه یک خبرنگار اپوزیسیون ترکیه فیلمبرداری کند، با ضربات عوامل اردوغان مواجه شد.
خبرنگاران بدون مرز، ترکیه را در جدول آزادی رسانه سال 2015 در میان 180 کشور، در رتبه صد و چهل و نهم قرار داد و به سرکوب گسترده منتقدان رئیسجمهوری ترکیه اشاره کرد.