کد خبر: ۳۵۸۶۴
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۳۸۴ - ۱۶:۰۵

هشدار نسبت به بلوغ زودرس دختران ايراني

آفتاب‌‌نیوز : دكتر تركان با اشاره به وجود انواع اختلالات ساختاري در ستون فقرات و مفاصلي مثل دست‌ها و پاها اظهار كرد: كم تحركي و فقر حركتي در دختران دانش‌آموز بيشترين علت اختلالات و مشكلات ساختاري در دانش‌آموزان دختر ايراني است.

وي بلوغ زودرس را يكي از دلايل اختلالات ساختاري و كوتاهي قد در دختران ايراني عنوان كرد و افزود: طي ده سال اخير سن بلوغ دختران دانش‌آموز ايراني به ميزان قابل توجهي كاهش يافته و دختران در سن دبستان بالغ مي‌شوند كه اين بلوغ زودرس به جزء مشكلات و مسايل اخلاقي به اختلالات ساختاري و كوتاهي قد در دختران منجر شده است.

وي عامل ژنتيك را از مؤثر‌ترين عوامل در سن بلوغ دختران عنوان كرد و گفت: پژوهشگران يكي از عوامل محيطي مؤثر در تاخير سن بلوغ را ورزش نامنظم و فعاليت‌هاي فيزيكي مي‌دانند. لذا با توسعه و رواج فرهنگ ورزش بايد سن بلوغ را در دختران افزايش دهيم.

اين متخصص ادامه داد: نتايج تحقيقات حاكي از تفاوت فاحش سن بلوغ دختراني با فعاليت ورزشي و دختران فاقد اين‌گونه فعاليت‌هاست. حتي دختراني كه مادرانشان در سنين پايين بالغ شده‌اند با ورزش توانسته‌اند سن بلوغ خود را افزايش دهند.

وي با اشاره به عدم توجه خانواد‌ه‌ها به ورزش دختران به خبرگزاري دانشجويان ايران گفت: غالبا خانواده‌ها اوقات فراغت دختران‌شان را با كلاس‌هاي هنري پر مي‌كنند در صورتي كه ورزش بايد در اولويت كلاس‌هاي اوقات فراغت دختران قرار گيرد.

دكتر تركان پشت گرد، شانه خميده و به جلو آمده را شايع‌ترين انحرافات ستون فقرات در دختران ايراني عنوان و خاطرنشان كرد: بد نشستن، ضعيف بودن عضلات عمده‌ترين علت اين اختلالات است كه با تقويت قدرت عضلات در همه سنين كودكي مي‌توان از بروز چنين اختلالاتي پيشگيري كرد.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین