آفتابنیوز : «الكسیس سیپراس» نخستوزیر یونان و «شو لیرونگ» مدیرعامل شركت كشتیرانی كاسكو (COSCO) متعلق به دولت چین این قرارداد را امضا كردند كه بر اساس آن این شركت بخش اعظم بندر «پیرایوس» را در اختیار خواهد گرفت.
براساس گزارشی كه رسانه های چینی اقدام به انتشار آن كرده اند، شركت كشتیرانی كاسكو برای خرید این بندر رقمی معادل 419 میلیون و 700 هزار دلار به طرف یونانی پرداخت كرده است.
بر اساس قرارداد امضا شده میان طرفین مالكیت 67 درصد از این بندر بزرگ در اختیار طرف چینی قرار می گیرد.
كاسكو اكنون 51 درصد از سهام این بندر را در اختیار گرفته است و بر اساس توافقنامه امضا شده تا پنج سال دیگر مالكیت 16 درصد دیگر را نیز از آن خود خواهد كرد.
این در حالی است كه طرف چینی برای رسیدن به این مقصود باید تا پنج سال دیگر بیش از 100 میلیون دلار در این منطقه سرمایه گذاری كند.
روزنامه «مردم» ارگان حزب حاكم چین می نویسد كه به دلیل تحولات فراوان سیاسی كه در یونان رخ داد این توافق پس از فراز و فرودهای بسیار امضا شد.
چین می كوشد تا راه صادرات كالاهای خود به كشورهای اتحادیه اروپا را تسهیل و تسریع كند و برای همین این توافق برایش از اهمیت بالایی برخوردار است.
بندر «پیرایوس»، یكی از بزرگترین بنادر دریای مدیترانه و دارای اهمیت تجاری خاص است به ویژه آنكه ظرفیت این بندر از نظر تعداد كانتینرها و حجم بارگیری قابل توجه می باشد.
شركت دولتی كاسكو در زمینه كشتیسازی، ترابری دریایی، مدیریت پایانهها و بنادر، همچنین ارائه خدمات تداركاتی فعالیت میكند.
این شركت با شبكهای از 130 كشتی و شناور، ششمین شركت كشتیرانی بزرگ جهان بشمار میرود. دفتر مركزی این شركت در پكن قرار دارد و سهام آن در بازار بورس شانگهای معامله میشود.
شركت ترابری دریایی «كاسكو» پیش از این در مزایده مربوط به خصوصی سازی بندر یونانی شركت كرده بود اما اجرای توافق در مورد خرید آن به تعویق افتاد.
نخستین بار در ماه ژوئن سال 2013، «آنتونیو ساماراس» نخست وزیر وقت یونان با مدیرعامل شركت چینی در بندر «پیرایوس»، دیدار و پیرامون خصوصی سازی این بندر گفت وگو كرده بود.
در صورتی كه چین بتواند باقیمانده سهام این بندر را از آن خود كند این كشور یك مركز لجستیك برای حمایت از صادرات خود به كل منطقه اروپا ایجاد كرده است.
برای این كشور كه سال گذشته میلادی (2015) كاهش زیادی در بخش صادرات را تجربه كرده است، دستیابی به این منطقه از اهمیت زیادی برخوردار است.
به گزارش ایرنا، با انجام این معامله، بسیاری از كالاهای چینی از این پس با ورود به این بندر با قطار به اروپای شرقی حمل می شود.
چین در اقدامی دیگر، اردیبهشت ماه سال پیش قراردادی را با دولت پاكستان امضا كرد كه بر اساس آن، مدیریت و بهره برداری از امكانات بندر «گوادر» این كشور را به منظور اجرا و توسعه طرح های اقتصادی در آن به مدت 43 سال به اجاره خود در آورد.