آفتابنیوز : خانيكي گفت: «از خلأهايي كه در دوره اصلاحات احساس ميشد اين بود كه حلقههاي فكري كه پيش از 2 خرداد در تهران و حداقل مراكز استانها به امر توليد فكر و ادبيات اصلاحات اشتغال داشتند، كمرنگ شده بود. به همين جهت، در وضعيت حاضر به شكل گرفتن حوزههاي معرفتي و نظري نياز مبرمي احساس شده است. در اين باره با روشنفكران بيرون دانشگاه، اساتيد و متفكران حزبي جلساتي برگزار شد تا حلقه آيين و نشريه تئوريك اين حلقه ايجاد شود. تا الان، جلسات مكرري برگزار شده است و نتيجهاش اين شد آيين در سبك و سياق جديد منتشر شود.»
به گفته خانيكي «آيين در اين سبك خيلي معطوف به ديدگاههاي حزبي نيست و كساني كه دغدغههاي روشنفكري ديني دارند و ميخواهند توليد فكر و گفتوگو كنند، در آن حضور مييابند. تاكنون بين 3 حوزه روشنفكري، سياسي و دانشگاهي قرابت نسبي را برقرار كردهايم».
به عقيده خانيكي، «با انتشار «آيين» امكان تغذيه آموزشي بهتر و كارهاي مطالعاتي فراهم ميشود.»
وي افزود: «متأسفانه تاكنون «فكر» هم «پايتختمدار» شده بود و بسياري از متفكران خارج از پايتخت از چرخه خارج شده بودند در حالي كه محققان زيادي در بسياري از مناطق حضور دارند كه ما سعي داريم از آنها استفاده كنيم.»
وي در پايان تصريح كرد: «به همان ميزان احساس كار تشكيلاتي ميشود، به كار نظري هم احساس نياز ميشود. آيين ميخواهد بخشي از شبكههاي ارتباطي حزب با جامعه را فربهتر كند.»