کد خبر: ۳۶۰۷۲۲
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۹

سیگار و دخانیات، مختل کننده انسولین ‌در بدن ‌

‌معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: در دنیا ثابت شده است که سیگار و دخانیات عملکرد انسولین را در بدن مختل می‌کند و می‌تواند یکی از عوامل ابتلا‌ به دیابت باشد.
آفتاب‌‌نیوز :
دکتر سید مهدی طباطبایی که در جلسه هم اندیشی روابط عمومی‌های ادارات کل و دستگاه‌های اجرایی ویژه هفته سلامت سخن می گفت، افزود: نه تنها فرد استعمال کننده دخانیات، بلکه در افرادی که در معرض دود این مواد هستند نیز احتمال ایجاد اختلال در عملکرد انسولین و افزایش امکان ابتلا به دیابت وجود دارد.

‌وی ادامه داد: دیابت فقط بیماری قند نیست، بلکه تمامی ارگان‌ها و دستگاه‌های بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

‌طباطبایی افزود: خطر ابتلا‌ به بیماری‌های قلبی و عروقی در مبتلایان به دیابت 2 برابر سایر افراد جامعه است.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اینکه شعار هفته سلامت امسال "غلبه بر دیابت " است، افزود: بر اساس ارزیابی‌های انجام شده تا سال 2030 بیشترین افزایش در میزان ابتلا‌ به دیابت در دنیا مربوط به منطقه خاورمیانه خواهد بود و این موضوع ضرورت انجام برنامه‌های پیشگیرانه و ارتقاء اطلاعات مرتبط با این بیماری را در مردم دو چندان می‌کند.

‌معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه دیابت نوع 1، نوع 2 و دیابت بارداری سه نوع از انواع این بیماری است، تصریح کرد: در ابتلا‌ به دیابت نوع 1 که بیشتر از سنین کودکی تشخیص داده می‌شود، تولید انسولین مختل شده و سوخت و ساز چربی‌، پروتئین و قند تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

وی گفت: دیابت نوع 2 مرتبط با سبک زندگی انسان‌هاست و بر اساس بررسی‌های انجام شده دلیل مهم افزایش دیابت در دنیا، افزایش چاقی و اضافه وزن است‌.

طباطبایی گفت: متاسفانه سرانه مصرف شکر در ایران 3 برابر مصرف جهان است.

وی همچنین با بیان اینکه افراد در معرض خطر باید بیش از سایرین، در تصحیح سبک زندگی خود بکوشند، گفت: افراد دچار اضافه وزن، دارای سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت، دارای چربی خون، افراد دارای بیماری قلبی و عروقی و مادرانی که نوزاد بالای 4 کیلوگرم به دنیا می آورند، از جمله گروه‌های در معرض خطر محسوب می‌شوند و باید از نظر ابتلا به دیابت بررسی شوند.

‌معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از آموزش به بیماران دیابتی شناخته شده، آموزش به مراقبین بیماران دیابتی‌، انجام برنامه غربالگری دیابت در مراکز سلامت جامعه و پایگاه‌های سلامت بعنوان تعدادی از برنامه‌های در نظر گرفته شده در هفته سلامت امسال یاد کرد و گفت: برای تمامی ادارات و ارگان‌ها و دستگاه‌های اجرایی که تمایل به برگزاری کلاس‌های آموزشی با هدف ارتقاء مهارت سلامت کارکنان در راستای مقابله با ابتلا‌ به بیماری‌های مزمن از جمله دیابت دارند، آمادگی اعزام مدرس و برگزاری کلاس وجود دارد.

هادی عباسی دکترای آموزش بهداشت و مدیر حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم در این جلسه گفت: وقتی در سال 1978 وزرای بهداشت و درمان کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت به دنبال راهی بودند که اختلافات فاحش شاخص‌های سلامت را رفع کنند، برای دستیابی آحاد جامعه به حداقل‌های سلامت نسخه‌ای تحت عنوان مراقبت‌های بهداشتی اولیه را پیشنهاد کردند.

وی ادامه داد: برای استقرار مراقبت‌های بهداشتی اولیه چند اصل بیان شد که بهره‌مندی از تکنولوژی مناسب، عدالت اجتماعی، همکاری بین بخشی و مشارکت همگانی چهار راهکار ارائه شده در پایان این نشست بود.

‌مدیر حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به اینکه نظام بهداشت و درمان کشور هم با برنامه ریزی در راستای جلب بیشترین مشارکت در راستای ارتقاء سواد سلامت، انتظار همراهی شایسته بین بخشی از جانب تمامی دستگاه‌ها و ارگان‌ها را دارد، تاکید کرد: در سال جاری نظام‌نامه مدیریت سلامت استان‌ها توسط وزارت بهداشت ابلاغ خواهد شد و در این نظام نامه، سهم تمامی دستگاه‌ها و ارگان‌ها برای همیاری و دخالت در تامین سلامت شهروندان اعلام می‌شود‌.

وی تصریح کرد: سلامت یک ودیعه الهی و حفظ آن یک وظیفه شرعی است.

‌در پایان این جلسه، مدیران روابط عمومی دستگاه‌های اجرایی به بیان دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود در راستای ارتقاء سواد سلامت هم استانی‌ها پرداختند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین