آفتابنیوز : غلامرضا منوچهری روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا ظرفیت تولید گاز در هر فاز پارس جنوبی را 25 میلیون متر مكعب معادل یك میلیارد فوت در روز خواند و گفت: 40 هزار بشكه میعانات گازی حدود یكهزار و 500 تن اتان و همین میزان بوتان در هر فاز پارس جنوبی استخراج می شود.
وی اظهار كرد: با تكمیل پروژه های بخش انرژی خرمشهر نیز روزانه 100 میلیون مترمكعب گاز به تولید كشور افزوده شده كه 150 تا 160 هزار بشكه در روز میعانات نفتی به تولید كشور افزوده می شود.
منوچهری گفت: اجرایی شدن این طرح ها، قدرت چانه زنی ایران را در دنیا بالا، اتكا به میعانات گازی و محصولات مایع را كم و میزان صادرات و فرآورده های پالایشگاه را ارتقا می بخشد و می توانیم به تركیه، عراق و پاكستان به راحتی تعهد انتقال گاز بدهیم.
وی مصرف بی رویه گاز در كشور را خارج از معیارهای جهانی دانست و افزود: به نظر می رسد تا 10 سال آینده روند رو به رشد تولید گاز افزایش یابد كه باید بر صادرات گاز بیشتر برنامه ریزی كنیم.
مدیرعامل شركت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران گفت: 70 درصد كار فراساحلی پارس جنوبی به عهده شركت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی است، این شركت در سال 93 با همكاری شركت نفت، چهار سكوی فازهای 12، 17و 18 پارس جنوبی و 2 سكوی فاز 15 و 16 را نصب كرد.
منوچهری اظهار كرد: امسال نیز چهار خط لوله فازهای 19، 20 و 21 پارس جنوبی در مدار تولید قرار گرفته و به احتمال زیاد، خط لوله فازهای 22، 23 و 24 نیز اجرا می شود.
وی افزود: همچنین امسال یك خط از خطوط لوله زیردریایی فاز 14 نیز از سوی این شركت اجرا می شود.
وی ادامه داد: انتقال سكوی هفت هزار تنی فروزان بین دو هزار و 700 تا سه هزار تن سكوی اصلی نفتی است؛ این میدان مشترك برای كشور بسیار اهمیت دارد و امیدواریم با تامین اعتبار به موقع، بخش فرآورده های اصلی تا نیمه دوم سال آینده به اتمام برسد.
مدیر عامل شركت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران اعتبار مورد نیاز برای اجرای این طرح را 100 میلیون دلار خواند.
میدان نفتی فروزان در خلیج فارس واقع است، كه در ناحیه جزیره خارگ، با كشور عربستان است.