آفتابنیوز : روابط عمومی دفتر رئیس دولتهای نهم و دهم در اطلاعیهای در واکنش به اظهارات دولتیان درخصوص برداشت دارایی های جمهوری اسلامی ایران توسط آمریکا نوشت: غارت دو میلیارد دلار از منابع مالی ایران، دقیقا در زمان حضور وزیر امور خارجه در آمریکا و ملاقاتهای خصوصی و محرمانه طولانی و مکرر ایشان با همتای آمریکایی او روی داده است. آیا این حادثه هیچ رابطه ای با ملاقات و موضوعات مطروحه در این مذاکرات ندارد؟ آیا این امر ادامه سناریوی تحقیر دولت و ملت ایران نیست؟
به گزارش خبرگزاری مهر، متن اطلاعیه روابط عمومی دفتر رئیس دولتهای نهم و دهم به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
مردم عزیز و شریف ایران
ضمن تبریک ایام پر برکت ماه رجب و آرزوی بهره مندی از خیرات و برکات ماههای پیش رو، به اطلاع می رساند:
قریب سه سال است که مشی دولتمردان فعلی، بر نفی کامل دولت گذشته و حمله مستمر از رهگذر ایراد صدها تهمت و افترا به مردمیترین دولت ایران استوار بوده و هر بار به بهانه ای، مسئولیت تمامی ضعفها، ناتوانی ها و شکست ها در امور جاری کشور را به دولت قبل منتسب می سازند که این امر به روال عادی و روزمره تبدیل شده است.
این بار نیز اقدام دولت مستبد آمریکا در تصرف ظالمانه حدود دو میلیارد دلار از منابع و ثروت ملت مظلوم ایران، بهانه جدیدی برای تهاجم دولتیها و عناصر سیاسی و رسانهای وابسته به آنها علیه دولت قبل شده است.
اگرچه ملت رشید و فهیم ایران با اتکاء به هوش ذاتی خود از مدتها قبل، علت این رفتار غیرمسئولانه دولتمردان و عناصر سیاسی را به خوبی درک کرده است، لیکن با تاکید مجدد بر ادامه مشی سکوت رئیس دولتهای نهم و دهم و صرفا برای روشن تر شدن موضوع و ثبت در تاریخ، مواردی را به آگاهی می رساند:
1- دولتمردان غاصب آمریکایی به یک بهانه دروغین که به سال 1362 مربوط می شود، در سال جاری و در دوره حاکمیت دولت فعلی، 2 میلیارد دلار از منابع مالی ایران را غارت کردهاند. معلوم نیست چرا و با چه انگیزههای پیدا و پنهانی، این اقدام ظالمانه آمریکا را به دولتهای نهم و دهم مرتبط می کنند.
2- مدعی شده اند که مدیران بانک مرکزی در دوره های قبل بی احتیاطی کرده اند و نباید به مقررات، ضوابط و قوانین بین المللی حاکم بر مناسبات بانکی در جهان اعتماد می کردند و این اعتماد باعث تصرف اموال ملت درسال جاری شده است.
باید گفت که اولا دولت آمریکا در نتیجه برخورد عالمانه و عزتمدار دولتهای نهم و دهم جرات نزدیک شدن و دست اندازی به منابع ملت ایران را نداشت، بنابراین سئوال این است که آیا غارت صورت گرفته، ناشی از ضعیف نشان دادن ملت ایران در عرصه بین المللی و در نتیجه تجری دولتمردان آمریکایی طی سالیان اخیر نیست؟
ثانیا دولتمردان فعلی طی چند روز اخیر و بارها از غیرقابل اعتماد بودن مدیران آمریکایی و حتی بی اعتمادی به مقررات بین المللی سخن به میان آورده اند، بنابراین سئوال این است که مدیران ارشد امروز کشور چرا به صرف اقوال شفاهی وزیر امور خارجه آمریکا، انواع و اقسام وعده های اقتصادی و امثال آن را به ملت ایران میدهند؟ چگونه است که هر نوع تحرک و پیشرفت داخلی را منوط به توافق با طرف آمریکایی معرفی کرده و امور کشور را با گره زدن به وعدههای آمریکایی، معطل نگاه داشتهاند؟
3- غارت دو میلیارد دلار از منابع مالی ایران، دقیقا در زمان حضور وزیر امور خارجه در آمریکا و ملاقاتهای خصوصی و محرمانه طولانی و مکرر ایشان با همتای آمریکایی او روی داده است. آیا این حادثه هیچ رابطه ای با ملاقات و موضوعات مطروحه در این مذاکرات ندارد؟ آیا این امر ادامه سناریوی تحقیر دولت و ملت ایران نیست؟
4- اگر ادعای اینان که می گویند نباید به اقوال دولتمردان آمریکایی و حتی مقررات و قوانین بین المللی اعتماد کرد، راست باشد، چگونه است که با قول و قرارهای مبهم و نیم بند و بدون تضمین وزیر خارجه و رئیس جمهور آمریکا، حقوق هسته ای ایران و تاسیسات آن به ارزش تقریبی سی میلیارد دلار، از رده خارج، برخی نابود و بخشی نیز معطل گذاشته شده است؟
5- دولتمردان کنونی طی سه سال اخیر بر ضرورت زدودن بی اعتمادی ها و اعتماد کردن به برخی گفته ها یا نامه های دولتمردان آمریکایی تاکید داشته اند تا آنجا که حتی تصریحات بخش های مهمی از حاکمیت آمریکا مبنی بر بی پشتوانه بودن و ناپایداری توافقات و وعده های داده شده نیز نادیده انگاشته شده و دولتمردان ایران بر رویه خود مبنی بر اعتماد به قولهای آمریکایی پافشاری کرده اند، سئوال این است که این رفتار و مشی و منش دولتمردان کنونی آیا متاثر از ناآگاهی نسبت به ماهیت سلطه طلبانه سردمداران دولت آمریکاست یا آنکه شاهد انجام بازی حساب شده ای در یک سناریوی از پیش تعیین شده هستیم؟
6- با شعار اعتماد به دولتمردان آمریکایی و تاکید خارج از عرف براقوال و توافقات آنان و در نتیجه تضعیف موضع ملت ایران در عرصه بین المللی طی سه سال گذشته، قیمت ثروت با ارزش ملت ایران یعنی نفت از حدود 105 دلار به حدود 35 دلار کاهش یافته است و اگر همین روند ادامه یابد، روزانه تقریبا 150 میلیون دلار (حدود 500 میلیارد تومان) و سالانه تقریبا 55 میلیارد دلار (190 هزار میلیارد تومان) از جیب ملت ایران به جیب عمدتا طرفهای مذاکره یا متحدین آنها سرازیر می شود.
انتظار عمومی این است که مسئولان مربوطه با پرهیز از فرافکنی و متهم کردن بی منطق دیگران، مسئولیت خویش را در امور جاری کشور بپذیرند و به دنبال اصلاح روند کنونی و ایجاد همدلی و بسیج عمومی برای استیفای حقوق ملت ایران باشند.
از خداوند متعال برای همگان توفیق خدمت به ملت و اعتلای ایران همیشه سرفراز را خواستاریم.
روابط عمومی دفتر رییس دولتهای نهم و دهم
آثار مصیبت الیم اش مانده
او مملکتی به نیم قورتی بلعید
افسوس هنوز دو قورت و نیمش مانده!
...
عواقب
تلاش دولت روحانی برای حل و فصل مشکلات
در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد سه قطعنامه سنگین شورای امنیت سازمان ملل متحد در زمینه پرونده فعالیت های هسته ای ایران، بر تهران تحمیل شد.
قطعنامه ۱۶۹۶: در این قطعنامه از ایران خواسته میشود که تمام فعالیتهای مرتبط با غنیسازی و بازفرآوری از جمله تحقیق و توسعه را تعلیق کند و مورد راستیآزمایی از سوی آژانس قرار گیرد.در بند ۵ آن از تمام کشورها میخواهد که از انتقال هرگونه اقلام، مواد، کالا و فناوری به ایران که میتواند به فعالیتهای مربوط به غنیسازی و بازفرآوری و برنامههای موشکی بالستیک این کشور مربوط شود، جلوگیری کنند. در بند ۶ خواستار شفافیت و همکاری بیشتر با آژانس بینالمللی انرژی اتمی و اجرای پروتکل الحاقی میشود. در این قطعنامه مجازاتهای عملی طراحی نشده است.
قطعنامه ۱۷۴۷: در این قطعنامه از تمامی کشورهای جهان خواسته شده است که فعالیت خود با شرکتهای ایرانی را در زمینه انرژی هستهای، محدود کنند. همچنین ممنوعیت صادرات و واردات سلاحهای سنگین به ایران نیز از دیگر موارد صادره در این قطعنامه است. همچنین شورای امنیت به جمهوری اسلامی ایران ۶۰ روز مهلت داد تا با تبعیت از این قطعنامه به فعالیتهای حساس اتمی خود، از جمله غنیسازی اورانیوم پایان دهد.
قطعنامه ۱۹۲۹: قطعنامه ۱۹۲۹ در ۹ ژوئن ۲۰۱۰ به تصویب شورا رسید و تحریمهای اقتصادی شدیدی را علیه ایران وضع کرد. صدور این قطعنامه در پی عدم اجرای مفاد قطعنامههای قبلی از سوی ایران صورت گرفت.
دولت روحانی پس از روی کار آمدن و با سپردن پرونده مذاکرات هسته ای به و وزارت خارجه، تلاش برای حل و فصل پرونده هسته ای ایران را آغاز کرد. پس از بیش از ۲ سال مذاکرات فشرده و مهم تیم مذاکره کننده هسته ای به ریاست محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان ایران و ۱+۵ توافق هسته ای یا برجام را امضا کردند که بموجب آن تمامی تحریم ها و قطعنامه های مرتبط با پرونده فعالیت های هسته ای ایران لغو شد.
اجرای قانون هدفمندی یارانه ها
رئیس دولت های نهم و دهم در شرایطی دست به اجرای قانون هفدمندی یارانه ها زد که شرایط و بسترهای جامعه برای اجرای این قانون مهم مهیا نبودند و مردم از عواقب آن باخبر نبودند. احمدی نژاد برای پرداخت یارانه هرماهه دست به اقراض پول از بانک مرکزی زد و همین امر دولت را بدهکارتر از پیش کرد. احمدی نژاد دورنمایی مغایر با واقعیت از اجرای این قانون را پیش روی مردم گذاشت و حتی به آنان گفت می توانند با ماهی ۴۵ هزار تومان یارانه برای فرزندانشان ۱۰۰ میلیون پول پس انداز کنند. احمدی نژاد از تورم پس از هدفمندی به مردم چیزی نگفت و در شرایطی که باید فاز دوم این قانون را اجرا می کرد، دوران ریاست جمهوری خود را به پایان برد.
روحانی در سال نخست ریاست جمهوری اش کار بر زمین مانده احمدی نژاد را تکیل کرد و دست به اجرای فاز دوم قانون هفدفمندی یارانه ها زد و از مردم خواست تا از دریافت این مبلغ انصراف دهند. افزایش قیمت ها، افزایش قیمت بنزین از جمله اقداماتی بود که روحانی با مردم درمیان گذاشت تا نشان دهد دولت یازدهم، دولت صداقت و راستگویان است. روحانی برای پرداخت یارانه ها تا به امروز پس از گذشت سه سال از عمر دولت یازدهم دست به اقراض پول از بانک مرکزی نزد.
تنش با کشورهای منطقه و غرب در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد
احمدی نژاد طی دوران هشت ساله حضور در راس دولت هیچ سفر رسمی به کشورهای اروپایی نداشت، وی تنها دو مرتبه یک بار به ایتالیا و یک بار به سوئیس رفت که هردوسفر برای شرکت در کنفرانس بود و نه به دعوت رسمی مقامات این کشور. روابط تهران و کشورهای منطقه خلیج فارس و غرب نیز در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد در پایین ترین حد خود بود.
دولت روحانی با امضای برجام، راه را برای سرریز کردن سرمایه های خارجی به ایران گشود. روسای جمهور، مقامات دولتی بلندپایه و هیئت های تجاری و اقتصادی یکی پس از دیگری وارد ایران می شوند و تمایل خود را برای حضور وسرمایه گذاری در ایران عنوان می کنند. روحانی به دعوت رسمی مقامات ارشد ایتالیا، فرانسه عازم رم و پاریس شد تا با قراردادهای چند میلیاردی دست پر به تهران بازگردد.
خرید اوراق قرضه از دولت آمریکا در دوران دولت های نهم و دهم
تایید حکم برداشت ۲ میلیارد دلار از دارایی های توقیف شده ایران در آمریکا برای پرداخت غرامت در دولت روحانی
اگر دولت قبل یک بانک آمریکایی را به عنوان کارگزار اوراق بهادار خریداری شده خود قرار نمی داد اکنون پولی در بانک های امریکا نمی بود که ابتدا بلوکه شده و اکنون توقیف شود. چطور دولت قبل که ادعای مدیریت جهان و دشمنی با امریکا دارد، در بحبوحه مذاکرات، به سرمایه گذاری دلاری در شکل خرید اوراق بهادار با کارگزاری سیتی بانک آمریکا اقدام کرده است؟ اکنون این اقدام در دولت روحانی صورت گرفته است و ظریف و مقامات دولتی اعلام کرده اند که تمام تلاش خود را برای جلوگیری از اجرای این حکم صورت خواهند داد.
کاهش صادرات نفت ایران در دوران احمدی نژاد
در اثر تحریم های غرب میزان صادرات نفت ایران به پایین ترین اندازه خود رسید و همین امر به اقتصاد ایران ضربه بسیاری وارد کرد.
صادرات نفت ایران در اثر برداشته شدن تحریم ها به بالاترین میزان خود در چند سال اخیر رسیده است.