آفتابنیوز : عباس سلیمی نمین در گفتگو با شبکه خبر دانشجو اظهار داشت : از آنجايي که در نهايت اين ملتها هستند که در جهان تصميم گير خواهند بود و در واقع تغييرات بر اساس راي ملتها صورت مي گيرد، بايد به نگاه ملتها در مورد اين پيشنهاد توجه ويژه کرد.
وي ادامه داد : تنها راه خنثي كردن سوء استفادههاي آنها از مقوله حقوق بشر و تلاش آنها براي تحميل فرهنگ خودشان بر جهان اين است كه سياست خارجي و ديپلماسي خود را در جهت طرح خطاها و ضعفهاي آنان فعال كنيم.
سليمي نمين با تاكيد بر تقويت ارتباطات ميان متفكران ايراني با علما و دانشمندان ساير ملتها تصريح كرد: بايد بر اساس تنظيم ارتباطات ميان متفكران جهان و اصل احترام به فرهنگها به ايجاد تغییر در سطح بين الملل اقدام كرد؛ چرا كه امروزه سياستمداران جهان توجه زيادي به نظرات ملتها نمي كنند و اين در حالي است كه آنها روابط خود با ساير ملتها را بر اساس منافع دراز مدت خويش تنظيم مي كنند؛ نه بر اساس آنچه كه انديشمندان به صورت درست و منطقي بيان مي كنند.
سلمي نمين در ادامه با اشاره به عدم وجود نگاه فرهنگي در بين سياستمداران حاكم بر جهان خاطر نشان كرد: از آنجا كه آنان حاضر نيستند تبادل فرهنگي در روابط ملتها را اصل قرار دهند، با كلمات بازي كرده و سعي مي كنند روابط ملتها را در كنترل و انحصار خود قرار داده و ديدگاههاي سياسي خويش را بر مسئله حقوق بشر تحميل كنند.
وي در خصوص مزاياي طرح پيشنهادي رئيس جمهور براي كشورهاي مسلمان اذعان داشت: اگر فضا را فضاي انديشه اي كنيم، به سياست بازان لطمه زده ايم؛ به سياست بازاني كه امروز منافع اقتصاديشان ايجاب مي كند كه در سطح جهان حاكميت فرهنگ وجود نداشته باشد و بر اين اساس طبيعي است كه آنها از اجراي اين طرح چندان راضي نباشند.
رئيس مركز مطالعات و تدوين تاريخ ايران بزرگترين نفع اجراي اين طرح را تغيير فضاي حاكم بر جهان عنوان و تصريح كرد: حاكمان جهان در حال حاضر بيشتر بر طبل جنگ، ابزارهاي جنگي، برتري و سلطه طلبي نظامي مي كوبند و اگر ما در اين فضا بتوانيم بحث فرهنگ را مطرح كرده و برتريهاي فرهنگي را مبناي ارزش گذاري بدانيم، ديگر بسياري از قدرتهاي نظامي جايگاهي در جهان نخواهند داشت.