آفتابنیوز : به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی این تفاهم¬نامه که در تاریخ 5/2/95 به امضای سرکار خانم دکتر خوش¬خلق¬سیما، رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و جناب آقای دکتر عباسی، رییس موسسه تحقیقات فنی مهندسی و کشاورزی رسید مشتمل بر اهداف ذیل می باشد: همکاری پژوهشی در قالب اجرای طرح¬ها و پروژه¬های تحقیقاتی مشترک مصوب طرفین از جمله کاربرد نانوتکنولوژی و فرآورده های بیوتکنولوژی در صنایع غذایی و موضوعات مرتبط با کاشت، برداشت و فناوری¬های پس از برداشت سالیکورنیا، همکاری به منظور جذب اعتبارات مالی طرح¬های تحقیقاتی مشترک از منابع داخلی و خارجی، بهرمند شدن از امکانات طرفین در زمینه های آزمایشگاهی، ارتباطات بین المللی و غیره و همچنین تبادل اطلاعات علمی و تحقیقاتی و تشکیل کمیته مشترک همکاری و عضویت در کمیته های فنی طرفین در صورت لزوم می¬باشد.
بر مبنای این تفاهم نامه وظایف کمیته های مشترک همکاری که در جهت تحقق این اهداف تشکیل شده است نیز شامل تهیه برنامه کاری قبل از شروع هر سال و ارائه آن به روسای پژوهشکده و موسسه جهت تصویب، شناسیایی نیاز ها و اولویت¬های پژوهشی طرفین، بررسی و تصویب برنامه های پژوهشی موضوع این تفاهم نامه، بررسی و تصویب برگزاری همایش¬های علمی، برگزاری جلسات بین روسای پژوهشکده و موسسه، تدوین قرارداد برای هر طرح یا پروژه¬های همسو با تفاهم نامه خواهد بود.
آغاز به فعالیت استاد بینالمللی موسسهIPK آلمان به عنوان مشاور پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی دکتر محمدرضا حاجیرضایی استاد تمام موسسه تحقیقات ژنتیک گیاهی و گیاهان زراعی(IPK) آلمان به منظور مشاوره و تقویت ارتباطات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی به ایران سفر کرده است.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی دکتر محمدرضا حاجیرضایی که متولد تهران است تحصیلات خود را تا مقطع دبیرستان در این شهر گذرانده و برای ادامه تحصیل در دانشگاه عازم آلمان شده و در رشته زیست شناسی مشغول به تحصیل می شود. وی در مقطع دکتری و در گرایش فیزیولوژی و بیوشیمی گیاهی از موسسه IPK آلمان به تحصیل پرداخته و به مدت 23 سال به عنوان محقق در آلمان مشغول به تحقیق بوده اند. از جمله تحقیقات برجسته ایشان در مقطع دکتری کار بر روی انتقال ژن به گیاهان از جمله کار بر روی P-enzyme و تاثیر آنها بر روی متابولیسم و انجام آزمایش های فیزیولوژی و بیوشیمی بوده است. از سوابق علمی ارزنده ایشان می¬توان به انتشار 80 مقاله ISI و چاپ دو جلد کتاب به زبان انگلیسی در زمینه های مربوطه اشاره کرد.
گفتنی است طی مصاحبه دکتر حاج رضایی با روابط عمومی پژوهشکده بیوتکنولوژی ایشان اذعان داشتند که تفاوت و اختلافی بین این پژوهشکده با موسسه IPK وجود ندارد و کیفیت و سطح تحقیقات انجام شده در پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی کاملا به روز و بین¬المللی بوده که این امر نظر موسسات آلمانی برای حمایت و سرمایه گذاری را برای اجرای پروژه¬های مشترک تحقیقاتی نیز جلب نموده است.
ایجاد ارتباطات گسترده با مراکز علمی جهان از جمله موسسه تحقیقات ژنتیک گیاهی و گیاهان زراعی(IPK) ، اتخاذ تصمیمات خاص مدیریتی جهت تجهیز و تکمیل بخش تحقیقات فیزیولوژی مولکولی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و ارتقای آن به یک بخش دارای استانداردهای روز جهانی، برگزاری کارگاههای آموزشی مختلف به منظور آشنایی محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با تکنیکهای روز جهان و مشاوره به محققین پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی جهت تکمیل و بهروز رسانی پژوهشهای کاربردی از جمله اهداف فعالیت دکتر حاجی رضایی در پژوهشکده بیوتکنولوژی میباشد.