آفتابنیوز : یکی از مسایل بسیار بغرنجی که سیاستگذاران آمریکا در سال جاری با آن روبرو هستند نحوه جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای است.
سخنان محمود احمدی نژاد در مورد محو اسرائیل همه ی نگاه ها را به سوی خطری که می تواند تسلیحات اتمی ایران علیه اسرائیل معطوف کرد اما این خطر تنها به این اسرائل ختم نخواهد شد بلکه منافع امنیتی امریکا را هم در بر خواهد گرفت.
ایران شاید یک خطر برای استقرار منطقه ی خلیج فارس بزرگترین مخزن نفت جهان محسوب شود .
ایران مسلح به سلاح اتمی ومیلیاردها دلار درآمد نفت وگاز ومسلح به موشک هایی که می تواند اروپا را مورد هدف قرار دهد ، می تواند از توان بالقوه شورش در عراق هم بهره مند شود وروسها را هم از طریق مجاهدین چچنی در تنگنا بگذارد وبا افزایش حمایت از حزب الله نه تنها منافع آمریکا بلکه استقرار جهانی را برهم بزند.
در ژانویه 2003 طرح انیل " گروه پژوهش های متشکل از کارشناسان دفاعی آمریکایی واسرائیلی" گزارشی را تقدیم آرییل شارون نخست وزیر وقت اسرائیل کرد ، این گزارش در مورد نوع تهدیدهایی است که اسرائیل از طریق برنامه های تسلیحات کشتار جمعی برخی از کشورهای اسلامی با آن روبرو می شود ، بود.
در این گزارش آمده بود که اسرائیل باید خود را برای واکنش بازدارنده علیه هر دشمنی که به تسلیحات کشتار جمعی مسلح می گردد ، آماده کند.
پرفسور لویس رینیه پرز رئیس طرح دانیل از دانشگاه بوردو در تشریح نتایج یک حمله ی کوچک اتمی می گوید : این حمله می تواند شبکیه چشم افرادی که در صد مایلی محل انفجار حضور دارند را بسوزاند ، اسرائیلی ها در ساختمان های ویران شده از بین می روند، وتکه شیشه های پراکنده شده اجساد آنها را تکه تکه می کند، برخی دیگر نیز قربانی آتش سوزی های مهیب می گردند ، اکثر پرسنل پلیس وآتش نشانی کشته می شوند وصدها هزار نفر از مردم آواره می گردند ، وبه مرور زمان آب وآذوقه از بین می روند. این در حالی است که پیش بینی می شود بازماندگان از این انفجار هم به دلیل مبتلا شدن به بیماریهای مزمن وخطرناک وانواع واقسام سرطان ها از بین بروند.
میلیون ها پشه ومگس هم به دلیل پخش شدن زباله ها وبقایای انسانی وآب های آلوده تولید مثل خواهند کرد ، مسئله ای که باعث افزایش امراض واگیردار همچون تیفوئید ومالاریا ، تب دانگ وعفونت های مغزی خواهند شد. ودر این چارچوب تهدید اصلی را بقایای هزاران جسد انسانی متعفن شده خواهند داشت.
شاید اکنون واشینگتن از پشت پرده خود را برای یک عملیات نظامی علیه برنامه های هسته ای ایران از طریق هماهنگی با اسرائیل باشد یا بدون آن آماده می کند.
این در حالی است که به طور ظاهری وانمود می کند که از روند دیپلماتیک با اتحادیه اروپا جانبداری می کند . روندی که هنوز نتیجه ای را در پی نداشته است.
در نتیجه ناکامی در این روند طراحان سیاسی اسرائیلی اینبار صراحتا از امکان اعمال خودسرانه وبدون هماهنگی اسرائیل علیه ایران به محض به بن بست رسیدن کامل دیپلماسی سخن گفتند ، وعلنا اعلام کردند که در صورتی که متوجه شوند راهبردهای دیپلماتیکی راهی به جای نخواهد برد ونمی تواند از انجام حمله اتمی ایرانی جلوگیری کند ، آنها دو راهکار بیشتر نخواهند داشت :
اول: مهار حملات اولیه وفاجعه آور وسپس پاسخ فوری با تسلیحات اتمی پنهان شده در زیر دریایی های دولفین .
دوم : انجام حمله ی بازدارنده با هدف از بین بردن بیشترین میزان ممکن از زیرساخت های تسلیحات اتمی ایران.
یکی از مهمترین هوادران این اقدام پرفسور افرایم انبار مدیر مرکز پژوهش های استراتژیک بگین ـ سادات دانشگاه بار ـ ایلان اسرائیل است .
به گفته انبار به رغم آنکه از نظر نظامی بهتر است که اجازه دهیم آمریکا خود دست به این عملیات نظامی بزند اما اسرائیل هم قادر است به روش خود عمل کند .
به اعتقاد وی حتی اگر اسرائیل بتواند در انهدام مراکز هسته ای ایران از جمله مراکز غنی سازی اورانیوم به موفقیت نسبی دست یابد باز هم قادر نخواهد بود برنامه های ایران را در رابطه با ساخت بمب اتمی در کوتاه مدت فلج کند.