کد خبر: ۳۶۶۴۹۷
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۲
‌ رشد ۲۶ درصدی صادرات پتروشیمی ایران پس از برجام

عربستان رقابت نفتی را به ایران می‌بازد/اولتيماتوم ايران به غول‌های چينی

ایران، رقیب مهم دیگر عربستان در منطقه آسیا است.سهم نفت ایران در بازار كره جنوبی از ابتدای سال 2016 تاكنون بیش از 2 برابر شده و در مقایسه با كل سال 2015 به 8.6 (8 ممیز 6) درصد رسیده، در حالی كه سهم عربستان در این بازار كاهش یافته است.ایران همچنین سهم عرضه نفتی خود در بازار هند را تقویت كرده است.
آفتاب‌‌نیوز :
خبرگزاری اسپوتنیك روسیه روز یكشنبه در گزارشی از شكست عربستان در رقابت نفتی با ایران و روسیه در آسیا خبر داد.

به گزارش آفتاب، عربستان در پی عزل علی النعیمی وزیر نفت خود، تاج پادشاهی اش به عنوان عرضه كننده اصلی نفت در آسیا را به ایران و روسیه واگذار می كند.

چین به عنوان بزرگترین وارد كننده نفت در منطقه آسیا، سهم واردات نفتی خود از روسیه را افزایش داده است.

مجموع واردات نفتی چین در سه ماهه نخست سال جاری میلادی، 13 درصد عنوان شده است، در حالی كه این رقم در مدت مشابه سال گذشته 10.6 (10 ممیز 6) درصد بود. 

برعكس، واردات نفتی چین از عربستان از 15.9 (15 ممیز 9) درصد در سال گذشته به 15 درصد در سال جاری میلادی رسیده است. در همین حال، تقاضا برای نفت روسیه از طرف شركت های پالاینده مستقل چینی افزایش یافته است. 

دولت چین در تلاش برای تقویت سرمایه گذاری در بخش خصوصی و افزایش رقابت در زمینه پالایش نفت كه در سلطه شركت های دولتی است، به شركت های مستقل اجازه واردات نفت خام را داده است.عرضه كنندگان روس نیز می كوشند بر میزان معاملات خود با شركت های چینی بیفزایند.

سعودی ها در بازار ژاپن نیز ضرر داده‌اند. ژاپن در مارس سال جاری 33.7 (33 ممیز 7) درصد نفت از عربستان وارد كرد كه از رقم 37.6 (37 ممیز 6 ) درصدی در مارس 2015 كمتر بود. این در حالی است كه سهم روسیه در بازار نفت ژاپن به میزان یك درصد افزایش یافت و به 7.6 (7 ممیز 6) درصد رسید. اما یك بازار پرمخاطره دیگر پیش روی سعودی ها قرار داد و آن، هند است. 

اسپوتنیك در ادامه این گزارش یادآور شد كه ایران، رقیب مهم دیگر عربستان در منطقه آسیا است.سهم نفت ایران در بازار كره جنوبی از ابتدای سال 2016 تاكنون بیش از 2 برابر شده و در مقایسه با كل سال 2015 به 8.6 (8 ممیز 6) درصد رسیده، در حالی كه سهم عربستان در این بازار كاهش یافته است.ایران همچنین سهم عرضه نفتی خود در بازار هند را تقویت كرده است. 

تذكر كتبي براي تعيين تكليف ٢ ميدان نفتي

همچنین روزنامه شرق نوشته است: در كنار اخبار پرشمار نفتي كه اين‌روزها به گوش مي‌رسد، هم‌زمان با آخرين روز بیست‌و‌یکمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران، اظهارنظرهاي مختلفي از سوي مسئولان نفتي به گوش مي‌رسد؛ از امضاي قراردادهاي محرمانه با شركت‌هاي بزرگ نفتي گرفته تا آخرين اخبار در مورد سهميه‌بندي بنزين. از ديگر اخبار روز آخر نمايشگاه نيز مي‌توان به ديدار «هنک کامپ» وزیر اقتصاد، انرژی و کشاورزی هلند در حاشيه اين نمايشگاه ياد كرد.

‌ سوآپ نفت کماکان متوقف است

معاون وزیر نفت با بیان اینکه سوآپ نفت کماکان متوقف است، از مذاکره با کشورهای ترکمنستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان و روسیه برای ازسرگیری سوآپ نفت کشور خبر داد. 

‌ امضای قرارداد محرمانه با برخی از شرکت‌های نفتی

امیرحسین زمانی‌نیا همچنین با اشاره به مذاکرات انجام‌شده با شرکت‌های بزرگ نفتی جهان همچون توتال فرانسه، انی ایتالیا، OMV اتریش، بریتیش پترولیوم انگلیس و گازپروم روسیه برای توسعه میادین نفت و گاز  گفت: در مجموع روند مذاکرات با همه شرکت‌ها خوب پیش می‌رود و حتی با برخی از شرکت‌های نفتی قرارداد محرمانه‌ای امضا شده است.

معاون وزیر نفت هم ديروز با حضور در نمايشگاه صنعت نفت در زمينه سهميه‌بندي بنزين به اظهارنظر پرداخت. عباس کاظمی با اشاره به الزام مجلس برای سهمیه‌بندی بنزین گفت: سهمیه بنزین برای نرخ اول به گو‌نه‌ای خواهد بود که نیاز به استفاده از نرخ دوم نباشد. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی ادامه داد: دونرخی‌شدن بنزین پیشنهاد دولت نبود و پیشنهاد مجلس است که اگر ابلاغ شود، تبعیت خواهیم کرد. وی با تأکید بر اینکه دولت در سال گذشته تلاش کرد با تک‌نرخی‌کردن بنزین عرضه این فراورده پرمصرف را شفاف کند، اظهار کرد: به نظر می‌رسد فلسفه مجلس برای مصوبه اخیر خود، ادامه استفاده از کارت سوخت باشد. معاون وزیر نفت در شرکت پالایش و پخش فراورده‌های نفتی ادامه داد: ٩٠ درصد از مصرف‌کنندگان از بنزین سهمیه‌ای با نرخ اول استفاده می‌کردند و تجارب گذشته نشان می‌دهد مصرف‌‌کنندگان از نرخ دوم بنزین با اکراه استفاده خواهند کرد. کاظمی همچنين با اشاره به اینکه پس از بهره‌برداری از طرح‌های جدید پالایشی مانند طرح توسعه پالایشگاه بندرعباس از اوایل سال آینده، نیاز کشور به واردات رفع می‌شود و صادرکننده بنزین خواهیم شد، گفت: پس از بهره‌برداری از طرح‌های جدید مانند پالایشگاه اصفهان، هشت کلان‌شهر دیگر به تعداد کلان‌شهرهای فعلی کشور به منظور افزایش عرضه بنزین با استاندارد یورو ٤ افزوده می‌شود و از ماه آینده شهرهای قم، رفسنجان، بندرعباس و چابهار به مابقی شهرهایی که بنزین یورو ٤ دریافت می‌کنند اضافه خواهند شد. 

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی در ادامه این نشست با اشاره به بسته‌شدن حساب‌های این مجموعه به دلیل بدهی مالیاتی گفت: ما بدهی خود را که ماهانه ٦٠٠ میلیارد تومان است به اداره امور مالیاتی پرداخت می‌کنیم و ادعایی که سازمان امور مالیاتی درباره مالیات بر نفت خام مطرح می‌کند، واقعیت ندارد، زیرا عملا ما چنین مالیاتی را قبول نداریم و این موضوع باید برطرف شود.

معاون وزیر نفت هم با حضور در نمايشگاه، از اقدامات ضددامپینگ چین و هند علیه محصولات پتروشیمی ایران خبر داد و گفت: یکی از سیاست‌هایی که دنبال می‌کنیم، این است که تجارت محصولات پتروشیمی را تجمیع کنیم و دوباره ما تعیین‌کننده قیمت برای منطقه باشیم. به گفته مرضیه شاهدایی، مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی بازیگران جهانی وقتی به‌جای عمده‌فروش با خرده‌فروش مواجه می‌شوند، به‌راحتی عنان بازار را در اختیار می‌گیرند. 

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنين با تأکید بر اینکه با اجرائی‌شدن برجام، وضع صادرات محصولات پتروشیمی نسبت به گذشته بهتر شده است، گفت: تاکنون صادرات پتروشیمی ایران ۲۶ درصد در مقایسه با پیش از اجرائی‌شدن برجام افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران از متن ابلاغ اخطارهای کتبی به دو شرکت چینی ساینوپک و CNCP برای تعیین‌تکلیف دو میدان نفتی ایران خبر داد. عبدالرضا حسین‌نژاد درباره آخرین وضعیت مذاکرات انجام‌شده با دو شرکت چینی ساینوپک و CNCP برای توسعه میادین مشترک نفتی یادآوران و آزادگان شمالی گفت: هم‌اکنون تولید روزانه حدود ۷۵ هزار بشکه نفت خام از میدان آزادگان شمالی و ۸۵ هزار بشکه نفت از میدان یادآوران عملیاتی شده است.

به گزارش خبرگزاري‌ها، حسين‌نژاد با بیان اینکه تا شهریور سال جاری تلمبه‌خانه اهواز برای انتقال نفت تولیدی این دو میدان مشترک به‌طور کامل در مدار بهره‌برداری و آماده‌سازی قرار می‌گیرد، اظهار كرد: علاوه بر این، آماده‌سازی خطوط لوله انتقال هم با هدف صادرات نفت این دو میدان مشترک در حال انجام است. این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت مذاکرات انجام‌شده با CNCP چین برای توسعه آزادگان شمالی بیان کرد: به‌تازگی به‌صورت کتبی اخطار به این شرکت چینی ابلاغ شده تا آنها تا اواسط خرداد سال جاری وضعیت توسعه میدان را تعیین‌تکلیف کنند. حسین‌نژاد با بیان اینکه شرکت CNCP چین برای توسعه فاز دوم آزادگان شمالی علاقه‌مند است؛ اما حاضر به پذیرش شرایط فنی ایران نیست، تأکید کرد: درصورتی‌که تا خرداد ماه  اطلاعات فنی لازم ازسوی شرکت چینی ارائه نشود، قطعا برای توسعه فاز دوم از طریق مناقصه بین‌المللی و در قالب قراردادهای IPC اقدام خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین