آفتابنیوز : مجید کوهی رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ماسال روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: اسکلتهای سه هزار ساله کشف شده در گورستان اسب ریسه ماسال مربوط به یک مادر و فرزند است، که دست آنان بر ناحیه شکم جمع شده و همچنین اشیایی شکسته سفالین که مربوط به چندین دوره باستانشناسی است در کنارشان بدست آمده است.
وی با بیان اینکه یافتههای فرهنگی در این گورستان شامل چند دوره باستانی میشود، افزود: یک دوره مربوط به دوره عصر آهن، سه هزار سال تا سه هزار و 200 سال پیش و یک دوره مربوط به هخامنشیان و بعد از آن است.
وی اظهار کرد: این گورستان دارای یک راهروی سنگی است که به روستا وصل میشود و به نظر میرسد مربوط به اشرافزادگان در دوران خودش باشد.
کوهی گفت : گورستان تاریخی اسبه ریسه دارای قدمتی بالغ بر سه هزار و 200سال است و تاکنون آثاری از گوردخمه و استودان ها که مربوط به دوران قبل از اسلام بوده در آنجا کشف شده است.
وی افزود : در گورستان تاریخی اسبه ریسه آثاری از دوران حکومت های هخامنشیان ، ساسانیان و دوران اسلامی نیز مشاهده شده، و گروه های باستان شناسی مجرب و فارغ التحصیل از دانشگاه های آلبرتا و اریزونای آمریکا ، کارشناسان باستان شناسی عضو هیات علمی پژوهشکده باستان شناسی کشور ، مهندسین معماری، مردم شناسی، بوم شناسی ، اقلیم شناسی و زمین شناسی در این تحقیقات باستانشناسی شرکت دارند.
گورستان تاریخی اسبه ریسه ،منطقه هدف اولین کاوش های تیم باستان شناسی است که سرپرستی آن را مجید کوهی، باستان شناس و مسئول نمایندگی میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری در ماسال بر عهده دارد.
محوطه اسب ریسه مربوط به هزاره اول قبل از میلادتا سدههای اولیه دورانهای تاریخی پس از اسلام است که در شهرستان ماسال واقع در غرب گیلان ، دهستان حومه، روستای اسب ریسه واقع شده و این اثر در اسفند ماه 1386 با شمارهٔ ثبت 21534 بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
کاوش این گورستان از ششم اردیبهشت امسال آغاز شده است و ششم خردادماه پایان می یابد.