آفتابنیوز : دکتر اکبر عبداللهیاصل در همایش داروسازی نظامی و شرایط اضطراری درباره مهمترین چالشهای دارویی کشور در زمان بحران گفت: ما در حوادث غیر مترقبه به سیستم مدیریت بحران نیاز داریم. اما در حال حاضر ساختار منسجمی برای این موضوع نداریم. اگر زمانی هشدارهای دارویی در یک منطقه ایجاد شد، نشاندهنده یک زنگ خطر برای سیستم دارویی و بهداشتی کشور است.
وی افزود: وزارت بهداشت تا سال 77 زنجیره تامین دارویی کشور را در دست داشت. اما در بخش خصوصی اطلاعی از این آمارها ندارد که در نتیجه با مشکل روبهرو میشود.
مدیرکل نظارت و ارزیابی دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو با اشاره به راهاندازی سیستم ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت توسط سازمان غذا و دارو اظهار کرد: ما از سال 92 صد درصد داروهای وارداتی و همچنین داروهای بیش از 50 هزار تومان داخلی را از طریق این سیستم تحت پوشش قرار دادهایم. طبق سیستم ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت، تمام پروانههایی که وزارت بهداشت به داروها اختصاص میدهد، ثبت و بعد از شناسهدار شدن در طول زنجیره تامین ردگیری میشود.
عبداللهیاصل ادامه داد: هدف ما از این سیستم، مدیریت مواد غذایی، فرآوردههای آرایشی و بهداشتی و همچنین تجهیزات پزشکی نیز بود. با این سیستم شناسایی قاچاق و تقلبات فعالتر شده است و همه افراد دخیل در زنجیره، شناسایی میشوند.
وی در ادامه با بیان اینکه ما دو سال است اجازه واردات بیش از یک میلیارد دلار در سال را ندادهایم، تصریح کرد: با وجود این میزان کاهش واردات هنوز درصدی از مصرفکنندگان بر استفاده از برندهای خارجی اصرار دارند. ما در حال حاضر در زمینه داروهای ژنریک خودکفا نیستیم و بخش اعظمی از مواد اولیه داروهای تولیدی خود را وارد میکنیم.
به گزارش ایسنا، مدیرکل نظارت و ارزیابی دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو افزود: امروز درصد قابل توجهی از فرآوردههای آرایشی و بهداشتی قاچاق است. از مرزهای ایران نیز میزان قابل توجهی کالای سلامت و به مقدار کمتری دارو قاچاق میشود.
عبداللهیاصل با بیان اینکه چندی پیش ورود یک محموله تریاک آلوده به سرب به کشور، مسموم شدن تعداد زیادی از معتادان را به دنبال داشت، گفت: ما برای مصرف هشت ماه داروی ژلاتور سرب داشتیم که در طی دو ماه این دارو تمام شد و در حال حاضر سراغ بازارهای داروهای مختلفی رفتیم.