آفتابنیوز : بنابراین مسیر مذاکرات مبتنی بر چنین نگرشی بود که اصولا در دام امریکایی ها قرار نگیریم.
« کاظم جلالی» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی آفتاب در ادامه در توضیح نظریه دوم اظهار داشت: نظریه دوم حاکی از این است که اصولا جهان با ایجاد اجماع هم کاری نمی تواند بکند و اساسا شکل گرفتن اجماع به سهولت ممکن نیست و دارای یک پروسه طولانی پیچیده است و اگر هم اجماع شکل بگیرد کاری از پیش نمی برند. البته در نظریه دوم این مساله هم وجود دارد که اساسا امریکایی ها به دنبال تقابل با ایران هستند و اگر ما بر سر پرونده هسته ای کوتاه بیاییم، پرونده های دیگری مانند پرونده حقوق بشر، تروریسم و . . . را به روی ما خواهند گشود.
جلالی در ادامه افزود: بنابراین قائلین به نظریه دوم اعتقاد دارند که ما باید در پرونده هسته ای ایستادگی کنیم و دلیل آنها هم این است که در پرونده هسته ای، ما اجماع ایرانیان چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور را به همراه داریم و از طرفی دیگر حرف ما معقول و منطقی است.
به گفته وی، قائلین نظریه اول طیف مذاکره کنندگان قبلی هسته ای با محوریت آقای روحانی بودند و قائلین نظریه دوم مذاکره کنندگان جدید هسته ای هستند با محوریت لاریجانی.
جلالی اظهار داشت: به هر حال هم اکنون نظریه دوم حاکم است و قضاوت در مورد این نظریه زود هنگام است و باید یک فرصت زمانی بگذرد تا در مورد صحت و سقم این نظریات قضاوت کرد.
وی درباره اظهارات متناقض روس ها در مورد پرونده هسته ای ایران تصریح کرد: از ابتدا روس ها، اروپایی ها و امریکایی ها درباره پرونده هسته ای ایران دارای یک محور مشترک بوده و هستند و آن عبارت است از اینکه ایران نباید دارای تکنولوژی چرخه سوخت باشد و مواضع روس ها در این مورد از مواضع امریکا و اروپا اگر نگوییم تندتر بوده قطعا کندتر نبوده است.
جلالی در پایان خاطر نشان کرد: آنچه که ما همواره بر آن تاکید داشتیم عبارت بود از اینکه اروپا، امریکا و روسیه بر این محور مشترک اجماع نکنند که متاسفانه به نظر می رسد در این باره به خط اجماع نزدیک شده اند.