کد خبر: ۳۷۲۲۵۹
تاریخ انتشار : ۱۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۵

درصد حاشیه‌نشینی در شهرهای ایران/ چابهار در صدر

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور به وضعیت حاشیه نشینی شهرهای مختلف کشور اشاره کرد و گفت: در چابهار 60 درصد، اهواز 35 درصد و تبریز 33 درصد حاشیه نشینی داریم. همچنین 60 درصد از حاشیه نشین‌های تهران را روستایی‌ها تشکیل می‌دهند که به این مناطق مهاجرت کرده‌اند.
آفتاب‌‌نیوز :
سیدابوالفضل رضوی، در شورای برنامه‌ریزی استان کردستان اظهار کرد: در نظام برنامه‌ریزی کشور باید یک بازنگری صورت پذیرد.

 ایسنا نوشت:

وی با اشاره به اینکه در ابتدا نام روستاها آبادی بوده و روستا در جایی ایجاد شده که آب در کنار آن بوده است، افزود: براساس آماری که گرفته شده است از سال 1335 تا پایان سال 1393، بیش از 34 هزار روستا در کشور تخلیه شده که بخش زیادی از آنها ناشی از نبود آب بوده است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور با اشاره به اینکه نظام برنامه‌ریزی ما آب گریز بوده است، عنوان کرد: در جاهایی از کشور که کمتر به دریا وصل هستیم تراکم جمعیتی ما بیشتر است.

وی در ادامه به وضعیت حاشیه‌نشینی شهرهای مختلف کشور اشاره و بیان کرد: در چابهار 60 درصد، اهواز 35 درصد و تبریز 33 درصد حاشیه‌نشینی داریم.

رضوی ادامه داد: 60 درصد از حاشیه نشین‌های تهران را روستایی‌ها تشکیل می‌دهند که به این مناطق مهاجرت کرده‌اند.

وی تصریح کرد: در بررسی که صورت گرفته است، مسئله اقتصادی، تبعیض در ارائه خدمات به روستاییان و عدم حمایت‌های معنوی توسط مقامات محلی و منطقه‌ای از روستاییان سه دلیل اصلی مهاجرت روستاییان بوده است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور افزود: کمی درآمد روستاییان نسبت به شهرنشین‌ها و عدم شغل مناسب با تحصیلات فرزندان روستاییان، علت 60 درصد از مهاجرت روستایی‌ها به شهرها بوده است.

وی ضمن تاکید بر ضرورت اصلاح نظام برنامه‌ریزی کشور، تصریح کرد: باید به پنج اصل مهم اقتصاد مقاومتی شامل دانش بنیان کردن، عدالت بنیانی، مردم محوری، درون زایی و برون گرایی در روستاها پرداخت.

رضوی تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد ریاضتی نیست، بلکه اقتصاد افزایش قدرت مردم و کاهش قدرت تصمیم گیران است. اجرا کردن اقتصاد مقاومتی موجب رها شدن از اقتصاد نفت محور، افزایش درآمد اقتصادی مردم و افزایش درآمد مالیات می‌شود.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور با بیان اینکه توان افزایی روستاییان و عشایر را سرلوحه کارهایمان قرار داده‌ایم، اظهار کرد: بسط و گسترش حضور مردم در مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، کاهش قدرت تصمیم گیران و افزایش پاسخگویی مسئولان به مردم از جمله کارهایی است که در قالب توان افزایی روستاییان صورت خواهد گرفت.

وی در ادامه سخنان خود به اعطای وام‌ها و تسهیلات کم بهره به روستاییان از محل صندوق توسعه ملی و طرح‌های مشارکتی خبر داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین