کد خبر: ۳۷۳۹۳۴
تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۵

هتک حیثیت، توهین و افترا بالاترین میزان جرایم فضای مجازی

رئيس پليس فتای فرماندهی انتظامی استان زنجان با اشاره به اینکه قریب به 89 درصد از جرایم رخ داده در فضای مجازی در استان کشف شده است، تصریح کرد: طبق آمار موجود از مجموع جرایم رخ داده، 75 درصد مربوط به شبکه‌های مجازی موبایل است که در این بین عمده جرایم به‌وقوع پیوسته مربوط به هتک حیثیت، توهین و افترا با 63 درصد بالاترین میزان و نیز کلاه‌برداری‌های اینترنتی بوده است.
آفتاب‌‌نیوز :
سرهنگ جواد شعبان‌پور در گفت‌و‌گو با ایسنا، گفت: وظیفه اصلی پلیس فتا رسیدگی به جرایمی است که در فضای مجازی و سایبر همچون جرایم اقتصادی، برداشت از حساب‌های بانکی، جرایم اخلاقی، مزاحمت‌ها در شبکه‌های اجتماعی که اتفاق می‌افتد که همه این جرایم در ارتباط مستقیم با مردم است.

وی اظهار کرد: هدف پلیس فتا صیانت از کسانی است که با اینترنت ارتباط مستقیم دارند، از این‌رو و با توجه به بالا بودن ضریب بهره‌مندی از اینترنت در جامعه، قطعا میزان جرایم و تخلفات رخ داده در این حوزه نیز افزایش می‌یابد.

این مسئول با اشاره به اینکه قریب به 89 درصد از جرایم رخ داده در فضای مجازی در استان کشف شده است، تصریح کرد: طبق آمار موجود، در شش ماهه دوو سال 94 و دو ماهه نخست امسال در استان، از مجموع جرائم رخ داده، 75 درصد مربوط به شبکه‌های مجازی موبایل است که در این بین عمده جرایم به‌وقوع پیوسته مربوط به هتک حیثیت، توهین و افترا با 63 درصد بالاترین میزان و نیز کلاه‌برداری‌های اینترنتی بوده است.

رئيس پليس فتای فرماندهی انتظامی استان زنجان با بیان اینکه در کلاه‌برداری‌های اینترنتی مجرمان با استفاده از بی‌تجربگی مردم اقدام به کلاه‌برداری می‌کنند، افزود: متأسفانه در برخی از مواقع مشاهده شده است که مردم بدون اطلاع از آدرس دقیق فروشگاه اینترنتی و یا مجوزدار بودن آن، اقدام به خریدهای کلان کرده‌اند و پس از مدتی با مراجعه به پلیس فتا از کلاه‌برداری که از ایشان شده خبر می‌دهند که در این بین بازگرداندن مبالغ واریزی به مال‌باختگان به سختی محقق می‌‌شود.

شعبان‌پور با تأکید بر اینکه کار کارشناسان پلیس فتا، گشت‌زنی در فضای سایبر و رصد سایت‌های مختلف، وبلاگ‌ها، شبکه‌های اجتماعی، تالارهای گفت‌و‌گو و غیره است تا در آن‌ها جرمی اتفاق نیافتد، گفت: پلیس فتا به هیچ عنوان وارد حریم خصوصی افراد نمی‌شود و اگر به حریم خصوصی افراد تجاوزی صورت گرفته باشد شاکی باید ابتدا مجوز قضایی اخذ کرده تا پلیس با مجرم برخورد کند.

این مسئول در ارتباط با حضور کودکان و نوجوان در فضای مجازی به والدین هشدار داد و یادآور شد: اگر چه مزایای بالقوه اینترنت و فضای مجازی به هیچ عنوان قابل انكار نیست، اما تهدیداتی نیز در آن نهفته است كه می‌تواند كاربران كودك و نوجوان را به راحتی در دام خود گرفتار کند.

وی تصریح کرد: در این میان اگر چه فراگیر بودن تکنولوژی‌های مربوط به فضای مجازی، محدود کردن دسترسی کودکان و نوجوانان را به امری مشکل تبدیل کرده، اما والدین می‌توانند با اجرای نکاتی از آسیب‌پذیری این فضا برای فرزندان‌شان بکاهند و مزایا و کارکردهای مثبت آن‌ را به آن‌ها بیاموزند.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین