کد خبر: ۳۷۵۲۷۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۲

موج «اتاق‌های شنبه علیه دولت»، در رسانه‌ها

صحبت‌های دیروز محمدباقر نوبخت - سخنگوی دولت - درباره جلسات شنبه‌های اتاق فکر تخریب دولت حسن روحانی، بازتاب‌های مختلفی داشته است؛ برخی آن را برجسته کردند و برخی هم نادیده گرفتند!
آفتاب‌‌نیوز :
«روزنامه ایران» با تیتر درشت «جلسات هفتگی اتاق فکر ضددولت» این صحبت‌ها را منتشر کرده و در ابتدای گزارش خود آورده است: محمدباقر نوبخت در حالی روز گذشته از جلسات هفتگی اتاق‌های فکر تخریب دولت سخن به میان آورد که نگاهی به رسانه‌های مخالف دولت، هر مخاطبی را به یک خط خبری و تحلیلی مشترک در آنها می‌رساند. این رسانه‌ها و شخصیت‌های سیاسی و اقتصادی منتقد دولت در چند هفته گذشته به نحوه آشکاری علاوه بر بهانه‌گیری‌های مستمر علیه برجام و تلاش برای تقلیل دادن اهمیت و دستاوردهای آن، روی وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم تمرکز کرده و بدون توجه به واقعیات و آما‌رهای موجود، عملکرد اقتصادی کابینه یازدهم را زیر سؤال می‌برند. خط مشخص و مشترک این رسانه تأکید بر این نکته است که طرف‌های غربی تعهدات خود در برجام را انجام نداده و در شرایط پسابرجام نیز وضعیت اقتصادی کشور تفاوت محسوسی با قبل از آن نداشته است. این خط در حالی در رسانه‌های یادشده برجسته‌سازی می‌شود که توضیحات مقامات دولتی در رد این ادعاها از دید مدیران این رسانه‌ها غایب می‌ماند. مرور این خط خبری و تحلیلی این را نشان می‌دهد که هدف اصلی ناکارآمدن نشان دادن دولت یازدهم است و برای رسیدن به این هدف، استفاده از هر وسیله‌ای نیز مجاز است. چنان‌که در روزهای اخیر از حقوق‌های نامتعارف گرفته تا موضوع کارخانه «ارج» و «پارس‌الکتریک» و مصادره اموال ایران توسط کانادا و... موضوعات مهم برای این رسانه‌ها و جریان سیاسی شده‌اند.

در صفحه نخست این روزنامه، همچنین یادداشتی از صادق زیباکلام به چاپ رسیده و در بخشی از آن آمده است: اشاره روز گذشته سخنگوی دولت به اتاق‌های فکر ضد دولت، آن هم یک روز پس از 24 خرداد - سالروز پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری - در حکم توضیح واضحات است. مروری بر آنچه در سه سال گذشته روی داد، نه تنها تأییدکننده این گزاره است، بلکه نشان می‌دهد مخالفان دولت، به سهولت حاضرند به بهای خدشه‌دار کردن کارنامه دولت، منافع و مصالح ملی را زیر پا بگذارند. شگفت‌انگیزتر اینکه این شیوه‌های خلاف اخلاق از سوی کسانی دنبال می‌شود که خود را مدعی ارزشمداری می‌خوانند. انتشار فهرست حقوق برخی از مدیران، گواه این ادعاست. برجسته‌سازی فیش حقوقی برخی مدیران - که ریشه آن در دولت سابق بوده و در دولت یازدهم ادامه پیدا کرده است - به گونه‌ای در رسانه‌های این جریان مطرح می‌شود که گویی این پرداخت‌ها، دقیقاً بعد از 24 خرداد 92 آغاز شده است.

روزنامه «شرق» نیز با بازتاب این خبر در صفحه نخست شماره امروز خود، صحبت‌های نوبخت را بازنشر داده و در ابتدای آن، دو بخش از حرف‌های او را به هم گره زده است: هرچند سخنگوی دولت گفته «بحث تعطیلی شنبه‌ها به جای پنجشنبه‌ها در دستور‌ کار دولت نیست»، اما اگر هم به فرض تعطیل باشد، برای برخی تعطیل نیست؛ برای آنها که اتاق‌ فکر هفتگی‌شان علیه دولت روزهای «شنبه» تشکیل می‌شود.

این روزنامه، بر روی «جلسات شنبه» تاکید بیشتری کرده و نوشته است: شاید برای مخاطب عام سخنان نوبخت فرق آن‌چنانی نداشته باشد که جلسه اتاق فکر مخالفان دولت چه روزهایی در هفته تشکیل می‌شود؛ اما برای مخاطبان «خاص» قطعا فرق خواهد کرد که او از کدام روز هفته اسم برده باشد؛ «نوبخت» در جلسه هفتگی‌اش با خبرنگاران با «کد»، مخالفان دولت را متوجه کرده که فعالیت‌هایشان برای تخریب دولت رصد می‌شود؛ «کد» هم یکی از روزهای هفته است؛ «شنبه». حالا شاید با رصد دقیق واکنش رسانه‌ها و شخصیت‌های مخالف دولت معلوم شود که کدامشان از حاضران جلسات «شنبه» بودند و هستند. اما این اولین‌ بار نیست که مقامات دولت یازدهم از تشکیل اتاق‌های فکر و عملیات برای تخریب دولت خبر داده‌اند؛ با‌ وجود‌ این، آنها همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

همچنین، روزنامه «قانون» با تیتر «شکارچیان شنبه!» در صفحه دوم خود به این موضوع پرداخته است: دو سال پيش و در سال اول روي كار آمدن دولت روحاني، محمدرضا خباز معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی ریاست‌جمهوری آن دوره و استاندار امروز سمنان اعلان كرد: «یک اتاق فکر با حرکت‌های به هم مربوط، در هم تنیده و زنجیره‌وار در گوشه و کنار کشور که به صورت هماهنگ از تریبون‌های رسمی کشور استفاده می‌کند، تخریب دولت را مدیریت می‌کند.» وی ادامه داد: «این عده تلاش می‌کنند ارزش‌های دولت روحانی را به ضد ارزش تبدیل کنند».

حال و بعد از دو سال بي توجهی به اين نكته مهم، سخنگوي دولت روز گذشته در ميان خبرنگاران، حاضر و گفت:« دولت به شدت با فساد، تبعیض و نابرابری مقابله می کند و برایش مهم است که حتی یک مورد صورت نگیرد، اما در مقابل ببینید چقدر زحمات دولت نادیده گرفته می شود. قطعا تلاش می کنیم که شاهد اتفاقات نگران کننده و زیان باری که در سال های گذشته شاهدش بودیم، نباشیم اما به هر حال اذهان عمومی هنوز قضیه دکل نفتی گم شده و یا بابک زنجانی را فراموش نکرده‌اند و این موارد را نمی توان با آن‌ها مقایسه کرد. به هر حال اگر هم با انگیزه های سیاسی اتاق فکری تشکیل شده که شنبه ها جلسه می‌گذارند و تعیین می کنند که تا آخر هفته اذهان عمومی را به کدام سمت ببرند ما در مقابل تلاش می کنیم بیشتر به رفاه و معیشت مردم و حل مشکلات جامعه توجه کنیم.»

در همین راستا، روزنامه «اعتماد» نیز در ابتدای گزارش خود در این رابطه آورده است: «هر روز يك اتهام»، روزشمار دولت تا انتخابات آينده است. انتخاباتي كه هرچند يكسال غيرقابل پيش‌بيني تا فرارسيدن آن باقي‌مانده اما، استقبال‌كنندگان آن از هم‌اكنون به صف شده‌اند. «فيش‌‌هاي حقوقي» كه نخستين برگي نيست از سوي مخالفان دولت رو مي‌شود و آخرين آن هم نخواهد بود، باز هم چرخش فضا را به جهت تخريب تنظيم مي‌كند تا دولتمردان را وادار به بيان توضيحات و حتي هشدارها كند. نشست خبري سخنگوي دولت، براي دومين بار در طول يك هفته، نوبخت را پاسخگوي اقداماتي مي‌كند كه هرچند با مجوز قانوني- مديريت خدمات كشوري مصوب ٨٦ - انجام شده اما صورت خوشي در فضاي جامعه نداشته است. انتشار فيش‌هاي حقوقي اما با يك پيش‌بيني از سوي نوبخت هم روبه‌رو مي‌شود.

روزنامه «وقایع اتفاقیه» نیز تیتر «اتاق فکر شنبه‌ها علیه دولت» را برای گزارش خود درباره سخنان نوبخت انتخاب کرده و با فونت درشت و عکسی در صفحه نخست شماره امروز، این خبر را برجسته کرده است.

روزنامه «آرمان» هم با عکسی تمام‌قد در صفحه نخست، صحبت‌های دیروز نوبخت را پوشش داده و در همان صفحه، یادداشتی در همین رابطه به قلم علی صوفی منتشر کرده است. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در بخشی از یادداشت خود نوشته است: مخالفان دولت بعد از اين كه نتوانستند در مقابل برجام ايستادگي كنند درباره نتايج برجام موضع‌گيري كردند و تا حدودي هم موفق بودند. رسانه‌هاي اصولگرا و صداوسيما در اين مدت تلاش كردند تا مردم را از نتايج برجام نا اميد كنند درصورتي‌كه اجرايي شدن برجام زمان‌بر است اما اين رسانه‌ها همين دستاورد‌هاي فعلي مانند بالا رفتن فروش نفت را هم انكار مي‌كنند و در مواردي هم به اعضای دولت نسبت خيانت مي‌دهند لذا به نظر مي‌رسد دولت در عرصه داخلي بايد تلاش مضاعفي را در طول مدت باقيمانده انجام دهد و اين بستگي به همت دولت دارد و بدنه مديريت دولت بايد تعهدات آقاي رئيس‌جمهور را عملي سازد تا از اين طريق در عرصه اقتصاد رضايت مردم جلب شود.

در سوی دیگر، رسانه‌های وابسته به جریان مخالف دولت ترجیح دادند صحبت‌های نوبخت را نادیده بگیرند یا لااقل آن را برجسته نکنند. روزنامه «رسالت» به این خبر نپرداخته و روزنامه «کیهان» نیز ترجیح داده به‌جای انتشار صحبت‌های دیروز سخنگوی دولت، به عذرخواهی دو روز قبل او از مردم و بازتاب این عذرخواهی در رسانه‌های اصلاح‌طلب بپردازد.

«جوان» اما صحبت‌های سخنگوي دولت را در سایت خود بازتاب داده و در خطوط اولیه خبر، اینطور آورده است: سخنکوی دولت با تكذيب خبر تغيير نهاونديان، در واكنش به جوسازي‌ها بر عليه دولت، گفت: هر هفته شنبه‌ها اتاق فكري بر عليه دولت تشكيل مي‌شود و تصميم‌ مي‌گيرند بر روي چه موضوعي تا آخر هفته براي سوء‌استفاده تمركز كنند. سخنگوي دولت روز گذشته در نشست هفتگي خود با خبرنگاران از جلسات اتاق فكر عليه دولت خبر داد و نحوه افزايش حقوق كارمندان و بازنشستگان را تشريح كرد.

همچنین، سایت «الف» خلاصه‌ای از نشست خبری نوبخت را بازنشر داده است. این سایت خبری، با وجود اینکه از تیتر «تشکیل اتاق‌ فکر هفتگی علیه دولت» استفاده کرده، اما در متن خبر خود اشاره‌ای به این بخش از صحبت‌های نوبخت نکرده است.

به گزارش ایسنا، برخی دیگر از سایت‌های خبری این جریان نیز به انتشار یا بازانتشار صحبت‌های نوبخت بسنده کرده‌اند و ضمن اینکه از تیترهایی نظیر «شنبه‌ها علیه دولت اتاق فکر شکل می‌گیرد» یا «تشکیل اتاق‌ فکر هفتگی علیه دولت» بهره جسته‌اند، اما کار دیگر برای برجستهخ کردن این سخنان انجام نداده‌اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۷
0
0
درچنین مواقعی بهترین دفاع حمله میباشد
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین