آفتابنیوز : حمید بعیدی نژاد در کانال تلگرامی خود نوشت:در سالهای گذشته به دلیل ذکر شده ایران در کنار کره شمالی و در بدترین رده بندی جهانی قرار داشت. آنچه باعث تعلیق محدودیت ها علیه ایران شد، بیش از همه به دلیل وضع قانون جدید جامع ملی جمهوری اسلامی ایران برای جلوگیری از تأمین مالی تروریسم و تقویت نظارت برای جلوگیری از پولشویی بود که چند ماه پیش با ابتکار عمل و پیگیری موثر دولت محترم به تصویب نهایی نهادهای قانونگذاری کشور رسید.
بی شک این اقدام فرصتی را فراهم کرد که با تلاش هماهنگ تیم مشترک وزارت امور خارجه، وزارت اقتصاد و دارایی و بانک مرکزی و البته در فضای پسابرجام گروه ویژه اقدام مالی بین المللی قانع شود که ایران اقدامات موثری را برای ارتقاء نظام مالی و بانکی بین المللی آغاز کرده است. این اقدام گروه ویژه مالی برای تعلیق محدودیت ها واکنشی مناسب به آغاز اقدامات موثر ایران بود و اگر در یک سال آینده ایران در اجرای اقدامات ملی خود به نحو موثری عمل کند، می تواند از گروه کشورهای "غیر همکار" که گروه کشورهای فقدان نظام موثر در زمینه جلوگیری از پولشویی و تامین مالی تروریسم است به کشوری عادی تبدیل شود. فقط کافیست قانون ملی خود را به نحو موثری اجرا کنیم. امروز بالا بردن استانداردهای بانکی کشور برای جلوگیری از چرخش اموال با منشاء غیرقانونی در نظام بانکی نه فقط یک الزام بین المللی بلکه بیش از آن یکی از مهمترین مطالبات مردمی برای مقابله با فساد است که پشتوانه ارتقاء شفافیت بانکی است.
در ماه های دوره پسابرجام، بانک های بین المللی یکی از مهمترین موانع از سر گیری ارتباطات بانکی و مالی با طرف های ایرانی را وجود محدودیت های گروه ویژه مالی اعلام می کردند که حالا همه آنها تعلیق شده اند. در کنار رضایت بسیاری از اینگونه موسسات مالی و بانکی بین المللی از اقدام جدید گروه FATF که این مانع مهم را از سر راه ارتباط آنها با ایران برداشته است، عصبانیت آیپک، این گروه لابی پر نفوذ صهیونیسم در آمریکا که بیانیه رسمی تُندی علیه این تصمیم گروه اقدام ویژه صادر کرده است نشان می دهد که صهیونیست ها چقدر از عادی شدن روابط اقتصادی و بانکی بین المللی با ایران وحشت دارند.
به گزارش ایسنا، کارگروه اقدام مالی در بیانیه خود که روز جمعه منتشر شد، از تصویب و تعهد سیاسی سطح بالای ایران به یک برنامه اقدام برای رسیدگی به کمبودهای مربوط به مبارزه با پولشویی و مقابله با حمایت مالی از تروریسم و همچنین تصمیم این کشور برای دریافت کمکهای فنی در جهت اجرای این برنامه اقدام استقبال کرد و اقدامات تقابلی را به مدت 12 ماه به حالت تعلیق درآورد تا در روند اجرای برنامه اقدام نظارت کند.
همچنین در ادامه این بیانیه آمده است: ایران تا زمان اجرای کامل برنامه اقدام کماکان در بیانیه عمومی کارگروه اقدام مالی باقی خواهد ماند. تا زمانی که ایران اقدامات لازم برای رفع کمبودهای تعیین شده در برنامه اقدام را کامل نکرده است، کارگروه اقدام مالی نسبت به خطر ناشی از حمایت مالی تروریسم از سوی ایران و تهدیدی که برای نظام مالی بینالمللی ایجاد میکند، نگران خواهد بود.