آفتابنیوز : آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان گفت، نیازی نیست در جریان جدایی بریتانیا از این اتحادیه، نسبت به این کشور سختگیری و بدخلقی نشان داد.
صدراعظم آلمان همچنین تصریح کرد که او طرفدار تسریع در روند خروج بریتانیا نیست.
وی افزود: بدیهی است که این فرآیند نباید تا ابد طول بکشد اما من موافق تعجیل در زمانبندی آن هم نیستم.
اظهارات مرکل در واقع واکنش به سخنان چند مقام اتحادیه اروپا از جمله وزیر خارجه خود آلمان بود که همگی از لندن خواسته بودند، هر چه زودتر مقدمات جدایی از اتحادیه اروپا را فراهم کند.
وزرای خارجه کشورهای آلمان، فرانسه، ایتالیا، هلند، بلژیک و لوکزامبورگ در برلین دیدار کردند و در پایان با صدور بیانیهای مشترک از لندن خواستند فرآیند جدایی را شروع کند. بعد از این دیدار، وزرای خارجه این شش کشور اتحادیه اروپا در برلین، وزیر خارجه فرانسه با لحن تندتری گفت، از بریتانیا انتظار نمیرود که موش و گربهبازی کند. وی از انگلیس خواست، هرچه زودتر با انتخاب نخستوزیر جدید به بلاتکلیفی سیاسی پایان دهد. از نگاه وزرای خارجه شش کشور اروپایی، وضعیت بلاتکلیف میتواند تبعات سیاسی و اقتصادی برای کشورهای اروپا داشته باشد.
به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری بی.بی.سی، دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس روز گذشته اعلام کرد که از سمت خود کنارهگیری میکند و قرار است پیش از پاییز، نخستوزیر جدید این کشور انتخاب شود.
به گزارش ایسنا، روند جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا مطابق مفاد آیین نامه این اتحادیه صورت خواهد گرفت. برابر ماده ۵۰ پیمان لیسبون که در سال ۲۰۰۹ به تصویب اعضای اتحادیه رسیده اما تاکنون هیچگاه به اجرا گذاشته نشده بود، کشورهای عضو اتحادیه بعد از تصمیم به جدایی باید مذاکرات خود با اتحادیه اروپا را آغاز کنند. در صورت توافق میان دو طرف بر سر چگونگی عملی کردن این جدایی، کشور خواستار جدایی مطابق مفاد توافق پیش خواهد رفت اما چنانچه توافقی حاصل نشود، عضویت کشور جداییطلب بعد از گذشت دو سال لغو میشود. اگر چه ماده ۵۰ معاهده لیسبون کلیات روند جدایی کشورها از اتحادیه اروپا را مشخص کرده اما جزئیات آن تنها از طریق مذاکره میان دو طرف مشخص خواهد شد و برای عملیاتی کردن هرگونه توافقی هم ممکن است سالها زمان لازم باشد.