آفتابنیوز : عضو فراکسیون اکثریت مجلس هفتم گفت: وظیفه مهم مجلس پس از قانونگذاری رأی اعتماد به دولت و وزراء نظارت است.
علی عسگری نماینده مشهد طی تذکر آیین نامه ای گفت: مقام معظم رهبری بارها به وظایف نمایندگان مخصوصا وظیفه نظارتی دیوان محاسبات تأکید فرموده اند. معظم له در شروع کار مجلس هفتم فرمودند: مجلس هم باید پاسخ بدهد و هم پاسخ بخواهد.
وی با اشاره به اینکه ریاست محترم مجلس با بیان این از جنابعالی فقط چند سؤال دارم اظهار داشت: چرا پیشنهادهای مصوب کمیسیون اصل 90 در آئین نامه جدید منظور نگردیده آیا بهتر نیست استدلال های ما اعضا کمیسیون به ویژه ریاست آن را بشنوید. وعده فرمودید در کمیسیون شرکت خواهید که در جریان مشکلات ما و مردم قرار خواهید گرفت فعلا در این رابطه به یک مطلب اشاره می کنم تا اهمیت کار مشخص شود.
عسگری گفت: در زمان تصویب اصل 90 در اجلاس خبرگان قانون اساسی که در مشروح مذاکرات مضبوط است آیت الله ربانی شیرازی خطاب به آیت الله شهید دکتر بهشتی ریاست اجلاس خبرگان، قانون اساسی فرمودند: آقای بهشتی تشکر می کنم که برای رسیدگی به تظلمات و شکایات مردم در قانون اساسی اصلی را «اصل 90» را منظور کردید حال سؤال بنده از شما این است اگر پس از بیست سال گروهی آمدند در خانه ملت نامه های شکایات و تظلمات مردم را داخل در کیسه گونی کردند و در باغچه ها دفن کردند و مگم و گور کردند تکلیف چیست؟
عضو کمیسیون اصل 90 افزود: آقای بهشتی هم فرمودند اگر مردم نمایندگان واقعی خود را در مجلس داشته باشند آنها نخواهند گذاشت یک چنین ظلمی در حق مردم در خانه ملت که خانه خود آنها است روا داشته شود.
آقای رئیس از مجلس هفتم انتظار این است که مردم و مشکلات آنها را فراموش نکند و راه دوست تحقق خواسته ها و تظلمات مردم تقویت اصل 90 است چرا تفریغ بودجه سال 82 در ملجس خوانده نشد؟!
عسگری گفت: قرار بر این بود حداقل به صورت مختصر موارد تخلف فهرست شد و به اطلاع نمایندگان محترم و مردم برسد. رئیس جمهور محترم بودجه سال 85 را به مجلس تقدیم کرد و شما هنوز گزارش تفریغ بودجه سال 82 را در مجلس قرائت نکردید؟! آیا فکر نمی کنید کوتاهی شده؟! در این رابطه برای مردم و افکار عمومی چه پاسخی دارید؟! با این توضیح که به اعلام تفریغ بودجه به مردم و معرفی مدیران متخلف در اصل 55 قانون اساسی تصریح شده است.
نماینده مشهد افزود: بفرمایید دیوان محاسبات که زیر نظر جنابعالی و مجلس انجام وظیفه می کند غیر از حسابرسی دیوانی پیگیری مجازات مدیران متخلف را طبق قانون برعهده دارد به چند درصد از پرونده های مدیران متخلف رسیدگی کرده و آنها را مجازات نموده است؟
کار را تبدیل به نوش دارو بعد از مرگ سهراب نکنند؟
عضو کمیسیون اصل نود افزود: همه اینها در حالی است که طبق گزارش خود دیوان محاسبات 48 درصد پرونده ها با این فرایند طولانی که اشاره شد برائت دریافت کرده اند؟!
مطلب تاسف آفرین دیگر اینکه در مورد پرونده های نهایی شده و دارای تایید تجدید نظر که باید به اجراء گذاشته شود. وقتی سؤال کردیم اگر مدیر متخلف سرباز زد و رأی دیوان را نپذیرفت چه چاره اندیشی در پیش می گیرید؟!
وی اظهار داشت: پاسخ شنیدیم چون دیوان زیر نظر مجلس کار می کند با ریاست مجلس مکاتبه می کنیم و از ایشان کسب تکلیف خواهیم کرد که چه کنیم؟! آیا این نوع کار مناسب مبارزه با فساد مفسدان و مدیران متخلف اقتصادی در کشور است؟! و خلاصه مطلب اینکه کسانی که اتلاف بیت المال صورت داده اند، در کشور آزاداند و نقش دیوان محاسبات مجلس در این رابطه بسیار کم رنگ است از مجلس انتظار بیش از این است.