کد خبر: ۳۷۸۶۸۸
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۷

کشته شدن یک روحانی هندو دیگر در بنگلادش

مهاجمان ناشناس یک روحانی هندو دیگر را در بنگلادش به قتل رساندند.
آفتاب‌‌نیوز :
امروز (جمعه) پلیس منطقه جنیداه در بنگلادش گزارش کرد که "شیاماناندا داس"، پنجاه ساله و از روحانیون یکی از معابد این منطقه هدف حمله سه فرد موتورسوار قرار گرفت و به طرز فجیعی به قتل رسید. براساس این گزارش، این فرد که بر اثر ضربات تبر یا جسم مشابه دیگری به شدت از ناحیه گردن و سر زخمی شده بود کوتاه مدتی پس از انتقال به بیمارستان درگذشت.

برخی از مقامات محلی گفته‌اند که فرد مقتول روحانی رسمی این معبد نبود بلکه به منظور کمک به نمازگزاران و زائران در انجام مراسم مذهبی، به معابد مختلف سفر می‌کرد.

پلیس گفته است که شیاماناندا داس هنگامی هدف حمله قرار گرفت که پس از گردآوری گل جهت استفاده در مراسم دعا، به معبد باز می‌گشت. مهاجمان موتور سیکلت سوار به سرعت از محل گریختند.

به گزارش بی.بی.سی هنوز هیچ گروهی مسئولیت قتل این روحانی هندو را برعهده نگرفته اما به گفته رئیس پلیس محلی، خصوصیات و نحوه قتل او به قتل‌های صورت گرفته توسط افراطی‌ها شباهت دارد.

چند هفته پیش، یک روحانی هفتاد ساله هندو در نزدیکی خانه خود در همین منطقه هدف حمله قرار گرفت و با ضربات تبر به قتل رسید. یک دانش‌آموز شانزده ساله، که به گفته پلیس ظاهرا از حامیان حزب "جماعت اسلامی" است، به ظن ارتباط با این قتل بازداشت شده است.

"جماعت اسلامی" بزرگترین تشکل سیاسی با گرایش‌های اسلامی در بنگلادش است اما این حزب اخیرا از سوی دولت تحت فشار قرار گرفته و شماری از اعضای ارشد آن به اتهام ارتکاب جرایم جنگی در جریان جنگ استقلال بنگلادش از پاکستان بازداشت و محاکمه و حتی اعدام شده‌اند.

در سال‌های اخیر، بنگلادش شاهد موارد متعدد حمله و قتل فعالان سکولار، طرفداران آزادی‌های فردی و اجتماعی و پیروان اقلیت‌های دینی و مذهبی، از جمله هندوها، مسیحیان، مسلمانان شیعه و صوفی‌ها بوده که حدود پنجاه قربانی برجای گذاشته است. تنها طی سه ماه گذشته، بیش از ده تن هدف حمله قرار گرفته و کشته شده‌اند.

در اکثر موارد، گروه داعش یا گروه‌های محلی وابسته به شبکه القاعده مسئولیت این قتل‌ها را برعهده گرفته‌اند اما مقامات دولتی نسبت به صحت این ادعاها ابراز تردید کرده‌اند.

مقامات دولت شیخ حسینه، نخست وزیر، اسلامگرایان داخلی را مسئول دانسته و احزاب و تشکل‌های اسلامی مخالف دولت را به تحریک جوانان به اقدامات خشونت‌آمیز متهم کرده است. دولت کنونی بنگلادش از حزب عوامی لیگ است که هدف خود را حمایت و توسعه دموکراسی، آزادی، سوسیالیسم و دفاع از هویت ملی بنگلادش اعلام کرده است.

برخی از منتقدان دولت گفته‌اند که فشاری که بر تشکل‌های دینی رسمی، به خصوص حزب جماعت اسلامی وارد می‌شود باعث گرایش جوانان به سوی گروه‌های افراطی شده که هر کس را که عقیده یا شیوه زندگی و رفتارش با درک آنان از ضوابط دینی منطبق نیست مستوجب آزار و اذیت و حتی قتل می‌دانند.

قانون اساسی بنگلادش تاکید دارد که نظام سیاسی این کشور لائیک و دموکراتیک بوده و بر اصل جدایی دین از سیاست متکی است اما توسل به دین و بهره‌برداری از آن برای اهداف سیاسی پدیده‌ای نادر در این کشور نبوده و در مواردی به بروز خشونت دینی و فرقه‌ای هم منجر شده است.

به گزارش ایسنا، بنگلادش، که یکی از فقیرترین کشورهای جهان است، یکصد و شصت میلیون جمعیت دارد که ٨٧ درصد آنان مسلمان و حدود ١٢ درصد هندو هستند. اکثر بنگلادشی‌ها مسلمان سنی هستند اما اقلیت‌های مذهبی دیگر، مانند شیعیان و مسلمانان صوفی هم در این کشور زندگی می‌کنند. طبق قانون اساسی تمامی شهروندان بنگلادشی بدون توجه به عقاید دینی خود باید از حقوق یکسان برخوردار باشند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین