کد خبر: ۳۷۸۹۸
تاریخ انتشار : ۲۷ دی ۱۳۸۴ - ۱۶:۲۵

درباره ارجاع پرونده ایران بین اروپا و غرب اختلاف نظر وجود دارد

آفتاب‌‌نیوز : معاون وزیر خارجه آلمان در گفت‌وگویی در تلویزیون دولتی آلمان توافق برای تشکیل جلسه فوق‌العاده اضطراری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در دوم فوریه در وین را تایید کرد.

وی گفت: کشورهای قدرتمند جهان که روز دوشنبه در لندن گرد هم آمدند، هنوز درباره مقصود و محتوای قطعنامه آژانس انرژی بین‌المللی برای ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت با هم اختلاف نظر دارند.

ارلر با اشاره به دیدار بازرسان آژانس هسته‌ای سازمان ملل گفت: قرار است برای تصمیم نهایی و روشن کردن نقش سازمان ملل گفت‌وگوهایی صورت گیرد.

وی افزود: این به مفهوم آن است که ما نمی‌توانیم درباره هدف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از صدور قعطنامه، به توافق کامل برسیم و بنابراین زمان بیشتری برای تصمیم‌گیری نیاز است.

این سخنان به معنی آن است که اعضای دایمی شورای امنیت سازمان ملل که دارای حق وتو هستند و شامل پنج کشور بریتانیا، چین، فرانسه، روسیه و ایالات متحده می‌شوند، به آن اندازه که مقامات غربی پس از نشست لندن مطرح کردند مایل به فشار بیشتر بر ایران نیستند.

خاویر سولانا رییس بخش سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در نشست لندن حضور داشت، گفته است که چین و روسیه از موضع اتحادیه اروپا در ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت حمایت خواهند کرد.

این در حالی است که سه کشور اروپایی و ایالات متحده گمان دارند که ایران در پوشش انجام فعالیت‌های تولید انرژی اتمی به ساخت بمب اتمی بپردازد.

پنج عضو دایمی شورای امنیت، آلمان و کشورهای غربی که در نشست لندن حضور داشتند، امیدوار بودند روسیه و چین را به همکاری در ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت برای اعمال تحریم متقاعد کنند.

در همین حال، تهران اتهام سعی در دستیابی به سلاح هسته‌ای را انکار کرده و اصرار دارد که در تلاش برای تولید انرژی هسته‌ای است.

از سوی دیگر، ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه پس از گفت‌وگو با آنجلا مرکل صدر اعظم آلمان در مسکو گفت که مواضع روسیه با کشورهای اروپایی و ایالات متحده درباره موضوع هسته‌ای ایران بسیار نزدیک به هم است.

به هر حال، پوتین هشدار داده که این بحران باید بدون برداشتن «گام‌های تند و نادرست» حل شود. این سخن وی در راستای اظهار نگرانی برخی نسبت به اینکه ممکن است تحریم نتیجه معکوس داشته باشد، مطرح شده است.

وی گفت: ما باید در این زمینه به دقت حرکت کنیم.

چین هفته گذشته با اشاره به تهدید ایران مبنی بر اینکه اگر پرونده تهران به شورای امنیت ارجاع شود در یک اقدام متقابل همکاری با بازرسان انرژی اتمی را متوقف خواهد کرد، گفته بود که این کار ممکن است اوضاع را پیچیده‌تر کند.

ارلر گفت هنوز جست‌وجو به دنبال یک راه‌حل دیپلماتیک برای موضوع هسته‌ای ایران، یک راه‌حل مهم به شمار می‌رود.

وی گفت: ما هنوز بر سر عقیده خود مبنی بر اینکه باید یک راه‌حل دیپلماتیک وجود داشته باشد، هستیم. کشورهای غربی و اروپایی هر زمانی برای از سرگیری مذاکرات آماده‌اند اما این تنها در صورتی است که ایران به تعهدات خود عمل کند.

در همین حال، دیپلمات‌های اروپایی روز دوشنبه اعلام کردند که آلمان، فرانسه و بریتانیا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را برای ارایه به رییس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آماده کرده‌اند. همچنین گفتند که تهیه پیش‌نویس هنوز در مراحل اولیه است.

یکی از دیپلمات‌ها که به خاطر حساسیت موضوع خواست نامش فاش نشود، گفت: این قطعنامه طولانی نیست و در آن از محمد البرادعی رییس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواسته شده است تا پرونده ایران را به شورای امنیت ارجاع دهد.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین