آفتابنیوز : عصر ایران نوشت: «این روزها بحث انتخابات ریاستجمهوری سال آینده در فضای سیاسی کشور داغ است و جریانهای سیاسی به دنبال پیدا کردن نامزد نهایی خود برای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم هستند. اصولگرایان هنوز نتوانستهاند استراتژی مشخصی را برای خود تعیین کنند و برخی به دنبال حمایت از روحانی هستند. عدهای دیگر به دنبال بازگرداندن احمدینژاد هستند و بخشی دیگر باز هم میخواهند به سراغ نامزدهایی مانند قالیباف، حدادعادل یا جلیلی بروند.
اصلاحطلبان اما اوضاع بهتری دارند و آن گونه که از شواهد پیداست روحانی تنها نامزد آنان برای انتخابات ریاست جمهوری آینده است. در همین ارتباط محمدرضا خاتمی، نایبرئیس مجلس ششم و برادر رئیس دولت اصلاحات بر این باور است که «در نشست و برخاستهایی که با نحلههای مختلف اصلاحات دارم، میبینم همه این افراد از شخص آقای روحانی رضایت دارند و معقتدند ایشان حتی فراتر از حد انتظار ظاهر شده است. البته ما انتقاداتی به برخی عملکردهای دولت یازدهم داریم ولی نامزدمان برای انتخابات دوره دوازدهم ریاستجمهوری شخص آقای روحانی است.»
محمدعلی ابطحی، رئیس دفتر رئیس دولت اصلاحات نیز میگوید، «پیشبینی من این است که آقای روحانی بدون مشکل در دوره آینده نیز رئیسجمهور خواهند بود. در جریان اصلاحطلبی شخص دیگری جز آقای روحانی معرفی نخواهد شد.»
مجمع روحانیون مبارز نیز با صدور بیانیهای اعلام کرد که موضع این مجمع حمایت قاطع از دولت تدبیر و امید و «خصوصا شخص جناب آقای دکتر روحانی رییسجمهوری محترم» است.
سوالی که در این میان مطرح است این مسئله است که چرا اصلاحطلبان این گونه از روحانی حمایت میکنند و اجازه نمیدهند نامزد دیگری از این جریان وارد کارزار انتخابات شود. اولین جواب به این سوال این است که اصلاحطلبان از عملکرد روحانی به ویژه در زمینه سیاست خارجی راضی هستند. روحانی توانست مسیری که دولت اصلاحات آن را طی میکرد، ادامه دهد و حتی در پرونده هستهای موفقتر عمل کند.
در سیاست داخلی نیز اصلاحطلبان بعد از دوران سخت 88 باز هم به صحنه آمدند و با وجود تمام محدودیتها توانستند یک اقلیت قدرتمند را در مجلس دهم تشکیل دهند. روحانی زمینه فعالیتهای سیاسی اصلاحطلبان را در دولتش فراهم کرد. حوادث سال 88 باعث شده بود، برخی فکر کنند که اصلاحطلبان به پایان راه خود رسیدهاند اما روی کار آمدن روحانی باعث شد جریان اصلاحات بتواند خود را احیا کند.
از سوی دیگر اصلاحطلبان نامزدی به غیر از روحانی ندارند. تمام کسانی که در این جریان بتوانند وارد کارزار انتخابات شوند به دلیل حوادث سال 88 و اتفاقات قبل از آن از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت خواهند شد و در نتیجه نمیتوانند وارد رقابت انتخاباتی شوند. بسیاری از این نیروها در جریان انتخابات مجلس دهم نیز با سد محکم شورای نگهبان روبهرو شدند.
در ادامه اصلاحطلبان میدانند که اگر نامزدی را به عنوان رقیب روحانی معرفی کنند، هم زمینه شکست خود و هم زمینه شکست روحانی را فراهم میکنند. تقسیم شدن رای میان روحانی و نامزد اصلاحطلبان باعث میشود که رقیب با خیال راحت مسیر پاستور را طی کند.
همین دلایل باعث شده اصلاحطلبان سعی کنند بدون هیچ حرفی از حسن روحانی به عنوان نامزد انتخابات حمایت کنند و دولت او را 8 ساله کنند.