آفتابنیوز : به گزارش ایرنا، الجیوسی در ادامه می آورد: به محض وقوع انفجار در نزدیکی مسجد النبی، برخی از پایگاه های خبری داخلی عربستان، آن را تنها یک آتش سوزی عنوان کردند که هیچ گونه ارتباطی به عملیات تروریستی ندارد، آنها با این کار سعی داشتند تا حمله به جبهه داخلی عربستان را کاملا مردود جلوه دهند.
از سوی دیگر، مسئولان عربستان خود را به عنوان کسانی که مورد حمله قرار گرفتند، نشان داده و وانمود کردند که سرزمین حرمین الشریفین مانند کشورهای دیگر، هدف حمله گروهک تروریستی داعش قرار گرفته است و ریاض در حمایت و تجهیز گروه های تندروی این چنینی هیچ مشارکتی ندارد و این کشور به مانند کشورهای دیگر، قربانی خونریزی قرار گرفته است و به عنوان یک قربانی درصدد است که این افراد (تروریست) را اصلاح کرده و دست کمک به سوی دیگر کشورها دراز کند تا بتواند به زندگی طبیعی خود برگردد.
نویسنده الرای الیوم در ادامه افزود: (عربستان با بهره برداری از این انفجارها)درصدد است تا نشان دهد یک کشور میانه رو است تا نشان دهد که قلب مسجد پیامبر (ص) ، هدف حمله قرار گرفته است، و با این کار (این سوال را برای مخاطبان خود ایجاد کند که) چگونه امکان دارد که ریاض که هدف حملات تروریستی قرار گرفته است از سوی دیگر کشورها متهم به حمایت از تروریسم شود؟ و با این اوصاف چگونه است که مجلس سنای آمریکا قانونی را برای محاکمه و جرایمی که ریاض انجام نداده است، تصویب می کند؟
الجیوسی در ادامه می آورد: گروهی معتقدند که دستگاه اطلاعاتی عربستان به صورت مستقیم مسئول اصلی انجام این عملیات (انفجارهای اخیر) بوده است و تلاش کرده است تا با تلفات اندک، همبستگی کشورهای دیگر را کسب کند و تصویر لکه دار خود را ترمیم کرده و خود را از تنگنا رهایی بخشد.
نویسنده رای الیوم افزود: البته نمی توان با قاطعیت درستی این فرضیه را باور کرد چرا که این اقدام، یک ماجراجویی (خطرناک) برای عربستان خواهد بود، اما مهم نیست عاملان این عملیات چه کسانی بوده اند، مهم این است که ریاض در سایه این حوادث، به خواسته خود رسیده است.
الجیوسی تاکید کرد: آنچه مشخص است این است که رفاه و آسایش عربستان درحال رخت بربستن است و این کشور متهم است که از تروریسم حمایت مالی می کند و جبهه داخلی این کشور نیز دیگر مانند گذشته مستحکم نیست و صرف نظر از عاملان انفجار مسجد پیامبر (ص)، باندهایی در داخل عربستان هستند که بیدار شده اند و این گروهها، تندروی و تروریست بودن خود را از بیرون از کشور به ارث نبرده اند، بلکه سبب این اقدامات همه و همه به داخل کشور باز می گردد.
وی در پایان نوشت: واقعا نمی دانیم که عربستان در صدد تحول و دگرگونی است و واقعا نمی دانیم که انفجارهای مدینه منوره، آغاز صفحه تازه ای است که سبب شود ریاض به صورت جدی و حقیقی به کشورهایی ملحق شود که دربرابر تروریسم صف کشیده اند یا این اقدام عربستان، نیرنگ و حقه ای است که ریاض از آن استفاده کند تا بتواند بهانه لازم را برای دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر به دست آورد، باید منتظر ماند.