آفتابنیوز : در اين تحليل كه توسط خانم «رنده تقيالدين» نوشته شده، آمده است: ابزارها و برگههاي موجود در دست اروپاييها و آمريكا علیه ايران بسيار محدود است.
الحيات افزود: ايران از كشورهاي مهم صادركننده نفت است و روزانه چهار ميليون بشكه نفت توليد ميكند كه يك و نيم ميليون بشكه از آن صادر ميشود.
به اعتقاد تحليلگر يادشده، در صورت توقف صادرات نفت ايران، به سختي اين امكان وجود دارد كه بتوان نبود اين مقدار نفت را در بازار سوخت جهاني جبران كرد و بازار جهاني نيز تحمل افزايش بهاي اين ماده را ندارد.
به نوشته اين روزنامه، همه تحريم نفتي ايران را بعيد ميدانند زيرا موجب افزايش بهاي نفت به شكل بيسابقه خواهد شد.
تقيالدين اضافه كرده است: به عنوان مثال چين عضو دايمي شوراي امنيت در ماه نوامبر سال گذشته قراردادي به بهاي بيش از ۷۰ ميليارد دلار براي خريد نفت ايران منعقد كرد و طبيعي است كه هر نوع تحريم اقتصادي ضد ايران را رد ميكند.
نامبرده ابراز عقيده كرد مشورتها در شوراي امنيت زمان زيادي طول ميكشد تا به مرحله اتخاذ مجازاتهايي عليه ايران برسد زيرا تاثير آن بر جامعه جهاني بسيار زياد است.
وي افزود: كشورهاي اروپايي گفتوگوكننده با ايران (آلمان، فرانسه و انگليس) منافع اقتصادي و به ويژه نفتي با ايران دارند و هند نیز براي توسعه اقتصادي خود نيازمند نفت ايران است.
تحليلگر الحيات تاكيد كرد: ايران كشور بزرگ و ثروتمندي است كه تاثير فراواني بر غرب و شرق دارد.
روزنامه الشرق الاوسط نيز روز چهارشنبه در اين خصوص به نقل از يك منيع آگاه فرانسوي نوشت: هدف سه كشور اروپايي، انزواي ديپلماتيك ايران است تا اين كشور در موضع خود نرمش نشان دهد.
به گفته اين منبع، كشورهاي اروپايي در صدد هستند تا با ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت، اين شورا قطعنامهاي عليه ايران صادر كند.