آفتابنیوز : داراب یزدانی مدیر گروه تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی گفت : بر اساس آمارهای بدست آمده چیزی بالغ بر 8 هزار گونه گیاهی در کشورمان وجود دارد که از این تعداد و بر اساس آمار تائید نشدهای بیش از 2 هزار گونه از آن جزو گیاهان دارویی محسوب میشوند.
وی افزود: از 13 اقلیم که در جهان وجود دارد، 11 اقلیم آن در ایران وجود دارد به گونهای که در جنوب کشور آب و هوای نیمه حاره و گرم، در نواحی مرکزی آب و هوای نیمه خشک و بیابانی، در مناطق غرب کشور آب و هوای مدیترانهای و در نواحی شمالی کشور اقلیم نیمه مرطوب را میتوان مشاهده کرد که در هر کدام از این مناطق گیاهان دارویی متنوعی وجود دارد.
یزدانی بیان داشت: به طور کلی سطح زیرکشت گیاهان دارویی در کشور 150 تا 160 هزار هکتار است که عمده آن بیش از 100 هزار هکتار مربوط به زعفران و گل محمدی است و سطح زیر کشت سایر گیاهان دارویی حدود 40 تا 50 هزار هکتار است.
مدیر گروه تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد کشاورزی تصریح کرد:ایران اگرچه با تنوع اقلیمها مواجه است اما برخی از این اقلیمها از نظر وسعت قابل کشاورزی محدود هستند.
وی گفت: 75 درصد از کشور در مناطق خشک و نیمه خشک قرار دارد و اقلیمهای مدیترانهای و نیمه مرطوب در کشور محدود هستند.
یزدانی ادامه داد :در زمینه گیاه استویا را از دیگر پروژهها در این زمینه است که در پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی با همکاری پژوهشکده گیاهان فناوری، استحصال نیمهصنعتی استویول گلیکوزیدهای شیرین از برگ خشک این گیاه را به دست آوردیم و در حال برنامهریزی برای کشت انبوه گیاه و البته با همکاری و با سفارش کارفرمای پروژه هستیم.
مدیر گروه تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد کشاورزی یادآور شد : در این بین مطالعات میدانی را آغاز کردیم تا بتوانیم بهترین منطقه برای کشت این گیاه را شناسایی کنیم.
منبع: باشگاه خبرنگاران